ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"

Μια ακόμα απόλυση εργαζομένου στο δημοτικό ραδιόφωνο "Επικοινωνία 94FM" ανακοίνωσε η πρόεδρος της ΔΕΡΗΑ στη συνεδρίαση της 30 Απριλίου του Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόκειται για το δημοσιογράφο Σωτήρη Φλέσια.

Ο εκπρόσωπος του "Δικτύου Πολιτών ενωτικό ψηφοδέλτιο" Δημήτρης Ασημακόπουλος, αντέδρασε άμεσα και έντονα με την ακόλουθη δήλωση - καταγγελία:

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ

"Κοντεύει ένας χρόνος από τη στιγμή που, σύμφωνα με το νόμο, η δημοτική παράταξη Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής – Ενωτικό Ψηφοδέλτιο εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Επικοινωνία FM», ένας χρόνος που ουσιαστικά μπορεί να χαρακτηρισθεί ως δημιουργικό κενό.
Το δημοτικό μας ραδιόφωνο παραμένει σε κατάσταση αδράνειας και οι μόνες αναπνοές που το κρατούν στη ζωή είναι αυτές που του δίνουν με αυταπάρνηση οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί.
Ο ουσιαστικός διαχειριστής, η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη του δήμαρχου Νίκου Μπάμπαλου, συστηματικά αρνείται να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία ώστε να βγάλει από την παραλυτική αδράνεια αυτό το μέσο επικοινωνίας που διατηρεί τη δυναμική του διαχρονικά.
Το ραδιόφωνο, παρότι πλαγιοκοπείται από νέα μέσα επικοινωνίας, κρατά την πρώτη θέση στην προτίμηση του κοινού σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Το συγκεκριμένο ραδιόφωνο, ο Επικοινωνία 94 FM, έχει ένα επιπλέον ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Είναι δημοτικό ραδιόφωνο, δηλαδή περιουσιακό στοιχείο των δημοτών του Ηρακλείου. Επιπρόσθετα, το γεγονός ότι τα όρια των ερτζιανών επεκτείνονται πολύ πέραν των ορίων του Δήμου Ηρακλείου, το καθιστά και δημοκρατικό βήμα επικοινωνίας και πολιτισμού όλων των κατοίκων της Αττικής.
Καμιά πρωτοβουλία δεν πήρε η πλειοψηφία που διοικεί το Δήμο να ζητήσει συνεργασίες και συμπράξεις με όμορους Δήμους, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ραδιόφωνο, αλλά και με την Περιφέρεια Αττικής, η οποία θα μπορούσε να το στηρίξει σε οικονομικό, ακόμη και τεχνικό επίπεδο.
Η παράταξη του Δημάρχου, αντιμετωπίζει τον «Επικοινωνία FM» με λογιστική λογική, «τόσο μου κοστίζει, τόσα μου φέρνει, συν – πλην, άρα ασύμφορο».
«Δεν έχει ακροαματικότητα» είναι η μόνιμη επωδός. Υπάρχει μια δόση αλήθειας σε αυτό. Δεν μας λέει όμως τί έχει κάνει, ώστε να διευρύνει την ακροαματικότητά του. Ακόμη και το απλό θέμα της μεταφοράς της κεραίας από το Ποικίλο Ορος στο πάρκο κεραιών του Υμηττού παραμένει άλυτο.
Στο μόνο θέμα που επιδεικνύει ταχύτητα και αποφασιστικότητα η δημοτική αρχή είναι οι απολύσεις προσωπικού, δημοσιογράφων και παραγωγών.
Μάταια περιμέναμε, και μετά από επίμονα αιτήματά μας, τη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Επικοινωνία FM» με θέμα την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση του ραδιοφώνου μας, ώστε να καταθέσουμε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας.
Το "Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής – Ενωτικό Ψηφοδέλτιο" αρνείται πλέον, να είναι μόνο φωνή βοώντος και διαμαρτυρίας κάθε φορά που ανακοινώνονται απολύσεις εργαζομένων, με τον παραπλανητικό και ψευδεπίγραφο τίτλο «εξορθολογισμός της λειτουργίας της ΔΕΡΗΑ »
Μετά και τη σημερινή απόλυση του Σωτήρη Φλέσια, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη και αντεργατική πολιτική του Δημάρχου και να δηλώσει ότι αρνείται να συμμετέχει στο εξής ως διακοσμητικό στοιχείο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΡΗΑ.
Το "Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής – Ενωτικό Ψηφοδέλτιο", δι εμού ως εκπροσώπου του, ανακοινώνει την παραίτηση και αποχώρησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΡΗΑ.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους ακάματους εργαζόμενους του ραδιοφώνου και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους, συμπαραστάτες και συναγωνιστές στα δίκαια αιτήματά τους και τις προσπάθειες για ένα πραγματικά δημοκρατικό και ζωντανό ραδιόφωνο", κατέληξε ο Δημήτρης Ασημακόπουλος.