ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Λίγο η πολιτική κατάσταση, πολύ το καλοκαίρι, πάρα πολύ ότι έχουμε 4 χρόνια μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές, η δημοτική αρχή παίζει μπάλα μόνη της ή μάλλον καλύτερα μαζί με τις συντεταγμένες τοπικές φυλλάδες, "μεγαλο-εκδοτών" και επαναστατημένων.

Στις 4 Αυγούστου είδα με έκπληξη ένα δημοσίευμα στην σελίδα του xtypos.gr με θέμα
Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο Ηράκλειο Αττικής (photos)

σας παραθέτω ένα απόσπασμα:
"Καταγγελίες-βροχή φτάνουν στο xtypos.gr και στην εφημερίδα ΧΤΥΠΟΣ καθημερινά από τους πολίτες του Ηρακλείου με πρωτοφανή ένταση.
Πολύ έντονο εξακολουθεί και είναι το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, με τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία, επιδεινώνουν την κατάσταση και δημιουργούν ανθυγιεινές εστίες για τους κατοίκους της πόλης.
Οι φωτογραφίες που τράβηξε το xtypos.gr στην περιοχή της Καναπίτσας (που είναι διαχρονικά από τις πιο παραμελημένες περιοχές της πόλης) με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν από τους κάδους αλλά και τα έντονα παράπονα κατοίκων για τη δυσοσμία, απεικονίζουν το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος που η δημοτική αρχή δεν έχει καταφέρει ακόμα να λύσει." 

ακολουθούν αρκετές φωτογραφίες
(δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα)

Στις 7 Αυγούστου από στην ίδια ιστοσελίδα:
Ηχηρή πρωτοβουλία Μπάμπαλου για την καθαριότητα
"Σειρά στον τομέα της καθαριότητας φαίνεται πως θέλει να βάλει ο δήμαρχος της πόλης του Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Ο δήμαρχος εν μέσω καλοκαιριού, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, καθημερινά στο δημαρχείο και στους δρόμους της πόλης για τρέχοντα θέματα που απασχολούν και ζητούν λύση, μετά τα τελευταία γεγονότα, δείχνει έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες στο ζήτημα της καθαριότητας της πόλης και να βάλει τάξη με κάθε κόστος.

Ο φωτογραφικός μας φακός, στην εξέλιξη του ρεπορτάζ για την κατάσταση στην καθαριότητα που έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό, τον συνέλαβε πριν από λίγες ημέρες, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, να επιβλέπει ο ίδιος την αποκομιδή των απορριμμάτων στο Κάτω Ψαλίδι, αλλά και να κινείται συνεχώς πίσω από το αυτοκίνητο την ώρα της περισυλλογής."

ακολουθούν φωτογραφίες με τον δήμαρχο να επιβλέπει τα απορριμματοφόρα...
(δείτε εδώ το δημοσίευμα)

Καταρχήν να θυμίσω ότι το μπλοκ είχε επιμείνει στο θέμα τις καθαριότητας, ενώ υπήρχαν κάποιοι αναγνώστες που προσπαθούσαν να απαξιώσουν τις εικόνες με κάδους ξεχειλισμένους, κλαδιά και κάθε είδους απορρίμματα σε διάφορους δρόμους της πόλης...
Το σημαντικό δεν είναι αυτό όμως, καθώς κάποια από αυτά τα σχόλια γίνονταν μέσα από την υπηρεσία και από πρόσωπα που "πουλήθηκαν" ή θα "πουληθούν".

Το σημαντικό είναι ότι προσπαθεί η δημοτική αρχή μέσω των δικών της μέσων, να μας πει ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η διαχείριση και όχι οι ελλείψεις σε οχήματα και έμψυχο δυναμικό.
Δηλαδή τώρα από τις 7 Αυγούστου που βγήκε ο δήμαρχος της πόλης να λύσει το πρόβλημα αυτό λύθηκε? ή απέτυχε και εκείνος να κάνει κάτι, εφόσον ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος δε μπορούσε να κάνει τίποτα?

Τίποτα δεν άλλαξε ούτε πρόκειται να αλλάξει, και εκεί που θα οδηγηθεί η κατάσταση (ως μονόδρομος) θα είναι αρχικά η μερική ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας.

Δηλαδή θα βρούμε χρήματα να πληρώσουμε για την ιδιωτική υπηρεσία, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα να επισκευαστούν τα παροπλισμένα οχήματα της υπηρεσίας που είναι τόσο καιρό σε ακινησία.

Έχουμε λοιπόν και λέμε, ο δήμαρχος δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα μέχρι σήμερα με την καθαριότητα ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα ήταν από τα προβλήματα που θα έλυνε άμεσα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, παρά τις αλλαγές που έκανε πριν το καλοκαίρι στην υπηρεσία δεν άλλαξε κάτι, παρότι που ο ίδιος ανέλαβε να βγει στους δρόμους και να επιβλέπει, και πάλι δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα...
Από ότι φαίνεται ο μόνος που μπορεί να αλλάξει την εικόνα είναι τοπικός τύπος με τις παραπλανητικές επικοινωνιακές δημοσιεύσεις υπερ της διοίκησης... άραγε χωρίς κόστος (απέναντι στην κοινωνία)?