ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΟΥς ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΟΤΑ

Τα μυστικά της βέλτιστης αξιοποίησης της Νέας Προγραμματικής Περιόδου (2014 – 2020) για τους ελληνικούς ΟΤΑ αποκαλύπτονται στην ημερίδα (workshop) που φιλοξενεί την προσεχή Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου (έναρξη 12.00μμ) ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Η Νέα Προγραμματική Περίοδος (Σ.Ε.Σ.) αποτελεί την εξέλιξη του ΕΣΠΑ, πρόκειται δε για το νέο «πακέτο» χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση για έργα και παρεμβάσεις στους δήμους, πολλοί εκ των οποίων, ελέω των περικοπών στην κρατική επιχορήγηση, έχουν αποθέσει το μεγαλύτερο μέρος του αναπτυξιακού τους οράματος στις διεκδικήσεις από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα.

Τα παραπάνω καταδεικνύουν και τη σπουδαιότητα της ημερίδας, που θα λάβει χώρα στο δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής (Στ. Καραγιώργη 2 & Μαρίνου Αντύπα) στην οποία έχουν προσκληθεί και θα παρέμβουν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμις Μπαλασόπουλος, βουλευτές, δήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες υπουργείων κ.α. Την ημερίδα θα ανοίξει με το χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Να σημειωθεί ότι η Νέα Προγραμματική Περίοδος αλλάζει άρδην σε φιλοσοφία, στόχους και, εν τέλει, κατεύθυνση χρηματοδότησης σε σχέση με το ΕΣΠΑ, το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους. Στην ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής οι υπεύθυνοι για το «κυνήγι» αυτών των χρηματοδοτήσεων, θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για να κλειδιά του ΣΕΣ, έτσι ώστε στις νέες διεκδικήσεις να μην πάει ούτε ευρώ χαμένο…

Από www.zonews.gr