ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μετά το Αστυνομικό Τμήμα φημολογείται ότι απομακρύνεται και το υποκατάστημα του ΙΚΑ - Άμεση η αντίδραση του δήμου

Με άμεση παρέμβαση, στοιχειοθετημένες προτάσεις αλλά και – εάν χρειαστεί – έντονες κινητοποιήσεις απαντά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής απέναντι σε οποιοδήποτε σχεδιασμό να ξεριζωθούν από την πόλη οι κρατικές υπηρεσίες που λειτουργούν εντός των ορίων και εξυπηρετούν τους κατοίκους της. Στο όνομα των περικοπών και της εξοικονόμησης, τελευταίο θύμα φημολογείται ότι πέφτει το υποκατάστημα του ΙΚΑ που φιλοξενείται στην πόλη, σενάριο κόντρα στο οποίο, ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, επέδειξε ταχύτατα ανακλαστικά.

Επισκεπτόμενος, λοιπόν, το αρμόδιο γραφείο της υποδιοικήτριας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Χρυσάνθης Κισκήρα, ο Νίκος Μπάμπαλος ξεκαθάρισε ότι είναι απαράδεκτο, έστω και ως σκέψη, να σχεδιάζεται η κατάργηση του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ, τη στιγμή που χιλιάδες ασφαλισμένοι Ηρακλειώτες εξυπηρετούνται καθημερινά από τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ο δήμαρχος κατέθεσε, μάλιστα, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις με τις οποίες και το ΙΚΑ μπορεί να παραμείνει στο Ηράκλειο, αλλά και να επιτευχθεί εξοικονόμηση πόρων, όπως, για παράδειγμα, η συστέγαση του υποκαταστήματος σε χώρους άλλων δημόσιων υπηρεσιών που λειτουργούν στην πόλη (τοπική εφορία κτλ).

Ο Νίκος Μπάμπαλος απαίτησε να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί και μονομερείς ενέργειες, αλλά να προηγηθεί διαβούλευση με τον Δήμο πριν προχωρήσει το οτιδήποτε. Την απαίτηση δέχθηκε η κ. Κισκήρα, η οποία υποσχέθηκε να ενημερώνει τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής για τις όποιες εξελίξεις, κατέγραψε προκειμένου να μελετήσει τις προτάσεις του Νίκου Μπάμπαλου, ενώ, μετά από σχετικές πιέσεις του δημάρχου, δεσμεύθηκε, ως έσχατη λύση, στο Ηράκλειο να παραμείνουν εν λειτουργία βασικές υπηρεσίες του ΙΚΑ (όπως παθολόγος κτλ).

«Ως πρώτη αντίδραση, εμείς δεν χρησιμοποιούμε τις κραυγές ή τον ξεσηκωμό του κόσμου. Απαντάμε με επιχειρήματα για να πείσουμε ότι το Ηράκλειο, των 80.000 κατοίκων, δεν μπορεί να στερείται από αυτονόητες και στοιχειώδης υπηρεσίες. Καταθέτουμε υλοποιήσιμες προτάσεις ως «ισοδύναμα» για να ικανοποιήσουμε και την άλλη πλευρά. Πιστεύουμε ότι θα εισακουστούμε. Σε διαφορετική περίπτωση, όποιος δεν σέβεται τις θέσεις μας, θα πρέπει να φοβάται την απάντησή μας…», σχολιάζει για το θέμα ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής.


Από το www.syneidisi.com