ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αδέσμευτης Κίνησης Ενεργών Πολιτών (ΑΚΕΠ) Ηρακλείου Αττικής, της παράταξης που ηγείται ο πρώην δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος και νυν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ενημερωτική ανακοίνωση που ετοίμασαν αναφέρεται: «Πλήθος συμπολιτών μας αλλά και εκπρόσωποι εκπολιτιστικών, αθλητικών και εθνικοτοπικών συλλόγων γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα «Ηλέκτρα Αποστόλου».

Κατά την ομιλία του ο επικεφαλής της Α.Κ.Ε.Π και πρώην Δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος καλωσόρισε και ευχήθηκε καλή χρονιά στους παρευρισκόμενους τους οποίους δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την παρουσία τους και τη συγκινητική ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου κατά την περίοδο που η Α.Κ.Ε.Π. είχε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μας. Αυτό το νοικοκύρεμα και τα χρήματα που παραδώσαμε στη νέα Διοίκηση της επιτρέπουν να υλοποιεί ένα έργο το οποίο είχε σχεδιαστεί και προετοιμασθεί από την προηγούμενη Διοίκηση. Αυτό βέβαια οι νέοι μας Δημοτικοί άρχοντες παραλείπουν να το αναφέρουν και προσπαθούν να σφετεριστούν ένα έργο το οποίο δεν τους ανήκει αλλά και «εν πολλοίς» το είχαν καταψηφίσει ως αντιπολίτευση.

Αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας που, σε τέσσερις μόλις μήνες θητείας, πρόλαβε να επιδείξει η νέα Διοίκηση.

Συγκεκριμένα:

- για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής απολύθηκαν εργαζόμενοι και μάλιστα με αδιαφανείς διαδικασίες επιλογής.

- οι ελαφρύνσεις των δημοτικών τελών αφορούν περίπου το 1% (!) των κατοίκων της πόλης μας

- δε λειτούργησε το κοινωνικό φροντιστήριο για τα παιδιά των συμπολιτών μας που δεν είναι σε θέση να πληρώνουν τα ιδιωτικά φροντιστήρια.

- καταργήθηκε το πρόγραμμα «τηλεφροντίδα», καθώς δεν υπογράφηκε η υλοποίηση του μέσω Ε.Σ.Π.Α.

- δεν ξαναλειτούργησε η αγορά ειδών διατροφής χωρίς μεσάζοντες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας χρησιμοποιήθηκαν απειλητικά εξώδικα για να εκδιωχθεί σύλλογος από γραφείο που του είχε παραχωρηθεί από το Δήμο.

Τελειώνοντας τόνισε για μια ακόμα φορά την πολυσυλλεκτικότητα της Α.Κ.Ε.Π., μια πολυσυλλεκτικότητα που βασίζεται στο σεβασμό του ενός για την ιδεολογία του άλλου, αλλά και στη διάθεση όλων να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές και να αγωνιστούν για αυτό που αγαπάνε. Το Ηράκλειο.»


Από το www.syneidisi.com