Τρίτη, Απριλίου 21, 2015

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ: H ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


«Πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, την ενέργεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, αναγκάζοντάς τους να τα μεταφέρουν στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Αναλυτικά η σχετική δήλωση του κ. Μπάμπαλου:
«Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεσμεύονται τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων και μεταφέρονται υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης για την κάλυψη των υποχρεώσεων του δημοσίου είναι πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη, αφού για πρώτη φορά κυβέρνηση «βάζει χέρι» στα χρήματα των δήμων.
Η απόφαση αυτή πλήττει την αυτοτέλεια και ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανατρέποντας το προγραμματισμό των δήμων.
Θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, τη διακοπή λειτουργίας της διεύθυνσης περιβάλλοντος (τα ανταποδοτικά τέλη είναι χρήματα των πολιτών) και γενικά την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας
Αντιλαμβανόμαστε τη κρισιμότητα των στιγμών. Άλλωστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τα τελευταία χρόνια στη προσπάθεια του Κράτους για μείωση των δαπανών και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Καλούμε την Κ.Ε.Δ.Ε και την ΠΕΔΑ να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις δημιουργώντας έναν ισχυρό μέτωπο αντίστασης, δήμων και εργαζομένων, για την ακύρωση αυτής της απαράδεκτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου».


Από το www.xtypos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

3 σχόλια:

 1. ΑΝΤΕ ΜΠΑΜΠΑΛΕ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΛΕΣ :
  «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΣΟΥ ΦΕΞΕ

  ΡΕ ΜΠΑΜΠΑΛΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ (αυτά που γράφεις στο φυλαδιακι τα περισσότερα είναι φαντασιώσεις σας ΄ή είχαν ξεκινήσει πριν από σένα).
  ΕΔΩ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙ ΣΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ (και για σας το άφησαν ), ΤΙ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ, ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΤΕ, ΤΙ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ , ΜΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ.
  ΓΙΑ 15~20 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ;;;;;;;
  ΠΑΣ ΚΑΛΑ;;;;;;

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΠΑΜΠΑΛΕ ΜΗ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

  ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΦΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΗ ΞΥΝΕΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΓΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ ........ΕΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟ-ΜΠΑΜΠΑΛΟ ΕΠΟΧΗ ΚΑΤΙ ΜΗΡΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΑΦΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΗΓΑΝΕ Ε ΜΠΑΜΠΑΛΑΚΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ??ΜΑΛΛΟΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή