ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Κυρίες και κύριοι,

οι συγκεκριμένοι λόγοι που αναφέρονται στην επιστολή που εστάλη, από την υπόλοιπη αντιπολίτευση, στον πρόεδρο του Δ.Σ., δεν συνιστούν από μόνοι τους λόγο αποχώρησης ή μη συμμετοχής στο Δ.Σ.

Η δημοκρατική και ομαλή λειτουργία του Δ.Σ. εξαρτάται βέβαια και από την ενημέρωση, την μελέτη και την ουσιαστική συμμετοχή των μελών του σε αυτό.

Πρωτίστως όμως εξαρτάται από την ουσία των θεμάτων που εξετάζει, το πώς και το πόσο αγωνίζεται απέναντι στο κεντρικό κράτος, τον τρόπο με τον οποίο παίρνονται οι αποφάσεις και την πρακτική της πλειοψηφίας απέναντι στην μειοψηφία.

Η στάση της διοίκησης απέναντι στις ανάγκες των κατοίκων της πόλης μας, στην κοινωνική εξαθλίωση και στην φτώχεια, στην φορολόγηση, στις απολύσεις, στους εργαζόμενους του δήμου, στον Καλλικράτη και στην πολιτική που υποβαθμίζει τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποτελούν για εμάς θέματα ουσίας και όχι διαδικασίας, στα οποία θα έπρεπε η αντιπολίτευση να ενώνει μαχητικά τις δυνάμεις της.

Ωστόσο σύμφωνα με τις αρχές και την φιλοσοφία μας απέναντι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση- και όχι για στείρους και μόνο αντιπολιτευτικούς προς την διοίκηση λόγους- υποστηρίζουμε την απόφασή τους για μη συμμετοχή στο σημερινό Δ.Σ.

Δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στο σημερινό Δ.Σ. και στέλνουμε παράλληλα ένα μήνυμα προς τη διοίκηση:

«Η αντιπολίτευση δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο στο Δ.Σ. Η συμμετοχή της πρέπει να είναι ουσιαστική και οι προτάσεις της να αποτελούν στοιχείο προβληματισμού και όχι βιαστικής απόρριψης στη βάση της πλειοψηφίας».

Αυτό θα είναι και ένα βήμα για την δημοκρατικότερη και ουσιαστικότερη λειτουργία του Δ.Σ. Στη βάση αυτή, προτείνουμε το σημερινό ΔΣ να αναβληθεί.

Δημήτρης Ταβουλάρης


Από το www.syneidisi.com