ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Στην αλλαγή της κανονιστικής απόφασης που διέπει τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο Αττικής προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε πρόσφατή του συνεδρίαση.

Με το νέο καθεστώς, αφαιρούνται οι μόνιμες κατασκευές που χρησιμοποιούνται στους κοινόχρηστους χώρους και αντικαθίστανται με ομπρέλες ενώ περιορίζεται το ύψος των υαλο-φραγμάτων, που τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν, από το 1,60 μέτρα στο 1,20.

Όπως ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, η εφαρμογή της νέας κανονιστικής απόφασης θα έχει ισχύει για όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης, ενώ δίνεται μεταβατική περίοδος για την εναρμόνιση των επιχειρήσεων στους νέους όρους ως την 1η Σεπτεμβρίου 2016.

Ταυτόχρονα, η Δημοτική Αρχή υποσχέθηκε πως θα εξετάσει τη πιθανότητα μείωσης των τελών που καταβάλουν οι εν λόγω επιχειρήσεις για την χρήση των κοινόχρηστων χώρων, σκοπός για τον οποίο υπήρξε ήδη η πρώτη συνάντηση των επιχειρηματιών με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Νίκο Μπαρμπούνη.

Επίσης, νέοι όροι ισχύουν και για την κάλυψη κοινόχρηστου χώρου από τα περίπτερα που λειτουργούν στο Ηράκλειο, ο οποίος αυξάνεται στα 20 τ.μ. (για το σύνολο των εγκαταστάσεων).

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπήρξαν επί μέρους ενστάσεις, ενώ παρόντες ήταν και καταστηματάρχες όπως και αρκετοί εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που αντιδρούσαν στην αρχική πρόταση κατάργησης των υαλοπετασμάτων (τελικά συμφωνήθηκε να περιοριστεί το ύψος τους).

Επίσης, ζήτησαν και πέτυχαν το μεταβατικό διάστημα για την υλοποίηση των αλλαγών.



Από το www. syneidisi.com