ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Όταν κάποιος επιστρατεύει επικοινωνιακές στρακαστρούκες, πόσο μάλλον, όταν στο τέλος θα τον εκθέσουν, τι μπορεί να κρύβει αυτή η επιλογή...

Η δημοτική αρχή (Ν. Μπάμπαλος, για ακόμα μία φορά ο δήμος μας έχει ονοματεπώνυμο) ανακοίνωσε ότι θα κάνει μειώσεις 50% στα δημοτικά τέλη για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης...
Άραγε έχει έρθει σε συνεννόηση η δημοτική αρχή με τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων να κάνουν και εκείνοι με την σειρά τους μειώσεις στα δίδακτρα, καθώς οι δημότες (γονείς) είναι εκείνοι που θα επιβαρυνθούν την αύξηση του ΦΠΑ και όχι τα φροντιστήρια!

Αν δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο πιο το σκεπτικό και το νόημα αυτής της γενναίας, όπως περιγράφεται, μείωσης?

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου
Στη γενναία μείωση, της τάξης του 50% περίπου, των δημοτικών τελών που πληρώνουν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν εντός των ορίων της πόλης, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Έπειτα από την πρωτοβουλία - και σχετική εισήγηση - του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να εντάξει την εν λόγω πρόβλεψη στην αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών για το 2016, η οποία εγκρίθηκε από το Δ.Σ. στην τελευταία του συνεδρίαση.

Με αυτόν τον τρόπο η δημοτική αρχή στηρίζει έμπρακτα τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και έμμεσα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, τον καιρό που αποτελούν τον κυριότερο στόχο των ισοδύναμων του μνημονίου και κόντρα στην απόφαση επιβολής του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Απαντάμε στην οικονομική κρίση, με την έμπρακτη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας με μείωση των τελών από το νέο έτος. Ως δήμαρχος, ως πολιτικός και ως πατέρας δεν μπορώ να μην αντιδράσω και να μην κάνω ό,τι περνάει από τις δυνάμεις του Δήμου για να βοηθήσω την κοινωνία της πόλης μας», τόνισε στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο ο Νίκος Μπάμπαλος. Και συνέχισε χαρακτηριστικά «Δεν μπορούμε να τα μετράμε όλα με χρήματα. Οι ανάγκες των παιδιών μας και των οικογενειών τους προηγούνται των αριθμών».