Παρασκευή, Μαρτίου 20, 2015

ΑΚΕΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ, ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ, ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΡΓΑ, ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΣ»


Με αφορμή την δημοσιοποίηση του μέχρι τώρα απολογισμού της δημοτικής αρχής Ηρακλείου Αττικής, η Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών (ΑΚΕΠ) που ηγείται ο πρώην δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Σίγουρα αποτελεί πρωτοτυπία για την παρούσα δημοτική αρχή να αναφέρει ως δικό της «έργο», δράσεις οι οποίες αφενός είχαν ξεκινήσει εδώ και χρόνια από την δημοτική αρχή της ΑΚΕΠ με Δήμαρχο τον Παντελή Βλασσόπουλο την περίοδο 2011-2014, αφετέρου η παράταξη του κ. Μπάμπαλου, ως αντιπολίτευση τότε, τις είχε… καταψηφίσει!

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η αναφορά στη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου και στην Σπιτική Κουζίνα, τις οποίες η παρούσα δημοτική αρχή είχε καταψηφίσει.

Όμως, η δημοτική αρχή αναφέρει ως κοινωνικό «έργο» της δικής της διοίκησης και δεκάδες άλλες δράσεις που υπήρχαν ήδη στο Δήμο Ηρακλείου εδώ και χρόνια. Ενδεικτικά: Την ύπαρξη εθελοντών γιατρών στα δημοτικά ιατρεία, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την ετήσια αιμοδοσία, το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου στα σχολεία της πόλης κ.α.

Αντιθέτως, θα περιμέναμε από τη δημοτική αρχή να δώσει εξηγήσεις για ποιόν λόγο ακύρωσε το επιδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα της Τηλεφροντίδας για τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους, πρόγραμμα ύψους 407.000 ευρώ.

Επίσης:
- Η δημοτική αρχή «ξεχνά» να ενημερώσει ότι η μείωση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς έγινε με βάση τον προϋπολογισμό που υλοποιούσε η δημοτική αρχή της ΑΚΕΠ ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2014.

- Οι τωρινές μειώσεις στα δημοτικά τέλη αφορούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό μειώσεις και απαλλαγές που ήδη έκανε τα προηγούμενα χρόνια και η δημοτική αρχή της ΑΚΕΠ. Ενδεικτικό όμως και σ’ αυτήν την περίπτωση, είναι ότι η παρούσα δημοτική αρχή είχε καταψηφίσει τις μεγαλύτερες μειώσεις στις οποίες είχε προχωρήσει η δική μας δημοτική αρχή. Επίσης οι μειώσεις της παρούσας δημοτικής αρχής αφορούν 900, στην καλύτερη περίπτωση, κατοίκους της Πόλης, την στιγμή που οι μειώσεις της δικής μας δημοτικής αρχής ήταν στο σύνολο των κατοίκων. Ακόμη και έτσι, τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει, εάν η δική μας δημοτική αρχή δεν άφηνε 1 εκ. ευρώ μετρητά στο ταμείο του
Δήμου, στο τέλος της θητείας της.

- Γίνεται αναφορά σε α) διανοίξεις δρόμων, β) διαμόρφωση ελεύθερων χώρων και γ) αποκαταστάσεις παιδικών χαρών, αλλά η δημοτική αρχή «ξεχνάει» πάλι ότι α) οι αποζημιώσεις είχαν δοθεί από τη δημοτική αρχή της ΑΚΕΠ, β) οι μελέτες είχαν ήδη γίνει και ήταν έτοιμες για εφαρμογή, γ) οι συμβάσεις είχαν γίνει και πάλι από τη δημοτική αρχή της ΑΚΕΠ.

- Η δημοτική αρχή διαφημίζει τον κανονισμό παραχώρησης δημοτικών χώρων σε φορείς και συλλόγους. Δεν αναφέρει όμως αν νοιώθει «περήφανη» για τα εξώδικά που έστειλε σε αθλητικά σωματεία της Πόλης, για να εγκαταλείψουν τη στέγη που τους είχε παραχωρηθεί από το Δήμο Ηρακλείου, καθώς και για τις απειλές χρηματικών ποινών και προσωπικών κρατήσεων σε μέλη των σωματείων αυτών. Επίσης δεν εξηγεί με ποιο εκδικητικό σκεπτικό, που δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση σε μία δημοτική αρχή μίας πόλης, αρνήθηκε αρχικά σε φορείς της Πόλης μας να καταθέσουν στεφάνι για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

-Όσον αφορά το δημοτικό ραδιόφωνο, ο κ.Μπάμπαλος προχώρησε σε στοχευμένες απολύσεις προσωπικού με δική του πρωτοβουλία, «βαφτίζοντας» αυτές τις απολύσεις «εξορθολογισμό δαπανών».

- Τέλος, ο κ.Δήμαρχος ενημερώνει πως… καταδέχεται να συναντά τους κατοίκους της Πόλης μας. Άγνωστο και εδώ το σκεπτικό της δημοτικής αρχής, σ’ αυτήν την αναφορά. Έτσι, νοιώθουμε την ανάγκη να ενημερώσουμε την παρούσα δημοτική αρχή πως ο επικεφαλής μας, ο πρώην Δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος, προφανώς συναντούσε διαρκώς τους δημότες του Ηρακλείου στο γραφείο του, χωρίς να νοιώσει ποτέ την ανάγκη να το δηλώνει.

Η παρούσα δημοτική αρχή έδειξε ένα μη εξηγήσιμο άγχος να αποδείξει ότι στους 5 πρώτους μήνες της θητείας της, έκανε ένα «πρωτόγνωρο έργο».

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η δημοτική αρχή το μόνο που έκανε ήταν να μην σταματήσει τη λειτουργία δράσεων που ήδη υπήρχαν από τη δημοτική αρχή της ΑΚΕΠ με Δήμαρχο τον Παντελή Βλασσόπουλο και στη συνέχεια να τις «βαφτίσει» δικό της «έργο»."

Από το www.syneidisi.com
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

9 σχόλια:

 1. Καλά εκεί στην ακεπ δε ντρέπονται ούτε και λίγο; Ποιούς ελεύθερους χώρους; Δεν έγινε σκοτωμός με τους ελεύθερους χώρους που τσιμέντωσαν μέχρι και το τελευταίο μέτρο και με το ειδικό σχολείο και με του Δανιγγέλη; Και δεν αφήσαν ούτε μέτρο χωρίς τσιμέντο; Και ποιές παιδικές χαρές που όλες με την εξαίρεση ίσως 2 σε συγκεκριμένα σημεία όπως στη Παναγίτσα οι υπόλοιπες ήταν τελείως για τα μπάζα και τόσα χρόνια ήταν μες στη βρώμα και την εγκατάλειψη; Εδώ μιλάμε μέχρι και φωτό είχανε βγάλει αγανακτισμένοι πολίτες προεκλογικά και τώρα μας λέει στην ακεπ ότι τάχαμου τα είχαν έτοιμα για μετά τις εκλογές; Μπάμπαλε άσε τις ευγένειες και πέστα χύμα γιατί στο τέλος θα μας πούνε ότι κάνανε το Ηράκλειο καταπράσινο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΘΑ ΧΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ.

  ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  ΘΑ ΤΟΝ ΦΙΛΑΝΕ ή ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΖΟΥΝ ;;;;;

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μιλάμε ότι εκεί οι άνθρωποι έχουν καταστραφεί όταν ξεκινήσει κιόλας η λειτουργία και τα αυτοκίνητα κάνουν ουρές και γίνει κι εκεί Πολυτεχνείου τότε θα γελάσουμε με το Βλασόπουλο που νόμιζε ότι θα καμαρώνει για το έργο του (οι κάτοικοι εκεί θα κλαίνε βέβαια).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όταν τελειώσει το σχολείο απ έξω να βάλουν μια μαρμάρινη πλάκα που να γράφει
  «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΕΙΟ
  ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΘΗΚΕ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΜΠΑΜΠΑΛΟΥ.»

  Για να ξέρουμε ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΦΤΥΝΟΥΜΕ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Προβλέπω τη μεγαλύτερη αγανάκτηση του κόσμου να την εισπράτει ο Μπ και να γελάει ο Βλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ρε σχολειο ειπε να φτιαξει οχι μπαρ...............τι πολεμος ειναι αυτος!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όταν θες να φτιάξεις ένα έργο και δεν είσαι άχρηστος ή κάτι άλλο φροντίζεις να μην επιβαρρύνεις την περιοχή, να έχεις χώρους στάθμευσης, να έχεις μελετήσει τι θα γίνει με την κυκλοφορία και να έχεις κάνει και διαβούλευση με τους κατοίκους. Όχι να θες διαβούλευση μόνο όταν είναι για τα μπαρ και τα ουζερί που κάποιοι τα ξέρουν καλά γιατί μόνο μέχρι εκεί πάει το μυαλό τους. Ούτε πας την ώρα που φεύγεις και λείπει ο κόσμος να προλάβεις να τσιμεντώσεις σα το κλέφτη.

  Και άμα θες να κάνεις έργα ξεκινάς από τη γειτονιά σου και δε λες ότι με ενοχλεί ο σταθμός του ΗΣΑΠ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλα λες.. Σχολειο ειπε να φτιαξει... Το καφε-μπαρ το εφτιαξε μετα τις εκλογες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Όπως έφτιαξε υποτίθεται και το ειδικό σχολείο που έγινε γραφεία τάχαμου για να γίνει το Ηράκλειο κέντρο αποφάσεων;

  ΑπάντησηΔιαγραφή