ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η παράταξη «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» έκοψε την πίτα της και ο επικεφαλής της και δήμαρχος, κ. Μπάμπαλος έκανε έναν πρώτο απολογισμό

Με σύνθημα και στόχο ένα Δήμο αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος και τα μέλη της παράταξής Ηράκλειο, Ανθρώπινη Πόλη έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους σε ένα γεμάτο από κόσμο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου, παρουσία πλήθους Ηρακλειωτών αλλά και αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την πίτα ευλόγησε ο νέος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κ. Γαβριήλ, το φλουρί της οποίας έπεσε στο κομμάτι που έκοψε ο Νίκος Μπάμπαλος αφιερώνοντάς το στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Αυτή ήταν και η πρώτη δημόσια μαζική εκδήλωση της παράταξης Ηράκλειο, Ανθρώπινη Πόλη μετά και την ανάληψη της ευθύνης της διοίκησης του Δήμου.

Συνοπτικός απολογισμόςΈτσι, λοιπόν, ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να παρουσιάσει και έναν πρώτο απολογισμό για αυτό το πεντάμηνο που συμπληρώθηκε στη δημοτική αρχή.

Ο κ. Μπάμπαλος αναφέρθηκε εκτενώς στην κορωνίδα των προσπαθειών της νέας διοίκησης, που δεν είναι άλλη από την Κοινωνική Πολιτική στήριξης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών.

Ενδεικτικές ενέργειες: η μείωση των τροφείων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς από 1-1-2015, η απαλλαγή και μείωση των δημοτικών τελών σε στοχευμένες ομάδες πληθυσμού (χαρακτηριστική η πλήρης απαλλαγή για τους ανασφάλιστους), η συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για τη δημιουργία ενός ακόμα Κοινωνικού Παντοπωλείου στην πόλη, η συμμετοχή σε προγράμματα πρόνοιας για απόρους, η ενδυνάμωση των δημοτικών ιατρείων, η επικείμενη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας κ.α.

Βεβαίως, ο Δήμος δεν αμέλησε τις υπόλοιπες λειτουργίες του. Μέσα σε αυτούς του μήνες της νέας διοίκησης:

Εκτελέστηκαν σημαντικές τεχνικές παρεμβάσεις όπως η διάνοιξη οδών και η διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων, η αποκατάσταση των παιδικών χαρών της πόλης

Οργανώθηκε η Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, με τους καθαρισμούς κοινόχρηστων χώρων, τη μεταστέγαση του αμαξοστασίου σε πιο λειτουργικό χώρο, η δρομολόγηση αγοράς ενός καδο-πλυντηρίου και της ανανέωσης του στόλου κ.α.

Θεσπίστηκε κανονισμός για τη δίκαια και αξιοκρατική παραχώρηση των δημοτικών και σχολικών χώρων σε φορείς και συλλόγους της πόλης.

Καταργήθηκαν οι αμοιβές των προέδρων των σχολικών επιτροπών (εξοικονόμηση 90.000 ευρώ στο βάθος της πενταετίας), χρήματα που θα πάνε στην αποκατάσταση των σχολείων.

Εξορθολογίζονται τα οικονομικά του Δήμου, με πρώτο παράδειγμα τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Σημαντικές ήταν οι επιτυχίες του Δήμου, που προήρθαν από διεκδικήσεις της νέας δημοτικής αρχής.

Αναφέρονται:
η εκ νέου απαλλοτρίωση του χώρου που θα στεγάσει το νέο σχολικό κτίριο του 8ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης – που επιτεύχθηκε μετά από πιέσεις που έφτασαν σε επίπεδο Υπουργείου Παιδείας,

η επιστροφή στο δημοτικό ταμείο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από τη μη απαίτηση των χρημάτων της απαλλοτρίωσης του χώρου απέναντι από τα γυμνάσια της Πευκών,

η – για πρώτη φορά μετά από χρόνια – καταβολή δημοτικών τελών από τον ΗΣΑΠ για τη λειτουργία του σταθμού της πόλης (ήδη ήρθαν στον Δήμο 250.000 ευρώ).

«Έχουμε ένα συμβόλαιο τιμής»«Μπροστά μας έχουμε ακόμη πολύ δρόμο. Αλλά έχουμε σχέδιο πενταετίας, έχουμε ανθρώπους έτοιμους να προσφέρουν, έχουμε ιδέες, έχουμε ομαδικότητα. Μα πάνω από όλα έχουμε ένα συμβόλαιο τιμής απέναντι σε όλους στους Ηρακλειώτες», τόνισε στην ομιλία του ο Νίκος Μπάμπαλος και συμπλήρωσε: «Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, δεν περισσεύει κανείς. Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να πάμε μπροστά. Και είμαι σίγουρος, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τα μέλη της δημοτικής ομάδας της διοίκησης αλλά και τους εργαζόμενους του Δήμου για τη συντονισμένη προσπάθειά με στόχο «να αλλάξουμε, να βελτιώσουμε, να προχωρήσουμε για να γίνει η πόλη μας, μια Ανθρώπινη Πόλη. Για ένα Δήμο αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης».

Η ευχή του ΜητροπολίτηΠερισσότερη ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία ευχήθηκε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Δήμου «για τη συνεργασία στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των αντιξοότητων της εποχής μας. Η αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου που δοκιμάζεται έχει μεγάλη σημασία. Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά», υπογράμμισε ο κ. Γαβριήλ.

Το σχόλιο του κ. ΓκότσηΤο δικό τους κομμάτι από την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), Ηρακλής Γκότσης, ο οποίος σχολίασε ότι το 2015 ξεκινάει διαφορετικά με αισιοδοξία για την εκπλήρωση της ελπίδας για τους πολίτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, που τόνισε πως ενωμένοι, Δήμος και πολίτες, μπορούν να προσφέρουν περισσότερα.

«Ευχαριστώ για την παρουσία σας. Μας δίνει κουράγιο και δύναμη να προχωράμε», η φράση με την οποία έκλεισε την εκδήλωση ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.


Από το www.syneidisi.com