ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΕΠ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, εννέα μήνες από τις δημοτικές εκλογές και ανήμερα πρωταπριλιάς επέλεξε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και προηγούμενη διοίκηση του Δήμου να εκδώσει σκληρή ανακοίνωση για την καθαριότητα της πόλης, σπεύδοντας μάλιστα να καταλογίσει ανεπάρκεια (!), χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής για την κακή εικόνα στον τομέα της καθαριότητας την οποία παρέδωσαν και χωρίς να δείχνουν να έχουν αντιληφθεί ότι έχασαν τις εκλογές ακριβώς επειδή οι δημότες τους βαθμολόγησαν χαμηλά σε αυτά ακριβώς τα δύο: στην καθαριότητα και στην επάρκεια.

Καλοδεχούμενη η κριτική… Άλλωστε αφορά σε έναν τομέα, όπου ο δημότης μπορεί να αξιολογήσει, να κρίνει και να συγκρίνει.

Έξι μήνες, λοιπόν, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης, η τέως διοίκηση του Δήμου, αντιμετωπίζοντας τους Ηρακλειώτες σαν χρυσόψαρα με κοντή μνήμη, προσπαθεί να πείσει ότι επί των ημερών της η πόλη έζησε εποχές δόξας στην καθαριότητα. Από τα ίδια όμως τα λεγόμενά της αυτοδιαψεύδεται... Γιατί, για παράδειγμα, δεν μπορεί να άφησε, όπως ισχυρίζεται, ένα εκατομμύριο ευρώ αποθεματικό στο ταμείο των ανταποδοτικών τελών - από μηδενικό που παρέλαβε το 2011 – και παράλληλα να έκανε και έργο.

Kαι έτσι να είναι, αυτό αποτελεί ομολογία απραξίας και στέρησης από τους κατοίκους του Ηρακλείου των χρημάτων που απέδωσαν από το υστέρημά τους μέσω των δημοτικών τελών για να έχουν καθαρή την πόλη τους. Τα ανταποδοτικά τέλη, λέγονται ανταποδοτικά γιατί πρέπει να γυρνάνε στο ακέραιο πίσω στον πολίτη με την παροχή υπηρεσιών...

Ας ξεκαθαρίσουν πρώτα λοιπόν οι κύριοι της προηγούμενης διοίκησης τι έκαναν επί των ημερών τους και μετά, ευχαρίστως, ας έρθουμε και στο σήμερα. Άλλωστε εμείς δεν αναμετρόμαστε μαζί τους, ούτε αποδεχόμαστε τον χαμηλό πήχη και τις μειωμένες προσδοκίες που οι ίδιοι έθεταν για τους εαυτούς τους σε όλα τα θέματα. Αναμετρόμαστε με τα προβλήματα, δίνουμε λόγο καθημερινά στον Ηρακλειώτη και τον πήχη εξακολουθούμε να τον βάζουμε ψηλά.

Σε ότι αφορά δε τα ζητήματα που θέτουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, έχουν άπαντα απαντηθεί κατά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, επί αντιστοίχων ερωτήσεων τους. Προφανώς τόσο οι ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και οι ανακοινώσεις τους δεν έχουν να κάνουν με την ουσία και με την ενημέρωση αλλά με τις εντυπώσεις.

Γνωρίζουν βέβαια οι κύριοι της προηγούμενης διοίκησης ότι σε λίγες εβδομάδες πρόκειται να κυκλοφορήσει στους δρόμους της πόλης το νέο καδοπλυντήριο. Οι κάδοι θα πλυθούν μετά από τέσσερα χρόνια...

Γνωρίζουν επίσης ότι μέχρι τέλος του 2015 θα έχει ενισχυθεί ο στόλος των οχημάτων της καθαριότητας με τρία νέα απορριμματοφόρα, ένα νέο σάρωθρο και άλλα οχήματα απαραίτητα για την καθαριότητα της πόλης.

Γνωρίζουν ότι οι σχετικές διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι συγκρίσεις με την δική τους περίοδο, ειδικά στο θέμα της καθαριότητας, θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα γι αυτούς. Εξ ου και σπεύδουν να τοποθετηθούν ΤΩΡΑ… Τώρα που στην ουσία διαχειριζόμαστε τις δικές τους αδυναμίες και ελλείψεις και τώρα που μπορούν ακόμα κάτι να πουν, να δημιουργήσουν εντυπώσεις, να «γκριζάρουν»…

Τους αφήνουμε να συνεχίσουν έτσι… Συνεχίζουμε κι εμείς την δουλειά μας και το υλοποίηση των στόχων μας...


ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ

Από www.nbabalos.blogspot.gr


Σχόλιο Blogger
Μάλλον ο Κος Μπάμπαλος ξεχάστηκε και υπογράφει σαν αρχηγός παράταξης και όχι σαν δήμαρχος, μήπως απαντάει σαν αντιπολίτευση και όχι σαν διοίκηση?