ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΚΕΤΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το πρώτο βήμα για να βάλει μπροστά την υλοποίηση μιας σειράς από μεγάλα έργα, που θα αλλάξουν και θα βελτιώσουν την εικόνα του Ηρακλείου Αττικής και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης, κάνει η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μέσω της αναμόρφωσης του τεχνικού προγράμματος, δόθηκε το «πράσινο φώς» για να ξεκινήσει η εκπόνηση ενός πακέτου μελετών, οι οποίες, αφού καταγράψουν τον τρόπο με τον οποίο θα εκτελεστούν αυτές οι παρεμβάσεις, θα αποτελέσουν – έπειτα - το μεγάλο όπλο του Δήμου για να διεκδικήσει τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις που θα στηρίξουν την εκτέλεση των έργων.

«Στην εποχή των μεγάλων περικοπών στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που το κυνήγι πόρων για τη χρηματοδότηση έργων - μικρών ή μεγάλων - είναι πλέον μονόδρομος, οι στοιχειοθετημένες, έγκριτες και ώριμες μελέτες είναι εκείνα τα μέσα που θα μας επιτρέψουν να χτυπήσουμε με αξιώσεις τις πόρτες των φορέων που χειρίζονται τα χρηματοδοτικά πακέτα, έτσι ώστε να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για ένα καλύτερο Ηράκλειο, μια πραγματικά ανθρώπινη πόλη», τόνισε στην εισήγησή του ο Νίκος Μπάμπαλος.

Υπογειοποίηση της οδού Μελίνας ΜερκούρηΚορυφαία εκ των μελετών, που προβλέπεται το επόμενο διάστημα να αρχίσει να συντάσσεται, είναι το σχέδιο για την υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη στο κομμάτι που περνά ανάμεσα από την κεντρική πλατεία της πόλης και τον σταθμό του ΗΣΑΠ. Με την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου, ανοίγει και πάλι ο δρόμος στη διαμπερή κυκλοφορία μέσω της Μελίνας Μερκούρη και της Μαρίνου Αντύπα, κάτι που σημαίνει ότι θα ελαφρυνθούν από τον κυκλοφοριακό φόρτο οι οικιστικοί δρόμοι, ιδίως η οδός Πολυτεχνείου.

Η μελέτη θα αποτελέσει όπλο για να διεκδικήσει ο Δήμος τα 4 εκατ. ευρώ, που υπολογίζεται ότι χρειάζονται για να γίνει το έργο, είτε από την Περιφέρεια Αττικής, είτε διερευνώντας άλλες μεθόδους.

Το κτίριο του Ο.Τ. 216 αξιοποιείται με χαρακτήρα κοινόχρηστοΠάγιο ζήτημα του Δήμου, τα τελευταία χρόνια, η αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου κτιρίου επί του Ο.Τ. 216. Ο Νίκος Μπάμπαλος και η νέα δημοτική αρχή δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε λύση και να βρουν, έπειτα φυσικά από συζήτηση και σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τρόπους για να αξιοποιηθεί το κτίριο, παραμένοντας κοινόχρηστο και προς όφελος των κατοίκων της πόλης.

Η αρχή γίνεται με την σύνταξη της μελέτης στατικότητας του κτιρίου, η οποία θα υποδείξει εάν το κτίσμα είναι ασφαλές να χρησιμοποιηθεί ως είναι δομημένο ή θα πρέπει να κατεδαφιστεί και να ανεγέρθη εκ νέου. Ανάλογα με τα αποτελέσματα της μελέτης, θα προχωρήσουν και οι περαιτέρω ενέργειες και σχεδιασμοί.

Ακόμα ένας παιδικός σταθμός στο Παλαιό ΗράκλειοΟ Δήμος Ηρακλείου Αττικής σκοπεύει να διεκδικήσει τη χρηματοδότηση για την ανέγερση ενός ακόμα παιδικού σταθμού στο Παλαιό Ηράκλειο (θυμίζουμε, ήδη η Περιφέρεια Αττικής έχει εγκρίνει την κατασκευή του αντίστοιχου επί της λεωφόρου Πλαπούτα). Και για το έργο αυτό, η σχετική μελέτη θα ξεκινήσει να εκπονείται το επόμενο διάστημα, ώστε σύντομα ο Δήμος να είναι σε θέση να κυνηγήσει το έργο.

Σκέπαστρο στο γήπεδο του ΤυφώναΕίναι χρόνιο αίτημα των παιδιών, των νέων και όλων όσων αθλούνται στο γήπεδο επί των οδών Κουντουριώτου και Πολυτεχνείου – γνωστό ως Τυφώνα – να σκεπαστεί το, μέχρι τώρα, ανοιχτό γήπεδο του μπάσκετ. Η δημοτική αρχή ικανοποιεί αυτή την απαίτηση και προχωρά στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να γίνει πράξη, με ένα τρόπο σύγχρονο και με υλικά που αφενός θα υπηρετούν τους αθλούμενους, αφετέρου δεν θα προσβάλουν την αισθητική της γειτονιάς.

Πρώτο βήμα, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αλλαγή της ρυμοτομίας του γηπέδου, που θα επιτρέψει την εγκατάσταση στεγάστρου. Επόμενη ενέργεια, η σύνταξη της σχετικής μελέτης.


Από το www.syneidisi.com