ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ

Είναι πολύ καλό να γίνονται βελτιώσεις σε γειτονιές της πόλης μας, θεμιτό να μας ενημερώνει η διοίκηση του δήμου με δελτία τύπου, αλλά θα ήταν πιο ενδιαφέρον αν συμπεριλαμβάνονταν και το κόστος της εκάστοτε βελτίωσης ή του εκάστοτε έργου. 


Θα μου πείτε ότι όλα είναι αναρτημένα στην διαύγεια και ο καθένας έχει την δυνατότητα να βρει σχετικές πληροφορίες, τι θα κόστιζε σε χρόνο και σε κόπο να φροντίσει ο δήμος να συμπεριλάβει και αυτή την πολύ σημαντική πληροφορία, απαλλάσσοντας τους δημότες να ψάχνουν στην διαύγεια?

Μακεδονίας και Αγ. Λαύρας, μετά από την ολοκλήρωση απαλλοτρίωσης και γκρέμισμα του ακινήτου, ελευθερώθηκε χώρος ο οποίος πολύ σωστά αξιοποιήθηκε και μετατράπηκε σε πάρκο. Το αποτέλεσμα ήταν μία πολύ ευχάριστη εικόνα για την περιοχή, που εκτός από τους μόνιμους κατοίκους μπορούσαν να απολαύσουν το παρκάκι οι εργαζόμενοι στον ελεύθερο τύπο και τις άλλες επιχειρήσεις που συστεγάζονται, καθώς και οι επισκέπτες παρακείμενης καφετέριας. 

Για να γίνει τόσο όμορφο το παρκάκι, προφανώς κόστισε κάτι παραπάνω, που δεν γνωρίζουμε το ποσό. Ανάμεσα στα έξοδα ήταν και εκείνα για τον χλοοτάπητα που έδωσε μία νότα πρασίνου.  

Δεν πέρασε καιρός και δυστυχώς το γκαζόν ξεράθηκε, παρά την περιποίηση, για την οποία δεν γνωρίζουμε αν ήταν στην αρμοδιότητα του δήμου ή ιδιωτικής εταιρίας. 



Εκτός από αυτό το δυσάρεστο, συμβαίνει και κάτι ακόμα περίεργο...

Ένα μέρος του απαλλοτριωμένου χώρου είναι περιφραγμένο!

ποιος ο λόγος να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ποιος το έκανε και με τι σκοπό?


Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα τεθεί το θέμα, ελπίζω να απαντήσουν όσοι γνωρίζουν αφενός για το κόστος του χλοοτάπητα που δεν φτούρισε ούτε 3 μήνες, πήδηξε το καλοκαίρι και ξεράθηκε το φθινόπωρο, αν την περιποίηση (πότισμα - κούρεμα) την έχει αναλάβει ιδιώτης και για πιο λόγο εφόσον ο δήμος έχει την υπηρεσία πρασίνου και φυσικά για την περίφραξη που αναφέρθηκα παραπάνω.