ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Προς: Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής κ. Νίκο Μπάμπαλο

Κύριε Δήμαρχε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώσατε το Σώμα ότι με έγγραφο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, προς τις Α' βαθμιες και Β' βαθμιες σχολικές επιτροπές των δήμων της χώρας, γνωστοποιείται πως, η δαπάνη μισθοδοσίας των σχολικών καθαριστριών για το διδακτικό έτος 2015 - 2016 είναι μειωμένη κατά 10% σε σχέση με το περσινό εγκεκριμένο ποσό.
Επίσης μας ενημερώσατε ότι προτίθεστε να καλύψετε με ίδιους πόρους τη μισθοδοσία των σχολικών καθαριστριών, στη διαφορά που θα προκύψει έπειτα από την απόφαση της κεντρικής διοίκησης να περικόψει κατά 10% το φετινό κονδύλι που προορίζεται για αυτόν τον σκοπό.

Ή Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών διαφωνεί ριζικά με την απόφαση περικοπής χρημάτων από την δαπάνη μισθοδοσίας των σχολικών καθαριστριών ή οποία μεγαλώνει τον ήδη μακρύ και άδικο κατάλογο περικοπών πόρων στην Αυτοδιοίκηση από την εφαρμογή των μνημονίων στην χώρα μας.

Κύριε Μπάμπαλε είμαστε υποχρεωμένοι όμως να σας υποβάλουμε τα εξής ερωτήματα:
1. Με ποια διαδικασία και ποιο κονδύλι θα υλοποιήσετε την δέσμευση σας ώστε να καταφέρετε να καλύψετε την μισθολογική διαφορά που θα προκύψει από την εφαρμογή της απόφασης;
2. Τα χρήματα πού θα λάβουν οι εργαζόμενες θα δηλωθούν από τίς ίδιες ως μισθοδοσία και θα αναφέρονται στη σύμβαση τούς;
3. Σε ποιες άλλες περιπτώσεις άδικων περικοπών από τις μνημονιακές αποφάσεις θα εφαρμόσετε αντίστοιχη πολιτική;


Για την Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών
Κεσκινίδης Γιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος