Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


Λίγο η πολιτική κατάσταση, πολύ το καλοκαίρι, πάρα πολύ ότι έχουμε 4 χρόνια μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές, η δημοτική αρχή παίζει μπάλα μόνη της ή μάλλον καλύτερα μαζί με τις συντεταγμένες τοπικές φυλλάδες, "μεγαλο-εκδοτών" και επαναστατημένων.

Στις 4 Αυγούστου είδα με έκπληξη ένα δημοσίευμα στην σελίδα του xtypos.gr με θέμα
Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο Ηράκλειο Αττικής (photos)

σας παραθέτω ένα απόσπασμα:
"Καταγγελίες-βροχή φτάνουν στο xtypos.gr και στην εφημερίδα ΧΤΥΠΟΣ καθημερινά από τους πολίτες του Ηρακλείου με πρωτοφανή ένταση.
Πολύ έντονο εξακολουθεί και είναι το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, με τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία, επιδεινώνουν την κατάσταση και δημιουργούν ανθυγιεινές εστίες για τους κατοίκους της πόλης.
Οι φωτογραφίες που τράβηξε το xtypos.gr στην περιοχή της Καναπίτσας (που είναι διαχρονικά από τις πιο παραμελημένες περιοχές της πόλης) με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν από τους κάδους αλλά και τα έντονα παράπονα κατοίκων για τη δυσοσμία, απεικονίζουν το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος που η δημοτική αρχή δεν έχει καταφέρει ακόμα να λύσει." 

ακολουθούν αρκετές φωτογραφίες
(δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα)

Στις 7 Αυγούστου από στην ίδια ιστοσελίδα:
Ηχηρή πρωτοβουλία Μπάμπαλου για την καθαριότητα
"Σειρά στον τομέα της καθαριότητας φαίνεται πως θέλει να βάλει ο δήμαρχος της πόλης του Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Ο δήμαρχος εν μέσω καλοκαιριού, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, καθημερινά στο δημαρχείο και στους δρόμους της πόλης για τρέχοντα θέματα που απασχολούν και ζητούν λύση, μετά τα τελευταία γεγονότα, δείχνει έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες στο ζήτημα της καθαριότητας της πόλης και να βάλει τάξη με κάθε κόστος.

Ο φωτογραφικός μας φακός, στην εξέλιξη του ρεπορτάζ για την κατάσταση στην καθαριότητα που έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό, τον συνέλαβε πριν από λίγες ημέρες, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, να επιβλέπει ο ίδιος την αποκομιδή των απορριμμάτων στο Κάτω Ψαλίδι, αλλά και να κινείται συνεχώς πίσω από το αυτοκίνητο την ώρα της περισυλλογής."

ακολουθούν φωτογραφίες με τον δήμαρχο να επιβλέπει τα απορριμματοφόρα...
(δείτε εδώ το δημοσίευμα)

Καταρχήν να θυμίσω ότι το μπλοκ είχε επιμείνει στο θέμα τις καθαριότητας, ενώ υπήρχαν κάποιοι αναγνώστες που προσπαθούσαν να απαξιώσουν τις εικόνες με κάδους ξεχειλισμένους, κλαδιά και κάθε είδους απορρίμματα σε διάφορους δρόμους της πόλης...
Το σημαντικό δεν είναι αυτό όμως, καθώς κάποια από αυτά τα σχόλια γίνονταν μέσα από την υπηρεσία και από πρόσωπα που "πουλήθηκαν" ή θα "πουληθούν".

Το σημαντικό είναι ότι προσπαθεί η δημοτική αρχή μέσω των δικών της μέσων, να μας πει ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η διαχείριση και όχι οι ελλείψεις σε οχήματα και έμψυχο δυναμικό.
Δηλαδή τώρα από τις 7 Αυγούστου που βγήκε ο δήμαρχος της πόλης να λύσει το πρόβλημα αυτό λύθηκε? ή απέτυχε και εκείνος να κάνει κάτι, εφόσον ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος δε μπορούσε να κάνει τίποτα?

Τίποτα δεν άλλαξε ούτε πρόκειται να αλλάξει, και εκεί που θα οδηγηθεί η κατάσταση (ως μονόδρομος) θα είναι αρχικά η μερική ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας.

Δηλαδή θα βρούμε χρήματα να πληρώσουμε για την ιδιωτική υπηρεσία, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα να επισκευαστούν τα παροπλισμένα οχήματα της υπηρεσίας που είναι τόσο καιρό σε ακινησία.

Έχουμε λοιπόν και λέμε, ο δήμαρχος δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα μέχρι σήμερα με την καθαριότητα ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα ήταν από τα προβλήματα που θα έλυνε άμεσα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, παρά τις αλλαγές που έκανε πριν το καλοκαίρι στην υπηρεσία δεν άλλαξε κάτι, παρότι που ο ίδιος ανέλαβε να βγει στους δρόμους και να επιβλέπει, και πάλι δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα...
Από ότι φαίνεται ο μόνος που μπορεί να αλλάξει την εικόνα είναι τοπικός τύπος με τις παραπλανητικές επικοινωνιακές δημοσιεύσεις υπερ της διοίκησης... άραγε χωρίς κόστος (απέναντι στην κοινωνία)? ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

5 σχόλια:

 1. Ρε μπλόκερ... καλά τα λες ότι ο μπάμπαλας βγάζει φωτό και από ουσία μηδέν... στο τέλος θα μας πει ότι μάζευε κι αυτός σκουπίδια... άμα διαβάσει κανένας τα μέσα του δήμου θα νομίσει ότι είμαστε το καλύτερο προάστειο και περνάμε και την Εκάλη... κι ότι έχουμε σούπερ δήμαρχο... και φυσικά την αλήθεια τη ξέρουμε ότι μας έχει φάει η βρώμα και το τσιμέντο και πληρώνουμε τεράστια τέλη και το ένα και το άλλο...

  όμως ρε μπλόκερ γιατί δε τα έλεγες τα ίδια και για την άλλη ανακοίνωση του λεγάμενου εδώ στο http://irakleionews.blogspot.gr/2015/06/blog-post_43.html ;;;;;;;;;;;;;;;; εεεεεε;;;;;; μήπως γιατί εκεί η μπάλα παίρνει και τον άλλο σούπερ δήμαρχο;;;;

  τώρα για τη καθαριότητα και τις ελλείψεις... άκου τι προτείνω και πες κι εσύ τη γνώμη σου... άμα μπορείς να μιλήσεις ελεύθερα δηλαδή... να βγουν οι προηγούμενοι δήμαρχοι να πουν ξέρετε για την καθαριότητα κάναμε τόσες προσλήψεις και από κείνους που είχαμε και κείνους που πήραμε βγάλαμε τόσους και τους βάλαμε εκεί κι εκεί... ξέρω γω στο πράσινο ή στο πρωτόκολλο ή κάπου αλλού... να δούμε δηλαδή τι γίνεται και δεν έχει προσωπικό η καθαριότητα;;;;;;;;;; κι ας πούμε βγαίνει ένας αριθμός ότι τελικά τόσοι δουλεύουν στη καθαριότητα... βάλε και να κινηθούν και τα οχήματα... που εγώ τα βλέπω σε τι κατάσταση είναι και τους λυπάμαι τους ανθρώπους που δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες αλλά τεσπα... να δούμε και τα δημοτικά τέλη που μαζεύονται να δούμε γιατί δε φτάνουν για καλύτερη καθαριότητα;;;;; μπλόκερ εσύ που ξέρεις καλύτερα διόρθωσέ με άμα κάνω λάθος...

  μπλόκερ πες και κάτι άλλο μια και τα ξέρεις καλά... εκεί στο Κάτω Ψαλίδι που πήγε ο τύπος πίσω από το αποριματοφόρο δεν είναι που τσιμεντώσανε ολόκληρη έκταση για να κάνουν κάτι γραφεία για την πρωτοβάθμια;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΖΕΧΝΕΙ.
  ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΠΡΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ.

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ:
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Παραχώρηση προς χρήση του με αριθμό κυκλ. ΚΗΗ 5180 απορριμματοφόρου στο Δήμο Μεταμόρφωσης
  https://et.diavgeia.gov.gr/decision/view/64%CE%957%CE%A9%CE%A13-%CE%A9%CE%9E%CE%A4
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

  ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ


  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πως δανείζουν στη Μεταμόρφωση οχήματα όταν βλέπουμε τα σαραβαλιασμένα οχήματα που μαζεύουν τα σκουπίδια στο Ηράκλειο να γράφουν πάνω τους ότι είναι του Δήμου Μεταμόρφωσης; Υπάρχει κανένας από Μεταμόρφωση να μας πει μήπως και στο δικό τους δήμο τα οχήματα γράφουν ότι είναι του Δήμου Ηρακλείου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΗΡΘΕ Η ΣΚΟΥΠΑ ΤΗΣ Ν ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΖΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΗΡΘΑΝ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ,ΗΡΘΕ ΚΑΛΑΘΙ ΚΑΙ ΕΚΟΒΕ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν ΙΩΝΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ρε παιδια που ξανακουστηκε? ομαδουλα του δημου με αρχηγο τον βαρβατο ηλεκτρολογο εχει κανει σελιδα στο φεις μπουκ.και διαφημιζει την δουλεια που ειναι υποχρεωμενη να κανει και που πληρωνεται για αυτην ............απο τους δημοτες, που το εχετε ξαναδει αυτο? ο δημαρχος το ξερει αυτο? ειναι δημοσιοι υπαλληλοι ,μηπως το εχουν ξεχασει? η μηπως ειναι εκλεγμενοι με τον δημαρχο και του κανουν αβαντα? μηπως εχουν παρει ψηλα τον αμανε? ακου μαρκησιος ο βαφιας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή