Κυριακή, Απριλίου 19, 2015

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΜΠΑΜΠΑΛΟΥ-ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ


Σε‭ ‬νέο‭ ‬χώρο‭ ‬πρόκειται‭ ‬να‭ ‬στεγαστεί‭ ‬το‭ ‬δημοτικό‭ ‬γκαράζ‭ ‬του‭ ‬Δήμου‭ ‬Ηρακλείου‭ ‬Αττικής.‭ ‬Ήδη‭ ‬έχει‭ ‬βρεθεί‭ ‬το‭ ‬οικόπεδο‭ ‬το‭ ‬οποίο‭ ‬βρίσκεται‭ ‬στο‭ ‬ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ‭ ‬Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης‭ ‬και‭ ‬φιλοδοξία‭ ‬της‭ ‬διοίκησης‭ ‬είναι‭ ‬να‭ ‬μην‭ ‬αποτελέσει‭ ‬απλά‭ ‬ένα‭ ‬χώρο‭ ‬στάθμευσης‭ ‬για‭ ‬τα‭ ‬απορριμματοφόρα‭, ‬αλλά‭ ‬να‭ ‬γίνουν‭ ‬εκεί‭ ‬όλες‭ ‬οι‭ ‬απαιτούμενες‭ ‬υποδομές‭ ‬που‭ ‬συνδέονται‭ ‬με‭ ‬ένα‭ ‬γκάραζ‭ ‬όπως‭ ‬είναι‭ ‬το‭ ‬πλυντήριο‭ ‬και‭ ‬το‭ ‬συνεργείο‭ ‬οχημάτων‭ ‬αλλά‭ ‬και‭ ‬να‭ ‬λειτουργήσει‭ ‬οργανωμένος‭ ‬σταθμός‭ ‬μεταφόρτωσης.‭ 

‬Ερώτηση‭ ‬για‭ ‬το‭ ‬θέμα‭ ‬κατέθεσε‭ ‬στη‭ ‬διοίκηση‭ ‬ο‭ ‬επικεφαλής‭ ‬της‭ ‬δημοτικής‭ ‬παράταξης‭ «‬Πνοή‭»‬ ,‭ ‬κ.‭ ‬Κυριάκος‭ ‬Κουτρούλης‭ ‬ο‭ ‬οποίος‭ ‬εξέφρασε‭ ‬τους‭ ‬φόβους‭ ‬του‭ ‬για‭ ‬την‭ ‬καταλληλότητα‭ ‬του‭ ‬οικοπέδου‭ ‬και‭ ‬σημείωσε‭ ‬πως‭ ‬ο‭ ‬Δήμος‭ ‬οφείλει‭ ‬να‭ ‬διασφαλίσει‭ ‬ότι‭ ‬είναι‭ ‬πραγματικά‭ ‬κατάλληλος‭ ‬ο‭ ‬χώρος‭ ‬για‭ ‬αμαξοστάσιο‭ ‬πριν‭ ‬δαπανήσει‭ ‬χρήματα‭ ‬και‭ ‬έπειτα‭ ‬αναγκαστεί‭ ‬η‭ ‬υπηρεσία‭ ‬να‭ ‬φύγει,‭ ‬όπως‭ ‬έγινε‭ ‬με‭ ‬το‭ ‬οικόπεδο‭ ‬που‭ ‬βρήκε‭ ‬η‭ ‬προηγούμενη‭ ‬διοίκηση‭ ‬του‭ ‬κ.‭ ‬Παντελή‭ ‬Βλασσόπουλου‭ ‬πάλι‭ ‬στη‭ ‬Μεταμόρφωση.‭ ‬Ο‭ ‬Δήμαρχος,‭ ‬κ.‭ ‬Νίκος‭ ‬Μπάμπαλος‭ ‬απάντησε‭ ‬πως‭ ‬ο‭ ‬Δήμος‭ ‬έχει‭ ‬ξεκινήσει‭ ‬όλες‭ ‬τις‭ ‬απαιτούμενες‭ ‬ενέργειες‭ ‬για‭ ‬να‭ ‬βγουν‭ ‬οι‭ ‬άδειες‭ ‬που‭ ‬χρειάζονται‭ (‬όπως‭ ‬για‭ ‬πλυντήριο‭)‬,‭ ‬ενώ‭ ‬τόνισε‭ ‬πως‭ ‬για‭ ‬την‭ ‬απλή‭ ‬στάθμευση‭ ‬των‭ ‬οχημάτων‭ ‬δεν‭ ‬χρειάζεται‭ ‬ειδική‭ ‬άδεια‭ ‬καθώς‭ ‬προβλέπεται‭ ‬από‭ ‬τις‭ ‬χρήσεις‭ ‬γης,‭ ‬όπως‭ ‬έχει‭ ‬ενημερώσει‭ ‬το‭ ‬Δήμο‭ ‬η‭ ‬Περιφέρεια.

Φωτιές άναψαν τα "κοτέτσια"Το θέμα ξανατέθηκε και στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος με τον κ. Κουτρούλη σε αποστροφή τοποθέτησης του για άλλο ζήτημα να τονίζει πως το οικόπεδο είναι ακατάλληλο, ενώ έκανε λόγο και για "κοτέτσια" και είπε απευθυνόμενος στη διοίκηση πως δεν της έχει καμία εμπιστοσύνη αναφορικά με την επιλογή χώρων. Μάλιστα επανέλαβε τη θέση πως ο Δήμος έχει κάνει για δεύτερη φoρά το ίδιο λάθος με την επιλογή οικοπέδου για το γκαράζ. 

Η παρέμβασή του προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου ο οποίος είπε πως ο Δήμος ενοικίασε το συγκεκριμένο οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων το οποίο διαθέτει στεγασμένο χώρο για τα αυτοκίνητα ενώ ήδη έγιναν μέσα σε αυτόν εργασίες διαμόρφωσης γραφείων και αποδυτηρίων για τους εργαζόμενους. Διευκρίνησε δε πως θα γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες για τη δημιουργία υποδομών (πλυντήριο, χώρος μεταφόρτωσης). Κάλεσε δε τον κ. Κουτρούλη να είναι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις του, εννοώντας τα "κοτέτσια". Πάντως τόσο ο κ. Κουτρούλης όσο και ο πρώην Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος τόνισαν πως θα τοποθετηθούν πιο αναλυτικά για το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος.


Από το www.xtypos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

8 σχόλια:

 1. Καλά αφού θα τοποθετηθούν αναλυτικά αυτοί οι δυό μείναμε ήσυχοι :-)

  Προβλέπω να βγαίνει ο Μπάμπαλος κι άλλη θητεία εκτός αν οι άλλοι ξεφορτωθούν το καμμένο χαρτί και βρουν άλλο για αρχηγό που θα χει καλύτερα μούσια :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μια και πιάσαμε τις εκλογές λέτε στις επόμενες να ξαναβάλει ο Μαστοράκος;

  Εκτός κι άμα στο μεταξύ γίνει γηροκομείο ο παιδικός σταθμός στη Τζουμαγιάς και ζητήσει να είναι ο πρώτος ένοικος :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ vs ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ 2 ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όπου θέλουν τα βλέπουν τα κοτέτσια κάποιοι για το παιδικό σταθμό στη Μακεδονίας και Χρυσανθέμων γιατί δε βλέπουν τα κοτέτσια; Ούτε χώρο να παίζουν τα παιδάκια ούτε πράσινο ούτε τίποτα κι από πάνω ένα σωρό όροφοι δηλαδή θα ανεβοκατεβάζουν τα παιδάκια με τις σκάλες και τα ασανσέρ; Μέχρι και την είσοδο του γκαράζ την κάναν γύρω γύρω πουθενά δεν υπάρχει τέτοιο πράμα. Άιντε που κάποιοι το παίζουν και ειδικοί και θα τοποθετηθούν αναλυτικά όταν δε ξέρουν που παν τα τέσσερα μετά αναρωτιόμαστε γιατί δε βγαίνει ένας της προκοπής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΠ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΛΟΓΩ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΦΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΕΜΕΝΟΙ , ΜΕ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ Η ΦΑΓΕ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ 1000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ , ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΕΛΗ-ΦΟΡΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΟΧΗ.

  ΑΝ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΓΚΑΡΑΖ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΒΡΩΜΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΟΥΝ; ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ) ή ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ,
  ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ.


  ΟΠΟΤΕ ΜΠΑΜΠΑΛΕ ΔΕΣΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γ&Δ εσύ καλά τα λες αλλά έχουν συνηθίσει από τα βόδια που τους ανέχονται στο Ηράκλειο και νομίζουν ότι και στις γειτονικές περιοχές έτσι είναι.

  20 Απριλίου 2015 - 1:09 μ.μ για να σου λυθούν οι απορίες:


  Το παιδάκι έχασε τον αντίχειρα του ενός χεριού του κι αμέσως μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, οπου και υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση από τους γιατρούς της Ορθοπεδικής.
  Οι γιατροί αλλά και η Διοίκηση του Νοσοκομείου κάνουν λόγο για μία δύσκολη περίπτωση και θεωρούν ότι είναι κρίσιμα τα επόμενα εικοσιτετράωρα, οπότε και θα κριθεί αν πέτυχε ή όχι η συγκόλληση.

  Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά.

  Η παιδική χαρά ηταν γεμάτη από παιδιά. Σύμφωνα με το epiruspost.gr, ο μικρός είχε ανέβει σε μία από τις ολοκαίνουριες τσουλήθρες για να απολαύσει το παιχνίδι του.

  Ανάμεσα στο ξύλο όμως που καθόταν και την λαμαρίνα της τσουλήθρας υπήρχε ένα κενό. Το δάχτυλό του μαγκώθηκε κι ακρωτηριάστηκε.

  Στο Πάρκο επικράτησε πανικός και μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις. Ο χώρος του ατυχήματος απομονώθηκε πλήρως και στη συνέχεια η παιδική χαρά εκκενώθηκε.

  Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το βράδυ έγινε αυτοψία από υπαλλήλους του Δήμου, ενώ την Κυριακή, συνεργείο κλείδωσε τις πόρτες του Πάρκου, τοποθετώντας πρόχειρα σημειώματα από χαρτί Α4, ότι απαγορεύεται η είσοδος.

  Από το Δήμο Ιωαννιτών, μέχρι τώρα, δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση.

  Η ανάπλαση του Πάρκου Κουραμπά, ήταν έργο που είχε ενταχθεί και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και μάλιστα με προϋπολογισμό που έφτανε τις εξακόσιες χιλιάδες ευρώ.

  Στο έργο προβλέπονταν πλήρης ανακαίνιση του χώρου, διαχωρισμός του ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών και τοποθέτηση παιχνιδιών με αυστηρές προδιαγραφές. Προδιαγραφές που άλλωστε επιβάλλονται από τους κανονισμούς του ΕΣΠΑ.

  Σύμφωνα με πληροφορίες οριστική παραλαβή του έργου από τον Δήμο Ιωαννιτών δεν έχει γίνει, καθώς πρέπει να συμπληρωθεί διάστημα δοκιμαστικής λειτουργίας δεκαπέντε μηνών.

  Είναι άγνωστο, αν μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών έχει γίνει προσωρινή παραλαβή του έργου, όπως επίσης και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκε σε λειτουργία.

  Η διαδικασία πιστοποίησης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται στο τελικό στάδιο με τα αρμόδια υπουργεία να έχουν ήδη αποστείλει θετικές γνωμοδοτήσεις.

  Αυτόπτες μάρτυρες μάλιστα έκαναν λόγο για πλήθος προβλημάτων σε ένα έργο που ακόμη δεν έχει τελειώσει καλά καλά και για κινδύνους που κρύβει για τα παιδάκια.

  Οι ξύλινες σανίδες σε πολλά σημεία έχουν φουσκώσει, βίδες που έχουν τοποθετηθεί είναι εκτεθειμένες, μέταλλα έχουν ήδη σκουριάσει, καλώδια και ηλεκτρικοί πίνακες βρίσκονται δίπλα σε παιχνίδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μια και λέμε τώρα για χώρους κλπ τι παίζει με το χτήμα προς τη Κύμης που λένε θα κάνουν τάχα σχολείο; Δηλαδή έχει τόσα παιδιά η γειτονιά και δεν αρκούν τα σχολεία που είναι λίγο πιο πέρα; Τελικά θα μείνει και κάνα χτήμα ελεύθερο ή θα τα τσιμεντώσουμε όλα; Είναι που κατά τα άλλα όλοι πριν βγουν λένε ότι θα κάνουν πάρκα και πράσινο.

  Στο τέλος σε κάθε γειτονιά θα χουμε 5-6 σχολεία παιδικούς σταθμούς ΚΑΠΗ αίθουσες προεκλογικών συγκεντρώσεων δε ξέρω τι άλλο και άμα περισσεύει κάνα τετραγωνικό ρίχνουμε και λίγο τσιμέντο με κάνα ΕΣΠΑ ταχα να χει πλακόστρωτο κάτω για τις λάσπες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Όποια γειτονιά έχει πάνω από 2 μωρά στο εξής θα πρέπει να χει τεράστιο παιδικό σταθμό, δημοτικό γυμνάσιο λύκειο και ΚΑΠΗ και μια αίθουσα για προεκλογικές συγκεντρώσεις που θα τη λέμε πολιτιστικό κέντρο :-)

  Τα δέντρα δε μας χρειάζονται και θέλουν και πότισμα κούρεμα λίπασμα σκέτη φασαρία θα τα κόβουμε κι ο εργολάβος θα παίρνει τα ξύλα για μπόνους :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή