ΈΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Μ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Σε σύσκεψη εργασίας προχώρησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, κ. Γιώργος Καραμέρος, με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Νίκο Μπάμπαλο παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων για την υπογειοποίηση της Μελίνας Μερκούρη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ηρακλείου και όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά προς την υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη, ενός σπουδαίου έργου το οποίο θα αλλάξει την εικόνα του Ηρακλείου και θα αποφορτίσει κυκλοφοριακά το κέντρο της πόλης.

Ο κ. Καραμέρος ενημερώθηκε για τα σχέδια του Δήμου από τον Δήμαρχο και την ομάδα που έχει συντάξει την πρόχειρη μελέτη που περιγράφει το πώς θα υλοποιηθεί το έργο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η Μελίνας Μερκούρη θα υπογειοποιηθεί από το ύψος της γέφυρας Ρούμελης μέχρι και την οδό Ελπίδος, προκειμένου να δώσει απευθείας δίοδο στα χιλιάδες αυτοκίνητα της διαμπερούς κυκλοφορίας που τώρα περνάνε μέσα από τη γειτονιά του Κέντρου. Στο υπέργειο κομμάτι, η κεντρική πλατεία θα ενοποιηθεί επιτρέποντας στον Δήμο να διευρύνει τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου και περιπάτου.

«Με τον Δήμο Ηρακλείου και με τον Νίκο Μπάμπαλο προσωπικά έχουμε μία άριστη συνεργασία. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι να προχωρούν έργα που πραγματικά αλλάζουν την εικόνα της πόλης και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες», σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης κάνοντας αναφορά στη δρομολόγηση σημαντικών έργων για το Ηράκλειο όπως ο νέος παιδικός σταθμός της λεωφόρου Πλαπούτα και η ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου.

Για το συγκεκριμένο έργο, ο κ. Καραμέρος υπογράμμισε την αναγκαιότητα της υπογειοποίησης της Μελίνας Μερκούρη: «Είναι μια παρέμβαση που θα συμπληρώσει την προγραμματισμένη ανακατασκευή του κόμβου της Τατοΐου ώστε να δημιουργηθεί μια εναλλακτική διαδρομή κατεύθυνσης των οχημάτων από την Εθνική Οδό προς Βόρεια Προάστια, πέραν της Αττικής Οδού».

Από την πλευρά του ο Νίκος Μπάμπαλος σχολίασε: «Σε μόλις 14 μήνες έχουμε καταφέρει πολλά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και θα καταφέρουμε ακόμη περισσότερα στο εγγύς μέλλον. Και επειδή όπως συμβαίνει και στη ζωή έτσι είναι και στην πολιτική, θέλω να τονίσω δημόσια τη διάθεση συνεργασίας και επίλυσης των θεμάτων που επιδεικνύει προσωπικά ο Αντιπεριφερειάρχης, με τη βοήθεια, βέβαιως, και των Ηρακλειωτών μελών του περιφερειακού συμβουλίου, Αιμιλία Τζίβα και Άρη Βρούστη». Ως σημεία πεδίου συνεργασίας ανάμεσα σε Δήμο και Περιφέρεια, πέραν της υπογειοποίησης, ο δήμαρχος εντόπισε το έργο της ανάπλασης της λεωφόρου Ηρακλείου αλλά και το μείζον ζήτημα της απόκτησης του Κτήματος Φιξ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος θα καταθέσει άμεσα το σχετικό αίτημα για την Μελίνας Μερκούρη συνοδευόμενο από τον απαιτούμενο φάκελο, στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να δρομολογηθεί η ένταξη των περαιτέρω βημάτων υλοποίησης στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2016.



Από www.syneidisi.com