ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: «ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ Η ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

Στο όνομα του εξορθολογισμού και σε συνέχεια των πέντε προηγούμενων απολύσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του «Επικοινωνία 94 FM», προχώρησε στις 19/12, με μία αυταρχική αντεργατική και προαποφασισμένη απόφαση της πλειοψηφίας (5 υπέρ έναντι 3 κατά), στην απόλυση τριών ακόμα εργαζομένων. Ενός δημοσιογράφου και δύο ηχοληπτών. Ετοιμάζει δε για τον Ιανουάριο την απόλυση δύο ακόμα εργαζομένων του δημοτικού ραδιοφώνου.

Ο δήμαρχος και η νέα δημοτική αρχή, παρά τα μηνύματα προς τους δημότες περί ευαισθησίας, αγάπης, αδελφοσύνης και αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της υλοποίησης της συνολικής στρατηγικής τους – όπως ομολόγησε ξεκάθαρα ο πρόεδρος του Δ.Σ που παρευρισκόταν (γιατί άραγε) στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ραδιοφωνίας – προσαρμόζεται στην κυβερνητική μνημονιακή γραμμή των απολύσεων στους δήμους.

Ξέχασαν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις για βιώσιμη λύση στον «Επικοινωνία 94 FM» χωρίς απολύσεις.

Παραπλάνησαν το δημοτικό συμβούλιο όταν στις αναμορφώσεις και τον προϋπολογισμό ζητούσαν από το σώμα να ψηφιστούν τα σχετικά κονδύλια για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του δημοτικού ραδιοφώνου, που επί 10 και πλέον μήνες παραμένουν απλήρωτοι, αλλά συνεχίζουν να δουλεύουν κρατώντας το δημοτικό ραδιόφωνο ανοιχτό και ζωντανό

Υποκρίνονται ασύστολα όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι απολύσεις είναι ένα δυσάρεστο αλλά αναγκαίο μέτρο το οποίο είναι αναγκασμένοι να πάρουν με πόνο ψυχής

Προωθούν τον κοινωνικό αυτοματισμό φέρνοντας τους εργαζόμενους του ραδιοφώνου σε αντίθεση με τα συμφέροντα των δημοτών

Στεκόμαστε ανεπιφύλακτα αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων τόσο μέσα όσο και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Καταγγέλλουμε τις σκανδαλώδεις απολύσεις που φέρνουν την υπογραφή του δημάρχου και τονίζουμε ότι αποτελούν προπομπό και άλλων απολύσεων στις ευρύτερες υπηρεσίες του δήμου.

Μαζί με τους εργαζόμενους θα παλέψουμε:

Να ανακληθούν οι απολύσεις.

Να μην γίνει καμία νέα απόλυση, όχι μόνο στο ραδιόφωνο αλλά και σε καμία υπηρεσία του δήμου.

Να καταβληθούν άμεσα και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ.Σ όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της δημοτικής ραδιοφωνίας.

Για ένα δημοτικό ραδιόφωνο ελεύθερο και ανοιχτό. Ένα ραδιόφωνο - όχι επιχείρηση - αλλά φωνή πολιτισμού και πολιτικής στα χέρια των εργαζόμενων και των δημοτών.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ – ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ