ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ: H ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

«Πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, την ενέργεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, αναγκάζοντάς τους να τα μεταφέρουν στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Αναλυτικά η σχετική δήλωση του κ. Μπάμπαλου:
«Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεσμεύονται τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων και μεταφέρονται υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης για την κάλυψη των υποχρεώσεων του δημοσίου είναι πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη, αφού για πρώτη φορά κυβέρνηση «βάζει χέρι» στα χρήματα των δήμων.
Η απόφαση αυτή πλήττει την αυτοτέλεια και ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανατρέποντας το προγραμματισμό των δήμων.
Θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, τη διακοπή λειτουργίας της διεύθυνσης περιβάλλοντος (τα ανταποδοτικά τέλη είναι χρήματα των πολιτών) και γενικά την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας
Αντιλαμβανόμαστε τη κρισιμότητα των στιγμών. Άλλωστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τα τελευταία χρόνια στη προσπάθεια του Κράτους για μείωση των δαπανών και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Καλούμε την Κ.Ε.Δ.Ε και την ΠΕΔΑ να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις δημιουργώντας έναν ισχυρό μέτωπο αντίστασης, δήμων και εργαζομένων, για την ακύρωση αυτής της απαράδεκτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου».


Από το www.xtypos.gr