ΔΙΕΠΡΕΨΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΣΑΟΛΙΝ ΓΟΥ ΚΟΥΝΓΚ»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο από οργανωτικής όσο και από αγωνιστικής πλευράς ολοκληρώθηκε το 2ο Βαλκανικό πρωτάθλημα Γουσού Κουνγκ Φου το οποίο πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο Βαρέων Αθλημάτων Πάλης, στα Άνω Λιόσια.

Στα αξιοσημείωτα των αγώνων από ελληνικής πλευράς ήταν η παρουσία των αθλητών του Συλλόγου του Ηρακλείου Αττικής «Σαολίν Γου Κουνγκ» που συμμετείχε στην ελληνική αποστολή με 14 αθλητές (10 στα tao lu και 4 στο qing da) οι οποίοι κατέκτησαν συνολικά 29 μετάλλια ,12 χρυσά ( 8 στο tao lou και 4 στο qing da) και 11 ασημένια, 6 χάλκινα στο tao lu.


Στους αγώνες πήραν μέρος αθλητές από έξι Βαλκανικές Χώρες, την Τουρκία, την Βοσνία – Ερζεγοβίνη, την Σερβία, την Κροατία, την F.Y.R.O.M., και την Ελλάδα. Επίσης πήραν μέρος τιμητικά αθλητές από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Κύπρο.

Όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού στα Άνω Λιόσια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να θαυμάσουν όλες τις μορφές του Γουσού Κουνγκ Φού και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες τόσο των Ελλήνων όσο και των ξένων αθλητών.

Εντυπωσιακή ήταν και η τελετή έναρξης η οποία περιελάμβανε επιδείξεις από αθλητές, ενώ ξεχώρισαν «ο χορός του Δράκου» και τα «Λιοντάρια».

Οι Κατηγορίες στα αθλήματα που διαγωνίστηκαν οι αθλητές ήταν το μοντέρνο και το παραδοσιακό Τάο Λού(tao lu), Σάντα και Τσινκ Ντα (qing da).

Αναλυτικά τα μετάλλια για τον Ηρακλειώτικο σύλλογο στο tao lou κατέκτησαν οι: Κώστας Παπαευθυμίου (2 χρυσά, 4 αργυρά και 1 χάλκινο), Κώστας Νταιόγλου(2 χρυσά, 3 αργυρά), Γιώργος Στέφας (2 χρυσά και 1 χάλκινο), Παναγιώτα Ματθιοπούλου (1 χρυσό, 1 αργυρό και 1 χάλκινο), Κωνσταντίνα Μίαρη (1 χρυσό και 1 αργυρό), Αχιλλέας Κρίκης ( 2 ασημένια) και από ένα χάλκινο, ο Θανάσης Ασπροδίνης, ο Δημήτρης Μαθιόπουλος και ο Γιώργος Κοντοτάσιος.

Οι «χρυσοί» στο qing da ήταν, ο Βασίλης Μπούτλας, ο Σταμάτης Κοντομανώλης, ο Τζουλιάνο Στακάι και η Ερίνα Μπαρμπαγιάννη.


Από το www.syneidisi.com