ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΚΕΠ, Κ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την οδό Σαρανταπόρου και τμήματος της οδού Κολοκοτρώνη στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής σχολιάζει με δήλωσή του ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΑΚΕΠ, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, ο οποίος τονίζει πως στην όλη διαδικασία που ακολούθησε η δημοτική αρχή μέσω πρώτα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και έπειτα του Δημοτικού Συμβουλίου έλειπε το απαιτούμενο και σημαντικό κομμάτι της διαβούλευσης με τους κατοίκους.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Παπαδημητρίου έχει ως εξής: «Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18-03-2015 στο θέμα 14 με τίτλο, Συμπλήρωση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ψηφίστηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις οδούς Σαρανταπόρου και Τμήματος Κολοκοτρώνη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εν λόγω πρόταση της Διοίκησης εγκρίθηκε από την επιτροπή Ποιότητας Ζωής στις 10-03-2015, ενώ στις 12-03-2015, δύο μέρες μετά έγινε και η εισήγηση για την έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από όλη τη διαδικασία όμως λείπει το απαιτούμενο και σημαντικό κομμάτι της διαβούλευσης με τους κατοίκους.

Πως γίνεται να εγκρίνονται αλλαγές κυκλοφοριακές χωρίς να έχουν ερωτηθεί οι κάτοικοι, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να καταθέσουν δικές τους προτάσεις για να συνυπολογιστούν από την τεχνική υπηρεσία; Οι ρυθμίσεις που αφορούν τους κατοίκους της εν λόγω γειτονιάς γίνονται χωρίς αυτούς; Αυτά είναι ενέργειες απαράδεκτες.

Πάντως είναι σίγουρο πως αυτή η πρακτική δε συμβαδίζει με τις πρακτικές που ευαγγελιζόταν η νέα Διοίκηση του Δημάρχου πλέον κυρίου Μπάμπαλου.

Στο παρελθόν όποτε έγιναν κυκλοφοριακές αλλαγές χωρίς διαβούλευση με τους κατοίκους υπήρξαν πάντα αναταραχές και το Δημοτικό Συμβούλιο αρκετά πλέον χρόνια υιοθετεί και κάνει την προβλεπόμενη διαβούλευση με τους κατοίκους.

Αυτό στην περίπτωση των οδών Σαρανταπόρου και Τμήματος Κολοκοτρώνη δεν τηρήθηκε προκλητικά. Ενώ σε ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων η Διοίκηση έδινε απαντήσεις τύπου «δεν χρειάζεται, μετά από χρόνια έγινε η διάνοιξη του δρόμου, αυτό είναι το σωστό κ.λ.π». Όμως η βούληση των δημοτών τελικά δεν συνυπολογίστηκε ποτέ και δεν μπορεί να αντικατασταθεί επίσης με επιχειρήματα τέτοιου τύπου. Τα συμπεράσματα δικά σας…»


Από το www.syneidisi.com