Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Όπως το είχαμε προβλέψει...
Ο Δήμος σπεύδει να αρνηθεί οποιαδήποτε ευθύνη για το χάλι στην υπόγεια διάβαση του ΗΣΑΠ, με την κλασσική πλέον τακτική η διοίκηση δηλαδή ο Κος Μπάμπαλος (οι υπόλοιποι μάλλον είναι διακοσμητικοί) με δελτία τύπου και επικοινωνιακές λοβιτούρες προσπαθούν να χρεώσουν την ευθύνη για ότι κακό μπορεί να συμβαίνει στην πόλη σε άλλους, ενώ αντίθετα για το παραμικρό καλό, φροντίζει η διοίκηση του δήμου. 

Εφόσον όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν να πλημμυρίσει η υπόγεια διάβαση, δεν είχε ζητήσει ή εκφράσει την ανησυχία του ο Κος Μπάμπαλος?

Γιατί σήμερα ήταν αναγκαία η παρουσία του δημάρχου και η επιτόπια ανάγκη παρέμβασης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα από τη χτεσινή νεροποντή, αλλά και να προληφθούν τυχόν σοβαρότερα, και όχι χθες?, μάλιστα γι' αυτό τον λόγο αναβλήθηκε η καθιερωμένη εκπομπή "Επικοινωνία με τον δήμαρχο" στο δημοτικό ραδιόφωνο. 

Αυτό που μένει είναι ότι η διοίκηση χρεώνει την ευθύνη στη ΣΤΑΣΥ Α.Ε. χωρίς να ζητήσει από την μεριά της συγνώμη σε ότι της αναλογεί που το Ηράκλειο αποκλείστηκε εξαιτίας των "ακραίων" καιρικών φαινομένων, "επιχείρημα" που μπορεί κάλλιστα να επικαλεστεί και η ΣΤΑΣΥ Α.Ε...

Ακολουθεί δημοσίευμα από το www.syneidisi.com

Αποφασισμένος να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο τόσο την ασφάλεια των πολιτών, όσο και τη δημοτική περιουσία είναι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και, προσωπικά, ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος. Ως εκ τούτου, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 26-10-15 συνάντηση με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. προκειμένου ο Δήμος να απαιτήσει την άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος που δημιουργείται σε κάθε νεροποντή με την υπερχείλιση της υπόγειας διάβασης του σταθμού ΗΣΑΠ στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα, ο Δήμος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά της συγκεκριμένης εταιρίας, ευθύνη της οποίας είναι η εύρυθμη λειτουργία του ευρύτερου χώρου του σταθμού του ηλεκτρικού, διεκδικώντας αποζημίωση για τις καταστροφές που υπέστησαν, κατά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, τα δημοτικά κτίρια, που στεγάζονται στην υπόγεια διάβαση.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αντιλαμβάνεται ότι η καταιγίδα των προηγούμενων ημερών ήταν ένα ακραίο και οριακό καιρικό φαινόμενο, το οποίο δημιούργησε πληθώρα προβλημάτων – πολύ οξύτερα από αυτά που σημειώθηκαν στην πόλη - σε όλη την Αττική.

Ωστόσο, το φαινόμενο να πλημμυρίζει η υπόγεια διάβαση του σταθμού σε κάθε περίπτωση ισχυρής βροχόπτωσης είναι, δυστυχώς, τακτικό. Μολαταύτα, οι αρμόδιοι της ΣΤΑΣΥ – ευθύνη της οποίας είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση του χώρου, όπως και η επέμβαση σε περίπτωση υπερχείλισης των φρεατίων του σταθμού – αδυνατούν να δώσουν οριστική λύση ταλαιπωρώντας σε κάθε νεροποντή τους πολίτες, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο ιδιωτική, δημοτική και δημόσια περιουσία.

Η τελευταία κακοκαιρία ήταν αποκαλυπτική για τις ευθύνες των… υπευθύνων. Η υπόγεια διάβαση πλημμύρισε, έμεινε κλειστή για ώρες ενώ τα νερά της βροχής εισήλθαν στο νεοιδρυθέν Γραφείο Εξυπηρέτησης του Δημότη (φωτό), καταστρέφοντας κτίριο, καλωδιώσεις και εξοπλισμό (παρόμοια εικόνα και για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αποστολής).

«Έφτασε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν μπορεί ο Δήμος να δίνει κάθε φορά τιτάνιο αγώνα για να ελαττώσει στο ελάχιστο τις συνέπειες της κακοκαιρίας και η ΣΤΑΣΥ, με την αδιαφορία να φροντίσει τα του οίκου της, να βάζει σε περιπέτειες τους συμπολίτες μας και να αμαυρώνει την εικόνα της πόλης. Αυτή τη φορά, η καταστροφή δημοτικής περιουσίας, της περιουσίας των Ηρακλειωτών, έκανε την υπομονή μας να ξεχειλίσει, ακριβώς όπως οι αρμόδιοι άφησαν να ξεχειλίσει η υπόγεια διάβαση. Ας καταλάβουν κάποιοι ότι σε αυτήν την πόλη είναι φιλοξενούμενοι και ως τέτοιοι θα πρέπει να σέβονται τους κανόνες. Αν δεν τον κάνουν από μόνοι τους, η νέα δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να το επιβάλει, χρησιμοποιώντας, πάντα, θεμιτά και νομικά μέσα», δηλώνει σχετικά ο Νίκος Μπάμπαλος.