Σάββατο, Απριλίου 04, 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΕΠ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, εννέα μήνες από τις δημοτικές εκλογές και ανήμερα πρωταπριλιάς επέλεξε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και προηγούμενη διοίκηση του Δήμου να εκδώσει σκληρή ανακοίνωση για την καθαριότητα της πόλης, σπεύδοντας μάλιστα να καταλογίσει ανεπάρκεια (!), χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής για την κακή εικόνα στον τομέα της καθαριότητας την οποία παρέδωσαν και χωρίς να δείχνουν να έχουν αντιληφθεί ότι έχασαν τις εκλογές ακριβώς επειδή οι δημότες τους βαθμολόγησαν χαμηλά σε αυτά ακριβώς τα δύο: στην καθαριότητα και στην επάρκεια.

Καλοδεχούμενη η κριτική… Άλλωστε αφορά σε έναν τομέα, όπου ο δημότης μπορεί να αξιολογήσει, να κρίνει και να συγκρίνει.

Έξι μήνες, λοιπόν, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης, η τέως διοίκηση του Δήμου, αντιμετωπίζοντας τους Ηρακλειώτες σαν χρυσόψαρα με κοντή μνήμη, προσπαθεί να πείσει ότι επί των ημερών της η πόλη έζησε εποχές δόξας στην καθαριότητα. Από τα ίδια όμως τα λεγόμενά της αυτοδιαψεύδεται... Γιατί, για παράδειγμα, δεν μπορεί να άφησε, όπως ισχυρίζεται, ένα εκατομμύριο ευρώ αποθεματικό στο ταμείο των ανταποδοτικών τελών - από μηδενικό που παρέλαβε το 2011 – και παράλληλα να έκανε και έργο.

Kαι έτσι να είναι, αυτό αποτελεί ομολογία απραξίας και στέρησης από τους κατοίκους του Ηρακλείου των χρημάτων που απέδωσαν από το υστέρημά τους μέσω των δημοτικών τελών για να έχουν καθαρή την πόλη τους. Τα ανταποδοτικά τέλη, λέγονται ανταποδοτικά γιατί πρέπει να γυρνάνε στο ακέραιο πίσω στον πολίτη με την παροχή υπηρεσιών...

Ας ξεκαθαρίσουν πρώτα λοιπόν οι κύριοι της προηγούμενης διοίκησης τι έκαναν επί των ημερών τους και μετά, ευχαρίστως, ας έρθουμε και στο σήμερα. Άλλωστε εμείς δεν αναμετρόμαστε μαζί τους, ούτε αποδεχόμαστε τον χαμηλό πήχη και τις μειωμένες προσδοκίες που οι ίδιοι έθεταν για τους εαυτούς τους σε όλα τα θέματα. Αναμετρόμαστε με τα προβλήματα, δίνουμε λόγο καθημερινά στον Ηρακλειώτη και τον πήχη εξακολουθούμε να τον βάζουμε ψηλά.

Σε ότι αφορά δε τα ζητήματα που θέτουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, έχουν άπαντα απαντηθεί κατά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, επί αντιστοίχων ερωτήσεων τους. Προφανώς τόσο οι ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και οι ανακοινώσεις τους δεν έχουν να κάνουν με την ουσία και με την ενημέρωση αλλά με τις εντυπώσεις.

Γνωρίζουν βέβαια οι κύριοι της προηγούμενης διοίκησης ότι σε λίγες εβδομάδες πρόκειται να κυκλοφορήσει στους δρόμους της πόλης το νέο καδοπλυντήριο. Οι κάδοι θα πλυθούν μετά από τέσσερα χρόνια...

Γνωρίζουν επίσης ότι μέχρι τέλος του 2015 θα έχει ενισχυθεί ο στόλος των οχημάτων της καθαριότητας με τρία νέα απορριμματοφόρα, ένα νέο σάρωθρο και άλλα οχήματα απαραίτητα για την καθαριότητα της πόλης.

Γνωρίζουν ότι οι σχετικές διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι συγκρίσεις με την δική τους περίοδο, ειδικά στο θέμα της καθαριότητας, θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα γι αυτούς. Εξ ου και σπεύδουν να τοποθετηθούν ΤΩΡΑ… Τώρα που στην ουσία διαχειριζόμαστε τις δικές τους αδυναμίες και ελλείψεις και τώρα που μπορούν ακόμα κάτι να πουν, να δημιουργήσουν εντυπώσεις, να «γκριζάρουν»…

Τους αφήνουμε να συνεχίσουν έτσι… Συνεχίζουμε κι εμείς την δουλειά μας και το υλοποίηση των στόχων μας...


ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ

Από www.nbabalos.blogspot.gr


Σχόλιο Blogger
Μάλλον ο Κος Μπάμπαλος ξεχάστηκε και υπογράφει σαν αρχηγός παράταξης και όχι σαν δήμαρχος, μήπως απαντάει σαν αντιπολίτευση και όχι σαν διοίκηση?
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

5 σχόλια:

 1. http://www.capital.gr/news.asp?id=2271474

  Οι δημόσιοι υπάλληλοι να πληρώνονται κι όλοι οι άλλοι...


  Θα μείνει στην ιστορία η φράση του μεγάλου ποδοσφαιρικού ανδρός: «Το Αιγάλεω και ο Ολυμπιακός να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι να...». Έχοντας «απαλλοτριώσει» κοινοτικά κονδύλια που προοριζόντουσαν για την πληρωμή έργων που έχουν ήδη εκτελεστεί από τον ιδιωτικό τομέα, στέλνει στην χρεοκοπία μερικές ακόμη εκατοντάδες εταιρείες και στο ταμείο ανεργίας τους εργαζόμενους σε αυτές. Γιατί τα παίρνει τα χρήματα; Για να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι.

  Και να μην πληρωθούν; Δεν είπε κανείς αυτό το πράγμα. Αλλά γιατί θα πρέπει οι δημόσιοι υπάλληλοι να είναι η προτεραιότητα όλων των κυβερνήσεων και όχι οι σκληρά εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα; Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα που ακολουθεί αυτή την πολιτική. Είχαν προηγηθεί όλοι οι προηγούμενοι. Πως νομίζετε ότι φτάσαμε στους 1,5 εκατομμύρια ανέργους; Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εξάντλησε την ρητορική του για τις καθαρίστριες και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά υπήρχαν άλλοι, πολυπληθέστεροι και λιγότερο προνομιούχοι: Οι απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα. Και τώρα αποφασίζουν να προσθέσουν κι άλλους στο ταμείο ανεργίας.

  Τα στελέχη της κυβέρνησης ισχυρίζονται ότι η Ευρώπη τους εκβιάζει. Ότι δεν δίνουν στην χώρα μας τα λεφτά που μας «οφείλουν» οι Ευρωπαίοι. Αν δεν μας απατά η μνήμη μας πρόκειται για τα χρήματα του μνημονίου. Το οποίο δηλώνουν ότι δεν θα εφαρμόσουν. Ο δε υπουργός Βαρουφάκης τους έλεγε κατάμουτρα στις Βρυξέλλες ότι δεν θέλουν αυτά τα χρήματα.

  Τώρα; Τώρα θέλουν αυτά τα χρήματα, αλλά δεν θέλουν την αξιολόγηση. Αποσιωπούν επίτηδες ότι βασική προϋπόθεση για να πάρουμε την χρηματοδότηση ήταν και εξακολουθεί να είναι η σωστή εφαρμογή του μνημονίου και η πιστοποίηση από τους... θεσμούς! Εκτός κι αν κατηγορούν τον κ. Σαμαρά ότι δεν εφάρμοσε σωστά το μνημόνιο! Διότι και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα δεν γίνεται! Και καταγγέλλουν το μνημόνιο και θέλουν τα χρήματα του μνημονίου και δεν θέλουν να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

  Ας πούμε ότι η Ευρώπη αποφασίζει να στείλει μερικά καράβια με χρυσές λίρες στον Πειραιά για έναν μεταφυσικό λόγο. Όπως αποδεικνύεται από την πρακτική της κυβέρνησης, θα δοθούν για επιδόματα και αυξήσεις σε μισθούς του δημοσίου και συντάξεις.

  Κάποιοι έμαθαν την Οικονομία μέσα από την επαγγελματική τους εμπλοκή με τον δημόσιο τομέα. Είτε ως καθηγητές πανεπιστημίου είτε ως συνδικαλιστές είτε ως μελετητές για την συμμετοχή σε κοινοτικά προγράμματα. Διαμόρφωσαν, μία άποψη ότι η Ευρώπη είναι κάτι σαν οικοτροφείο. Όταν μιλούν για την αλληλεγγύη της Ευρώπης αναφέρονται στην «υποχρέωση» της Ευρώπης να μας στέλνει χρήματα δίχως να ζητάει τον λογαριασμό.

  Είναι χαρακτηριστική και η περίπτωση της Τράπεζας της Ελλάδος. Θέλουν μεν τα δεκάδες δισεκατομμύρια του Ντράγκι, αλλά θέλουν να έχουν οι ίδιοι τον απόλυτο έλεγχο για το που ακριβώς θα πηγαίνουν αυτά τα χρήματα! Κατά την λογική τους ο Ντράγκι πρέπει να είναι διαρκώς έξω από το γραφείο του Αλέξη με ένα μπλοκάκι και να σημειώνει τις ανάγκες των υπουργών για προσλήψεις και ικανοποίηση αιτημάτων του... λαού. Κι έπειτα να αποφασίζει σχετικά για την αύξηση του ELA. Οι τράπεζες να αγοράζουν στην συνέχεια έντοκα του ελληνικού δημοσίου και σύμφωνα με τα όρια που θα θέτει η νέα αρχή εποπτείας των τραπεζών που θα ελέγχεται κατευθείαν από του Μαξίμου! Στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ ο κ. Ντράγκι θα είναι επίσης «υποχρεωμένος» να αυξήσει κι άλλο τον ELA για να μπορούν οι τράπεζες να αγοράσουν κι άλλα έντοκα. Και πάει λέγοντας.

  Οι μηχανισμοί προπαγάνδας προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά πράγματα. Και το αστείο είναι ότι θα τα καταφέρουν. Ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε διαδηλώσεις «αγανακτισμένων» για το γεγονός ότι η Ευρώπη διαμαρτύρεται για την απαλλοτρίωση των χρημάτων που έχει δώσει για ανάπτυξη στην Ευρώπη. Ή ακόμη χειρότερα, επειδή η ΕΚΤ δεν χορεύει στον ρυθμό που επιθυμεί ο κ. Τσίπρας.

  Ας μην ανησυχούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι. Κι αυτό τον μήνα ο μισθός τους θα πληρωθεί. Για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα έχει ο Θεός...

  Θανάσης Μαυρίδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΠΑΜΠΑΛΕ ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΟΥΣ.
  ΞΕΚΙΝΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΕ ΑΠΌΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ

  (και μερικώς το καταφέρνουν)

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΥΣΤΥΧΩΧ Γ&Δ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΛΟ ΟΙ ΒΑΣΤΑΖΟΙ ΟΙ ΓΥΡΨ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟ ΜΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Πέτρου προφανώς σε συμφωνία με τον Κο Μπάμπαλο , το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν η ανακαίνιση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου ως πρώτη προτεραιότητα για τους Δημότες , για να ταιριάζει και στην προσωπικότητά του και το εκτόπισμα που διαθέτει, αλλά και για να βοηθήσει την απασχόληση στον δοκιμαζόμενο ιδιωτικό τομέα. Ο παλιός σοσιαλιστής Κος Μπάμπαλος άρχισε να βάζει και σε τάξη τον Δημόσιο τομέα στον ραδιοφωνικό σταθμό με απολύσεις (έγιναν τελικά ; ) ευνοημένων παλιών διοικήσεων που συμμετείχε , και που δεν τολμούσαν να κάνουν οι Βλασσόπουλοι που τους διατηρούσαν απλήρωτους , οι υποτιθέμενοι εκφραστές του ιδιωτικού τομέα που κρύβονται πίσω από σοσιαλιστικές πρακτικές διότι έτσι έμαθαν χρόνια τώρα ότι μπορούν να το παίζουν προοδευτικοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απο ανεκαθεν στο Ηράκλειο την ζημιά την κάνε οι γύρω γύρω !!!! Και αυτά που τους τάζανε για να τους ψηφίσουν ....Ο Μπάμπαλος εχει τάξει και στις πέτρες οπότε χλωμό να κάνει κάτι!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή