ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Στην κλιμάκωση της προσπάθειας για ενίσχυση της αστυνόμευσης στον Δήμο Ηρακλείου, κινείται ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος πρόσφατα επισκέφτηκε για το σκοπό αυτό το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα, Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνάντηση ο δήμαρχος συνοδευόταν από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Παντελή Βλασσόπουλο, σε μία προσπάθεια να ακουστεί ομόθυμα το αίτημα των Ηρακλειωτών, όχι απλά για την παραμονή του Α.Τ., αλλά και για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην πόλη ενόψει, μάλιστα, της επικείμενης αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Τμημάτων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στη συνάντηση, τόσο ο δήμαρχος όσο και ο επικεφαλής της μείζονος, εξέθεσαν τους ειδικούς λόγους για τους οποίους επιβάλλεται καταρχήν η παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος στο Ηράκλειο και αφετέρου η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην πόλη.

Αυτοί επεκτείνονται από την ιδιαιτερότητα της γεωγραφικής θέσης της πόλης (ως συγκοινωνιακού και κυκλοφοριακού κόμβου, γειτνίαση με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ κτλ), έως την ύπαρξη φαινομένων παραβατικότητας αλλά και την αδυναμία ελέγχου θεμάτων, όπως της παράνομης στάθμευσης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο δήμαρχος «δεν θέλουμε να δώσουμε τροφή σε όσα μικροπολιτικά ακούγονται για την πιθανή συγχώνευση του Α.Τ σε όμορο δήμο και για το πώς γίνονται οι τελικές επιλογές, ούτε να καταλογίσουμε κακές προθέσεις στο Υπουργείο. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με την πολιτική ηγεσία προς όφελος των Ηρακλειωτών. Αλλά είναι σίγουρο ότι τετελεσμένα δεν θα δεχθούμε».

Από την πλευρά του, ο κ. Αναγνωστάκης απάντησε πως η παρέμβαση του δημάρχου και του επικεφαλής της μείζονος, γίνεται την κατάλληλη στιγμή, καθώς ακόμη δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις αφού αναμένεται η αιτιολογική έκθεση της ηγεσίας της ΓΑΔΑ για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η συνάντηση έκλεισε με την κοινή δέσμευση όλων των πλευρών ότι θα είναι σε συνεχή επαφή, ώστε να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί και την πρόσκληση του δημάρχου προς τον γενικό γραμματέα να παρευρεθεί σε δημόσια σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σχετικά ο Δήμος.