ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Επειδή στην εποχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης και επικοινωνίας τα πάντα μένουν αρχειοθετημένα, ας καταλάβουν κάποιοι ότι η πολιτική με τα λόγια του αέρα και τις κορώνες έχει τελειώσει. Σε απάντηση, λοιπόν, στους ισχυρισμούς της επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών, κας Ειρήνης Κατσινοπούλου, ότι δήθεν δεν ενημερώθηκε ποτέ για την πρωτοβουλία του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, να ζητήσει από τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης την στήριξη του αιτήματος για τη βελτίωση του νόμου περί επαναφοράς της Δημοτικής Αστυνομίας στους δήμους, παραθέτουμε:

- Την αποτύπωση του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που το γραφείο δημάρχου Ηρακλείου Αττικής έστειλε στο προσωπικό mail της κ. Κατσινοπούλου τη Δευτέρα 16/3/2015 και ώρα 13.40, μια μέρα πριν τη συνάντηση του κ. Μπάμπαλου με τους αρμόδιους του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (σχετική φωτό).

- Είχε προηγηθεί, βέβαια, και προσπάθεια προσωπικής επαφής του δημάρχου με την κ. Κατσινοπούλου, με τηλεφώνημα που έκανε ο κ. Μπάμπαλος στο κινητό της επικεφαλής του Δικτύου, το Σάββατο 14/3/2015 και ώρα 11.32π.μ. Η κ. Κατσινοπούλου δεν ήταν διαθέσιμη και ο δήμαρχος άφησε μήνυμα στον προσωπικό τηλεφωνητή της.

- Επιπλέον, δεν ήταν το Δίκτυο και η κ. Κατσινοπούλου εκείνοι που έκαναν «τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα στο γραφείο δημάρχου» παραμονές της κατάθεσης της πρότασης στο Υπουργείο - όπως ισχυρίζονται – αλλά, αντίθετα, το γραφείο δημάρχου ήταν εκείνο που και Δευτέρα και Τρίτη προσπαθούσε συνεχώς να επικοινωνήσει μαζί της. Όταν τελικά βρέθηκε στο τηλέφωνο η κ. Κατσινοπούλου, άμεσα της εστάλη φαξ με την επιστολή που υπέγραφαν ο δήμαρχος και οι υπόλοιποι αρχηγοί των παρατάξεων, με τη δέσμευση ότι ο κ. Μπάμπαλος θα περίμενε, πριν καταθέσει το εν λόγω έγγραφο, τη θέση της κ. Κατσινοπούλου. Η κ. Κατσινοπούλου δεν απάντησε ποτέ…

Όμως ποτέ δεν είναι αργά. Έστω και τώρα μπορεί να συνυπογράψει την κοινή ανακοίνωση για τη Δημοτική Αστυνομία και να πάρει σαφή τοποθέτηση, πράγμα που δεν έκανε ούτε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά ούτε και στην επίμαχη ανακοίνωσή της.


Από το www.zonews.gr