ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ

Την πρώτη ήττα του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας (ΣΟΝΦ) από τον Φιλαθλητικό Όμιλο Νέων (ΦΟΝ) Ηρακλείου, με το οριακό σκορ 5,5- 4,5, επιφύλαξε η προτελευταία αγωνιστική του Ομαδικού Πρωταθλήματος για τον Προκριματικό Όμιλο της Α Εθνικής κατηγορίας που παίχθηκε την Κυριακή 1 Μάρτη.

Ήταν ένας πολύ δύσκολος και αμφίρροπος αγώνας που διήρκεσε πάνω από 5 ώρες και κρίθηκε στην εκπνοή του.

Η αναμέτρηση άρχισε άσχημα με τον ΣΟΝΦ που βρέθηκε να χάνει 3-1 αρκετά νωρίς. Ωστόσο με μεγάλη προσπάθεια η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας ανέτρεψε το σκορ και φάνηκε πως θα κατάφερνε να πετύχει τη νίκη καθώς προς το τέλος προηγούνταν 4-3 και σε 2 από τις 3 σκακιέρες που απομένανε οι παίκτες του ΣΟΝΦ είχαν καλές προοπτικές. Ωστόσο οι θέσεις ήταν αρκετά σύνθετες και μετά από μια δύσκολη μάχη διαμορφώθηκε το τελικό 5,5 – 4,5 υπέρ της ομάδας του Ηρακλείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι και δύο ομάδες ήταν αήττητες ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα είχαν συγκατοικούσαν στην κορυφή της βαθμολογίας με ίσους βαθμούς και ίσους πόντους!

Στους υπόλοιπους αγώνες είχαμε: ΣΟ Παγκρατίου – ΣΟ Κορυδαλλού 4-6, Πανελλήνιος ΓΣ – ΣΑΣ Κορωπίου 4,5 – 5,5 και ΑΕΚ – ΔΗΚΕΠ Άνω Λιοσίων 5,5 – 4,5

Έτσι ο ΣΟΝΦ καταλαμβάνει τελικά τη 2η θέση στο πρωτάθλημα, μετά από μια πολύ καλή πορεία στην οποία συνέβαλλαν όλοι οι παίκτες της ομάδας, μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια. Είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει πετύχει η ομάδα της Φιλαδέλφειας στην μέχρι στιγμής ιστορία της.

Ο ΣΟΝΦ συνεχάρη την ομάδα του Ηρακλείου Αττικής για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την τελική φάση της Α Εθνικής που θα γίνει 3-8 Ιουλίου 2015.

Η αυλαία του πρωταθλήματος θα πέσει την Κυριακή 8 Μάρτη οπότε ο ΣΟΝΦ υποδέχεται στην έδρα του τον ΣΟ Παγκρατίου.


Από το www.syneidisi.com