Παρασκευή, Απριλίου 17, 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚΕΠ: ‘’ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94,0 FM’’ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα είδε το φως της δημοσιότητας ανακοίνωση του κ. Μπάμπαλου σχετικά με τα χρέη του Ρ/Σ ‘’Επικοινωνία 94,0 FM’’. Η ανακοίνωση αυτή δημοσιεύθηκε σε προσωπικό ιστότοπο (άλλο ένα νέο ύφος και ήθος να πρωτοδημοσιοποιούνται θέματα του Δήμου σε προσωπική ιστοσελίδα), αποσύρθηκε και επαναδημοσιεύθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Τώρα που οι μέρες κατάνυξης και εορτών πέρασαν ήρθε η στιγμή να βοηθήσουμε τον κ. Μπάμπαλο να ανακτήσει τη μνήμη του, την οποία όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, έχει απωλέσει.

Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι τα χρέη του Ρ/Σ, όπως και των άλλων Δημοτικών Επιχειρήσεων, Νομικών Προσώπων αλλά και του Δήμου, δεν ξεκίνησαν το 2011, που ανέλαβε τη διοίκηση η Α.Κ.Ε.Π.

Τουναντίον βρεθήκαμε μπροστά σε χρέη που άγγιζαν το 1 εκ.(μόνο για το ραδιόφωνο) το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορούσαν την περίοδο των 14 ετών που κ. Μπάμπαλος ήταν επιφανές και πρωτοκλασσάτο στέλεχος της παράταξης που διοικούσε το Δήμο. Μόνο το πρόστιμο που είχε επιβληθεί από τη Δ.Ο.Υ. στο Ρ/Σ ήταν της τάξεως των € 850 χιλ. Και αφορούσε στο σύνολό του την περίοδο της παντοδυναμίας του κ. Μπάμπαλου. Παράλληλα υπήρχαν χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και οφειλές προς τους εργαζόμενους. Μέρος του χρέους προς τη Δ.Ο.Υ. τακτοποιήθηκε από τη διοίκηση 2006-2010, κατά την οποία δημιουργήθηκαν και νέα χρέη. Αυτή άλλωστε είναι και η συνέχεια του Δήμου. Πληρώνονται προηγούμενες οφειλές και δημιουργούνται νέες και, εφόσον δεν υπάρχει κάποια σημαντική αύξηση εσόδων, συνεχίζεται η λειτουργία.

Υπενθυμίζουμε ότι τα χρέη που βρήκαμε το 2010 δημιουργήθηκαν σε μια περίοδο ‘’παχέων αγελάδων’’, που τα έσοδα του Δήμου ήταν πολλαπλάσια ή που υπήρχε ακόμα και η δυνατότητα να έχει το Ραδιόφωνο έσοδα από διαφημίσεις. Εμείς αναλάβαμε τα χρόνια του μνημονίου και κληθήκαμε να διαχειριστούμε το Δήμο με τα έσοδά του να έχουν περικοπεί κατά 70%.

Όπως είναι φυσικό οι περικοπές αυτές επηρέασαν και το Ρ/Σ, ο προϋπολογισμός του οποίου μειώθηκε κατά 50%. Παρόλα αυτά δεν απολύσαμε κανένα εργαζόμενο, ούτε όμως προσλάβαμε και κανένα νέο. Παράλληλα σταματήσαμε την πρακτική να προσλαμβάνονται συμβασιούχοι στον Επικοινωνία, οι οποίοι επιβάρυναν το σταθμό, ενώ χρησιμοποιούνταν σε αλλότρια καθήκοντα. Βέβαια και στη θητεία μας κάποιοι υπάλληλοι του ραδιοφώνου απασχολήθηκαν σε εργασίες του Δήμου. Αυτό όμως αφορούσε υπάλληλους με πολυετή προϋπηρεσία, στο πλαίσιο της βέλτιστης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και δεν ήταν βιομηχανία προσλήψεων. Ακόμα κινητοποιηθήκαμε και κατορθώσαμε να ρυθμίσουμε τα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Αν λοιπόν παρέμεινε το χρέος αυτό, σε καμιά περίπτωση, δεν οφείλεται σε κατασπατάληση των εσόδων αλλά σε αναγκαία περικοπή του προϋπολογισμού και των εξόδων.

Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα όπου ο κ Μπάμπαλος με το που παρέλαβε ένα σημείωμα από τη Δ.Ο.Υ. έσπευσε όχι μόνο να το δημοσιοποιήσει αλλά να εκτοξεύσει και απειλές.

Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι βρίσκεται σε κατάσταση πολύ καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε εμείς. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο με τεράστιες και πολύ ευνοϊκές δυνατότητες ρυθμίσεων, που εμείς δεν είχαμε. Όπως δεν είχαμε και τη δυνατότητα μεταφοράς εργαζόμενων στο Δήμο και να ελαφρύνουμε τον προϋπολογισμό του Ραδιοφώνου.

Ο κ. Μπάμπαλος αντί να αξιοποιήσει το ευνοϊκό πλαίσιο των ημερών για ρύθμιση προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το αρχικό ποσό για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Επίσης αντί να φροντίσει να καταβάλλει μέρος των οφειλομένων σε εργαζόμενους και ταμεία επέλεξε να προβεί σε απολύσεις μη αρεστών υπαλλήλων (μπορεί να το έκανε με βαριά καρδιά όπως γράφει αλλά απέλυσε φίλους της παράταξής μας και συγγενείς υποψηφίων μας). Υπολογίζουμε ότι για αποζημιώσεις και εξόφληση των οφειλόμενων στους απολυθέντες σπαταλήθηκαν περισσότερο από € 150 χιλ.

Εν πάση περιπτώσει επειδή ‘’καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται’’ εμείς είμαστε εδώ και προκαλούμε τον κ. Μπάμπαλο να ανοίξει το θέμα ‘’Επικοινωνία FM’’ και να ελεγχθούν τα πάντα. Προτιθέμεθα να συνδράμουμε την προσπάθειά του ακόμα και με εθελοντική εργασία.

Όσο για τις απειλές που εκτοξεύει ‘’ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα’’. Φανταζόμαστε θα μας δείξει το δρόμο, αφού έχει ξεκινήσει να τον βαδίζει απολογούμενος για διάφορες δράσεις του κατά τη 14ετή του θητεία στη Διοίκηση του Δήμου.ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Κ.Ε.Π
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

10 σχόλια:

 1. 'Πληρώνονται προηγούμενες οφειλές και δημιουργούνται νέες και, εφόσον δεν υπάρχει κάποια σημαντική αύξηση εσόδων, συνεχίζεται η λειτουργία.'

  ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΕΠΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΣΟΔΑ; ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΑΥΤΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 'Παράλληλα σταματήσαμε την πρακτική να προσλαμβάνονται συμβασιούχοι στον Επικοινωνία, οι οποίοι επιβάρυναν το σταθμό, ενώ χρησιμοποιούνταν σε αλλότρια καθήκοντα.'

  ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ

  ΠΡΟΣΛΑΒΑΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ; ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΗΡΑΚΛΕΙΟ NEWS
  Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ....όταν ο blogger δεν έχει σύμβαση στο δήμο!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. προκαλούμε τον κ. Μπάμπαλο να ανοίξει το θέμα ‘’Επικοινωνία FM’’ και να ελεγχθούν τα πάντα.

  ΜΠΑΜΠΑΛΕ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΝΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ


  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μια ωραία πεταλούδα... μια ωραία πεταλούδα τους βλακέπες κυνηγά..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. πάντως αυτός ο ΓίΔης από τότε που έγινε δήμαρχος ο Μπάμπαλος βελτίωσε την αισθητική του, με Bold κλπ. Μπας και ανέλαβε πιο επίσημη θέση και του δείξανε πως να γράφει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ Η/Υ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ;; οχι σαν κτι αλλους που υπογραφή δεν ηξεραν να βαζουν
  ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ! ΜΕ ΑΝΕΒΑΣΕ απο τον 3 ΣΤΟΝ 4 ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ!!

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ άμα κρατάς τη μπύρα με το χέρι που να κάθεσαι να υπογράφεις κιόλας!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ολα ταχε η Μαριορη το ραδιοφωνο της ελειπε ..γιατι δεν πουλατε την συχνοτητα να παρετε κανα φραγκο ...φτιαξτε κανα πεζοδρομιο εκει στη λεωφορο Ηρακλειου να περπαταμε σαν ανθρωποι ..αφηστε τα λουσα και καντε καμια δουλεια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πήγαινε στη Τζουμαγιάς στο έργο που κάνει ο δήμος να δεις τι πεζοδρόμια έχει και μετά ζήτα να σου φτιάξουν και τα πεζοδρόμια στην Ηρακλείου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή