ΑΚΕΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ, ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ, ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΡΓΑ, ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΣ»

Με αφορμή την δημοσιοποίηση του μέχρι τώρα απολογισμού της δημοτικής αρχής Ηρακλείου Αττικής, η Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών (ΑΚΕΠ) που ηγείται ο πρώην δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Σίγουρα αποτελεί πρωτοτυπία για την παρούσα δημοτική αρχή να αναφέρει ως δικό της «έργο», δράσεις οι οποίες αφενός είχαν ξεκινήσει εδώ και χρόνια από την δημοτική αρχή της ΑΚΕΠ με Δήμαρχο τον Παντελή Βλασσόπουλο την περίοδο 2011-2014, αφετέρου η παράταξη του κ. Μπάμπαλου, ως αντιπολίτευση τότε, τις είχε… καταψηφίσει!

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η αναφορά στη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου και στην Σπιτική Κουζίνα, τις οποίες η παρούσα δημοτική αρχή είχε καταψηφίσει.

Όμως, η δημοτική αρχή αναφέρει ως κοινωνικό «έργο» της δικής της διοίκησης και δεκάδες άλλες δράσεις που υπήρχαν ήδη στο Δήμο Ηρακλείου εδώ και χρόνια. Ενδεικτικά: Την ύπαρξη εθελοντών γιατρών στα δημοτικά ιατρεία, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την ετήσια αιμοδοσία, το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου στα σχολεία της πόλης κ.α.

Αντιθέτως, θα περιμέναμε από τη δημοτική αρχή να δώσει εξηγήσεις για ποιόν λόγο ακύρωσε το επιδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα της Τηλεφροντίδας για τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους, πρόγραμμα ύψους 407.000 ευρώ.

Επίσης:
- Η δημοτική αρχή «ξεχνά» να ενημερώσει ότι η μείωση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς έγινε με βάση τον προϋπολογισμό που υλοποιούσε η δημοτική αρχή της ΑΚΕΠ ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2014.

- Οι τωρινές μειώσεις στα δημοτικά τέλη αφορούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό μειώσεις και απαλλαγές που ήδη έκανε τα προηγούμενα χρόνια και η δημοτική αρχή της ΑΚΕΠ. Ενδεικτικό όμως και σ’ αυτήν την περίπτωση, είναι ότι η παρούσα δημοτική αρχή είχε καταψηφίσει τις μεγαλύτερες μειώσεις στις οποίες είχε προχωρήσει η δική μας δημοτική αρχή. Επίσης οι μειώσεις της παρούσας δημοτικής αρχής αφορούν 900, στην καλύτερη περίπτωση, κατοίκους της Πόλης, την στιγμή που οι μειώσεις της δικής μας δημοτικής αρχής ήταν στο σύνολο των κατοίκων. Ακόμη και έτσι, τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει, εάν η δική μας δημοτική αρχή δεν άφηνε 1 εκ. ευρώ μετρητά στο ταμείο του
Δήμου, στο τέλος της θητείας της.

- Γίνεται αναφορά σε α) διανοίξεις δρόμων, β) διαμόρφωση ελεύθερων χώρων και γ) αποκαταστάσεις παιδικών χαρών, αλλά η δημοτική αρχή «ξεχνάει» πάλι ότι α) οι αποζημιώσεις είχαν δοθεί από τη δημοτική αρχή της ΑΚΕΠ, β) οι μελέτες είχαν ήδη γίνει και ήταν έτοιμες για εφαρμογή, γ) οι συμβάσεις είχαν γίνει και πάλι από τη δημοτική αρχή της ΑΚΕΠ.

- Η δημοτική αρχή διαφημίζει τον κανονισμό παραχώρησης δημοτικών χώρων σε φορείς και συλλόγους. Δεν αναφέρει όμως αν νοιώθει «περήφανη» για τα εξώδικά που έστειλε σε αθλητικά σωματεία της Πόλης, για να εγκαταλείψουν τη στέγη που τους είχε παραχωρηθεί από το Δήμο Ηρακλείου, καθώς και για τις απειλές χρηματικών ποινών και προσωπικών κρατήσεων σε μέλη των σωματείων αυτών. Επίσης δεν εξηγεί με ποιο εκδικητικό σκεπτικό, που δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση σε μία δημοτική αρχή μίας πόλης, αρνήθηκε αρχικά σε φορείς της Πόλης μας να καταθέσουν στεφάνι για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

-Όσον αφορά το δημοτικό ραδιόφωνο, ο κ.Μπάμπαλος προχώρησε σε στοχευμένες απολύσεις προσωπικού με δική του πρωτοβουλία, «βαφτίζοντας» αυτές τις απολύσεις «εξορθολογισμό δαπανών».

- Τέλος, ο κ.Δήμαρχος ενημερώνει πως… καταδέχεται να συναντά τους κατοίκους της Πόλης μας. Άγνωστο και εδώ το σκεπτικό της δημοτικής αρχής, σ’ αυτήν την αναφορά. Έτσι, νοιώθουμε την ανάγκη να ενημερώσουμε την παρούσα δημοτική αρχή πως ο επικεφαλής μας, ο πρώην Δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος, προφανώς συναντούσε διαρκώς τους δημότες του Ηρακλείου στο γραφείο του, χωρίς να νοιώσει ποτέ την ανάγκη να το δηλώνει.

Η παρούσα δημοτική αρχή έδειξε ένα μη εξηγήσιμο άγχος να αποδείξει ότι στους 5 πρώτους μήνες της θητείας της, έκανε ένα «πρωτόγνωρο έργο».

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η δημοτική αρχή το μόνο που έκανε ήταν να μην σταματήσει τη λειτουργία δράσεων που ήδη υπήρχαν από τη δημοτική αρχή της ΑΚΕΠ με Δήμαρχο τον Παντελή Βλασσόπουλο και στη συνέχεια να τις «βαφτίσει» δικό της «έργο»."

Από το www.syneidisi.com