7 ΜΗΝΕΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

7 μήνες μετά την ανάληψη διοίκησης από τον κ. Μπάμπαλο καμιά παρέμβαση δεν είδαμε στην υπόγεια διάβαση, για την οποία γίνονταν τακτικές αναφορές τόσο σε δελτία τύπου όσο και ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα ο Κος Μπάμπαλος τον Φεβρουάριο του 2013 περιέγραφε τις απαραίτητες εργασίες για την επίλυση του προβλήματος ως απλές.


Να θυμηθούμε την ανακοίνωση του:
"Aνακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η δημοτική παράταξη "Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη"
Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί στην κακή κατάσταση της υπόγειας διάβασης που ενώνει τις οδούς Πεύκων και Ωραιοπούλου, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, π.χ. φωτισμός, αποκατάσταση δαπέδου κλπ. για την ομαλή προσβασιμότητα και ασφαλή διέλευσή της.

Όμως άλλες τόσες φορές η Δημοτική Αρχή έδειξε αδιαφορία, ή έλλειψη ικανότητας για να παρέμβει προς την κατεύθυνση αυτή. Δυστυχώς αυτό είχε ως αποτέλεσμα το τραυματισμό μιας άτυχης γυναίκας, η οποία έσπασε το χέρι της μετά από πτώση στην υπόγειο διάβαση. Το περιστατικό αυτό έγινε γνωστό στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 29-1-2013 μετά από ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου κ. Περδικάρη, αλλά και την παρουσία της ίδιας της παθούσας.

Με την ίδια συχνότητα παρεμβάσεων έχουμε αναφερθεί και στην αναγκαιότητα τοποθέτησης ενός πεζοφάναρου, αλλά και στη διαγράμμιση της Λ. Ηρακλείου, λωρίδα για την κίνηση των πεζών, μπροστά στα τοπικά ιατρεία του ΙΚΑ για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί, τουλάχιστον, τέσσερα τροχαία ατυχήματα. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή παραμένει απούσα."

Μάλλον η δημοτική αρχή δεν θεωρεί πλέον και τόσο αναγκαία την ομαλή προσβασιμότητα και την ασφαλή διέλευση στην υπόγεια διάβαση (πεύκων και Ωραιοπούλου) και δίνει προτεραιότητα, σε θέματα «σοβαρότερα» από εκείνα που θεωρούσε σοβαρά προεκλογικά.