Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Η σπουδή να θεσπιστούν από τις σχολικές επιτροπές κριτήρια – πέρα από την κείμενη νομοθεσία – για την παραχώρηση σχολικών χώρων, ήταν η αρχή αλλά και ενδεικτικό του τι θα ακολουθούσε…

Στις συνεδριάσεις των σχολικών επιτροπών, προσπαθήσαμε με λογικά επιχειρήματα και με νομική συνδρομή ,να εξηγήσουμε και να πείσουμε για το δίκαιο των θέσεων μας. Δυστυχώς όμως όπως φαίνεται οι αποφάσεις είχαν ήδη ληφθεί…

Είχαμε επισημάνει από νωρίς τις ανησυχίες μας, αρχής γενομένης από την συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης με τον Δήμαρχο, αλλά πλέον οι φόβοι μας έγιναν πραγματικότητα.

Ήδη άρχισαν να παρουσιάζονται –γιατί υπήρχαν εδώ και καιρό – αιτήματα για παραχώρηση σχολικών χώρων σε Συλλόγους !!!

Η «μάχη» για να διατηρήσουμε το δημόσιο σχολείο ελεύθερο για να παίζουν τα παιδιά μας έχει πλέον αρχίσει. Για να κερδηθεί όμως χρειαζόμαστε την συμπαράσταση σας. Πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε να γίνει κατανοητό με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η θέση μας, για τα ανοιχτά σχολεία. Στόχος μας είναι η αξιοποίηση των υποδομών των σχολικών μονάδων με την ανάπτυξη προγραμμάτων από τον Δήμο, για υγιή και δημιουργική ενασχόληση των μαθητών και όχι η παράδοση τους σε ιδιωτικά συμφέροντα, με τους γονείς να αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα σε αυτήν τους την προσπάθεια.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Βασίλης Γ. Στέφας

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Εμμανουήλ Ν. Χρυσός

Επισυνάπτεται η σχετική πρόσκληση από το Δήμο Ηρακλείου:

.

Αφού λάβαμε υπόψη τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 240 και της παρ. 1 του άρθρου 234 του Ν. 3463/06 (ΦΕΚ Α/114/08-06-2006): «Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας» και του άρθρου 67 του Ν. 3852/10 (ΦΕΚ Α/87/07-06-2010): «Πρόγραμμα Καλλικράτης», σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την 15-12-2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Ηρακλείου Αττικής με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:



1. Λήψη απόφασης για καταβολή της μηνιαίας αποζημίωσης του προσωπικού καθαριότητας σχολικών κτιρίων με σύμβαση μίσθωσης έργου, από τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

2. Έγκριση προσφορών Εταιριών και ανάθεση εργασιών, για τη συντήρηση – αναγόμωση πυροσβεστήρων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

3. Έγκριση καταστροφής άχρηστου υλικού και ορισμός Επιτροπής για την καταστροφή του υλικού αυτού, στο 9ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου Αττικής.

4. Αίτηση του κ. Κυργιάκη Ηλία (ιδιοκτήτη του Φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης «Αχτίδα») για παραχώρηση μιας αίθουσας στο 1οΔημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου να διδαχθούν παραδοσιακοί χοροί κάθε Κυριακή και ώρες από 17:00 έως 19:00 για το σχολικό έτος 2014 – 2015.

5. Αίτηση του Συλλόγου με την επωνυμία ¨Πανλεσβιακή Ένωση Ν. Ιωνίας & Ηρακλείου Αττικής¨ για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ουΔημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου να διδαχθούν παραδοσιακοί χοροί κάθε Παρασκευή και ώρες από 19:00 έως 20:00 και Σάββατο και ώρες από 16:00 έως 18:00 για το σχολικό έτος 2014 – 2015.

6. Αίτηση του Αθλητικού Συλλόγου Τζούντο με την επωνυμία ¨Αθλητικό Σωματείο Ζευς¨ για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ουΔημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής, για την εκμάθηση τζούντο κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 19:00 έως 21:00 και τις υπόλοιπες ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από 18:00 έως 21:00, για το χρονικό διάστημα έως τον Αύγουστο του έτους 2015.

7. Αίτηση του Συλλόγου με την επωνυμία ¨Αθλητικός Όμιλος Ηράκλειο 2001 Επιτραπέζια Αντισφαίριση (Πιγκ – Πογκ)¨για παραχώρηση του γυμναστηρίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής για δημιουργική ενασχόληση με το άθλημα του πινγκ – πονγκ καθημερινές από 16:30 έως 22:30 και Σαββατοκύριακα τρεις ώρες το πρωί και τρεις ώρες το απόγευμα (δεν έχουν καθοριστεί – κατόπιν συνεννόησης μαθητών) (σε περίοδο αγώνων από 16:00 έως τέλος αγώνων), για το χρονικό διάστημα έως τον Αύγουστο του έτους 2015.

Από: www.zonews.gr