ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM”

Στα όριά του φαίνεται να έχει φέρει τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκο Μπάμπαλο, το νέο ...φιρμάνι που “έσκασε” για τη δημοτική ραδιοφωνία και το οποίο ανέρχεται στις 872.000 ευρώ.

Ο δήμος με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει “εγκληματικούς” τους χειρισμούς της προηγούμενης διοίκησης του κ. Παντελή Βλασσόπουλου, καθώς όπως αναφέρει δεν κατέβαλε τις υποχρεώσεις του ραδιοφώνου ούτε προς το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων (596.000 ευρώ) ούτε και προς την εφορία (276.000 ευρώ).

Η ανακοίνωση του δήμουΑναλυτικά, η ανακοίνωση του δήμου έχει ως εξής: “Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία FM», προβλήματα που έχουν προκύψει από τους «εγκληματικούς» χειρισμούς, της διοίκησης του κ. Βλασσόπουλου και τα οποία λειτουργούν εις βάρος των εργαζομένων, της επιχείρησης και εν τέλει των Ηρακλειωτών. Η νέα δημοτική αρχή, υπό το Νίκο Μπάμπαλο, προσπαθεί να εξορθολογήσει την κατάσταση, η προσπάθεια όμως αυτή γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη τη στιγμή που «σκάνε» συνεχώς πρόστιμα και χρέη από τις «αμαρτίες» του παρελθόντος.

Τελευταίο κρούσμα δύο ακόμα μεγάλες οφειλές και πρόστιμα εξαιτίας της μη απόδοσης εισφορών (ασφαλιστικών και στην εφορία) από τον κ. Βλασσόπουλο και τους συνεργάτες του. Το πρώτο επιβάλλεται από το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, ύψους 596.000 ευρώ επειδή το Ραδιόφωνο τα τελευταία χρόνια δεν κατέβαλε τις ανάλογες εισφορές για τους εργαζόμενους που απασχολούσε και απασχολεί, ενώ το δεύτερο έρχεται από την Εφορία και είναι ύψους 276.000 ευρώ επειδή, όπως αποδεικνύεται, τα έτη 2011 και 2012 η διοίκηση του κ. Βλασσόπουλου δεν απέδωσε, σκόπιμα (;) καθόλου Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών και Φόρο Ελεύθερων Επαγγελματιών!

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στο ήδη βεβαρημένο οικονομικό παρελθόν και παρόν του Επικοινωνία, με κυριότερο το ότι η νέα διοίκηση του Δήμου και του Ραδιοφώνου βρήκε εργαζόμενους με 11 μήνες απλήρωτους μισθούς. Να σημειωθεί δε, ότι δεν πλήρωναν τους εργαζόμενους, ισχυριζόμενοι ότι έδιναν προτεραιότητα στις εισφορές του Μέσου στην εφορία και ταμεία…

Αποδεικνύεται πλέον, ότι ούτε και αυτό γινόταν…

Αλήθεια αυτό ήταν το «νοικοκύρεμα» του Δήμου;”

Δήμαρχος: «Πρέπει, πλέον, όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους»
Μετά την παραπάνω εξέλιξη, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος δήλωσε: «Η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε ένα αποδιοργανωμένο Ραδιόφωνο, με χρέη σε εργαζόμενους, ταμεία και εφορία. Παρόλα αυτά, έπειτα από δύσκολες, πολιτικά και προσωπικά δυσάρεστες αποφάσεις, προχωράμε στον εξορθολογισμό της Δημοτικής Επιχείρησης έχοντας του εργαζόμενους πληρωμένους, από την 1/9/2014 μέχρι και σήμερα κάνοντας προσπάθειες να αποπληρώσουμε και τις «αμαρτίες» του παρελθόντος. Όμως συνεχώς προκύπτουν τέτοια ζητήματα, τα οποία επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου – που είναι ο μοναδικός χρηματοδότης του Ραδιοφώνου - και εν τέλει τον κάτοικο της πόλης. Πρέπει, πλέον, όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η δημοτική αρχή θα κάνει αυτό που χρειάζεται, όμως ας σταματήσουν κάποιοι να κάνουν τους ουρανοκατέβατους και τους ανήξερους. Έρχεται η ώρα που θα καταλογιστούν, επιτέλους, όχι μόνο πολιτικές ευθύνες σε όλους όσους έβλαψαν συνειδητά, μέσω του Ραδιοφώνου, το Δήμο και τους Ηρακλειώτες, αφού θα τους ζητηθεί να αποκαταστήσουν τη ζημιά που δημιούργησαν με την ανεύθυνη πολιτική τους»


Από το www.syneidisi.com