ΜΕ ΝΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στη σημαντική ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με την ανανέωση και αύξηση του στόλου των διαθέσιμων οχημάτων, κάτι που θα συμβάλλει στην άμεση αναβάθμιση του παραγόμενου έργου στον συγκεκριμένο τομέα.

Συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα ο Δήμος προγραμματίζει την προμήθεια:

3 απορριμματοφόρων,

1 σαρώθρου,

1 φορτηγού,

2 κλειστών van,

2 ανοικτών pickup και

1 επιβατηγού οχήματος.

Ήδη έχει συνταχθεί η τεχνική μελέτη που στοιχειοθετεί την περιγραφή των οχημάτων της προμήθειας, ενώ στο επόμενο βήμα αναμένεται να προκηρυχτεί ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την τελική αγορά.

Τα παραπάνω οχήματα θα αντικαταστήσουν τον προβληματικό πεπαλαιωμένο υφιστάμενο μηχανικό εξοπλισμό, αυξάνοντας και σε ποσότητα και σε ποιότητα την απόδοση της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

«Τα προβλήματα στην καθαριότητα της πόλης είναι τα σημαντικότερα που βρήκαμε αναλαμβάνοντας, πριν ένα χρόνο, τη διοίκηση του Δήμου. Εντοπίσαμε άμεσα την πηγή τους: έλλειψη προσωπικού και παλιός μηχανικός εξοπλισμός. Και αν στο θέμα των εργαζομένων η ευθύνη βαραίνει την κεντρική διοίκηση, που δεν εισακούει τις πιέσεις μας για να μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε προσλήψεις προσωπικού, η ανανέωση του στόλου των οχημάτων είναι καθαρά στο δικό μας χέρι. Έτσι προχωράμε τάχιστα στην προμήθεια νέου εξοπλισμού, ο οποίος θα κάνει την Υπηρεσία Καθαριότητας πιο παραγωγική και το Ηράκλειο μια πιο καθαρή πόλη από τους επόμενους κιόλας μήνες. Το 2016 θα είναι μια διαφορετική χρονιά», σχολιάζει σχετικά ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.


Από το www.syneidisi.com