ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με τον πλέον έντονο τρόπο ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, εκφράζει τη διαμαρτυρία του ενάντια στην απόφαση της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος στα όρια της πόλης και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στο αντίστοιχο τμήμα της Πεύκης.

Σε επιστολή που απευθύνει στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, αλλά στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο δήμαρχος επισημαίνει πως είναι αδιανόητο μια πόλη σαν το Ηράκλειο, με πραγματικό πληθυσμό περί των 80.000 κατοίκων, να στερείται τοπικό Α.Τ., τη στιγμή δε που ο Δήμος έχει ήδη στερηθεί ανάλογων υπηρεσιών με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Όπως τονίζει ο Νίκος Μπάμπαλος, η νέα δημοτική αρχή έχει χτίσει μια στέρεα βάση συνεργασίας με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, τα αποτελέσματα της οποίας έχουν αρχίσει να φαίνονται τόσο στην ασφάλεια της πόλης, όσο και στον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης.

Ο δήμαρχος ζητά να αναθεωρηθεί η απόφαση κατάργησης του Α.Τ. υπογραμμίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι επιπτώσεις στην πόλη θα είναι καταλυτικές.


Από το www. syneidisi.com