ΜΑΙΜΟΥ ΚΙΝΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ?

Αντιπαράθεση για τον τρόπο που υλοποιείται η «αγορά χωρίς μεσάζοντες» στο δήμο Ηρακλείου Αττικής, είχαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από παρέμβαση της παράταξης “Δίκτυο Πολιτών”.

Θυμίζουμε ότι η εν λόγω δράση ξεκίνησε και πάλι μετά από διακοπή αρκετών μηνών πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Η παρέμβαση της κας ΚατσινοπούλουΣυγκεκριμένα, η επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών Ειρήνη Κατσινοπούλου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι σύλλογοι των αγροτών έχουν συνδικαλιστική και όχι εμπορική δράση προσθέτοντας πως “Η συλλογική εμπορία αγροτικών προϊόντων από τους ίδιους τους αγρότες γίνεται μέσα από συνεταιρισμούς ή ομάδες παραγωγών. Στο μητρώο συνεταιρισμών όμως του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν υπάρχει ο εν λόγω σύλλογος “Απευθείας””. Συνεχίζοντας η κα Κατσινοπούλου τόνισε πως σε τιμοκατάλογο του Πανελλήνιου Συλλόγου που βρήκε στο διαδίκτυο, αναγράφονται προϊόντα όπως τυρί gouda, κανέλα και τσάι Κεϋλάνης, καφές, σπόροι Chia, Γκουαρανά και άλλα ανάλογα προϊόντα από το εξωτερικό και κατήγγειλε πως δεν πρόκειται για παραγωγούς αλλά για μεσάζοντες και η διοίκηση παραπλανεί τον κόσμο. Η ίδια ζήτησε την ακριβή σύμβαση που υπογράφηκε από τον Δήμο Ηρακλείου με τον εν λόγω σύλλογο, το καταστατικό που σας κατέθεσε και υποσχέθηκε πως θα επανέλθει. Πάντως, δήλωσε κατηγορηματικά ότι “δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να διασυρθεί ακόμα μια φορά το κίνημα χωρίς μεσάζοντες, ούτε να λεηλατηθεί..”.

Τις καταγγελίες Κατσινοπούλου επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή κ. Κυριάκος Κουτρούλης που σημείωσε πως δεν πρόκειται για συνεταιριστική κίνηση ενώ αναφέρθηκε και στη μη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής ελέγχου της αγοράς που είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Η απάντηση του δημάρχουΣε υψηλούς τόνους απάντησε ο Δήμαρχος κ. Νίκος Μπάμπαλος ο οποίος τόνισε πως είναι στη διάθεση κάθε Συμβούλου από τις υπηρεσίες οποιοδήποτε έγγραφο ζητήσει χωρίς κανένα γραφειοκρατικό κώλυμα. “Δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργούμε εντυπώσεις χωρίς κανένα λόγο κα Κατσινοπούλου” τόνισε ο Δήμαρχος που κάλεσε την επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών αν έχει οποιοδήποτε στοιχείο στο οποίο βασίζει τις καταγγελίες της να το προσκομίσει στο Δήμο προσθέτοντας πως η συνεργασία αυτή μπορεί να σταματήσει ανα πάσα στιγμή. Σημείωσε δε πως μια βασική διαφορά της προηγούμενης λαϊκής χωρίς μεσάζοντες που διοργάνωνε ο δήμος (επί διοίκησης Βλασσόπουλου) με την τωρινή είναι πως οι παραγωγοί δεν πληρώνουν πλέον για τη συμμετοχή τους. Πάντως, ο Δήμαρχος φάνηκε να εκνευρίζεται από τη μη σύγκληση της επιτροπής (σ.σ. η αντιπολίτευση έχει δώσει μέλη) και ζήτησε άμεσα να γίνει αυτό από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Οικονομίδη.



Από το www.syneidisi.com