Σάββατο, Νοεμβρίου 07, 2015

ΧΩΡΙΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΦΗΝΕΙ Τ’ ΑΔΕΣΠΟΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έκανε ο Βαγγέλης Παλαιοδήμος πρόεδρος του συλλόγου «ΕΠΑΦΗ ΕΝΕΡΓΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» και κατήγγειλε τα όσα οι αρμόδιοι δεν κάνουν για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων (στειρώσεις, εμβολιασμούς, ταΐστρες, ποτίστρες) που ζουν στην περιοχή ενώ επισήμανε και την ευκολία με την οποία σκυλιά «βαφτίζονται» επιθετικά σε επίσημα έγγραφα από τον αντιδήμαρχο Ηλία Μοσχονά παρά το γεγονός ότι η αρμόδια Πενταμελής Επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει το αντίθετο για τη συμπεριφορά αδέσποτων για τα οποία έχουν γίνει καταγγελίες και έχουν ερευνηθεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τα ζώα επιτέθηκαν σε ανθρώπους.

Στην ανακοίνωση του ο σύλλογος «ΕΠΑΦΗ» τονίζει μεταξύ άλλων ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις αν η κατάσταση δεν αλλάξει άμεσα και επισημαίνει: «Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέου Ηρακλείου Αττικής την 4-11-2015, ο πρόεδρος του σωματείου ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ πραγματοποίησε παρέμβαση καταγγέλλοντας την προκλητική εδώ και 1,5 χρόνο παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς από την νέα Δημοτική Αρχή και τον συνεχή εμπαιγμό των πολιτών από την ηγεσία του Δήμου και από ορισμένους υπαλλήλους.

Οι καταγγελίες αφορούσαν την μη αγορά του απαραίτητου υλικούτεχνικού εξοπλισμού κατά το έτος 2014 που αφορούσε την νόμιμη μεταφορά αδέσποτων ζωών, παρόλο που είχε πιστωθεί το απαραίτητο χρηματικό ποσό από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Επίσης καταγγέλθηκε ότι για το έτος 2015 ο δήμος νέου Ηρακλείου δεν έχει υπογράψει ακόμη συμβάσεις για την εκτέλεση του προγράμματος αντιμετώπισης αδέσποτων ζωών (με κτηνιάτρους, για την φιλοξενία, την αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού κτλ), την μη τήρηση αρχείο δεσποζόμενων ζωών καθώς και την μη από τον Δήμο λήψη εκείνων των ενεργειών με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών.

Καταγγέλθηκε επίσης, ότι ο καθ υλην αρμόδιος για το θέμα των αδέσποτων ζωών Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ ΜΟΣΧΟΝΑΣ Ηλίας, αυθαίρετα και χωρίς να έχει την από τον νόμο εξουσιοδότηση χαρακτηρίζει σε επίσημα έγγραφα της υπηρεσίας που υπογράφει ο ίδιος αδέσποτα ζώα συντροφιάς ως επικίνδυνα και καθιστά τους εθελοντές και την 5μελη επιτροπή ως υπαίτιους για την εν δυνάμει θανάτωσης τους.

Για τα παραπάνω θέματα και με σκοπό την επίλυση τους, πραγματοποιήθηκαν κατ’ επανάληψη συναντήσεις με τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. ΜΠΑΜΠΑΛΟ Νικόλαο, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. ΜΟΣΧΟΝΑ Ηλία, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίες μνημονεύτηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η ηγεσία του Δήμου ουδέν έπραξε για την εφαρμογή της νομοθεσίας παρά μόνο σε προφορικό επίπεδο δόθηκαν υποσχέσεις οι οποίες και δεν τηρήθηκαν όπως εμφαίνεται και τις οποίες επανέλαβαν για πολλοστή φορά κατά την διάρκεια της συνεδρίασης χωρίς φυσικά να δεσμευτούν συγκεκριμένα για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους.

Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Νέου Ηρακλείου Αττικής, να ανατρέξουν στην από 11-3-2013 ανακοίνωση της τότε αντιπολίτευσης ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, νυν ηγεσίας του Δήμου σχετικά με το θέμα των αδέσποτων ζωών ώστε να συγκρίνουν την συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων. Λόγω των ανωτέρω και επειδή προκύπτουν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες επιφυλασσόμαστε για τις περαιτέρω ενέργειες μας» καταλήγει η ανακοίνωση.Από www.zoosos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

8 σχόλια:

 1. Αφού πρώτα ξεκίνησαν πόλεμο στο πράσινο τώρα ξεκίνησαν και πόλεμο στα ζώα; Από που κι ως που βγήκαν επιθετικά; Επειδή έχουμε γεμίσει άσχετους που βλέπουν αδέσποτο ή και ζώο με τον ιδιοκτήτη του και αρχίζουν τις υστερίες;

  Λες και δε μας φτάναν οι βρωμιάρες που χαν λυσσάξει ότι τα δέντρα είναι κίνδυνος για τα βλαστάρια τους!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.
  ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΡΩΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ.

  ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

  ΠΡΟΣ ΤΟΝκ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟ: ΑΡΓΑ ή ΓΡΗΓΟΡΑ κ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ (ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ)


  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΘΑ ΝΑΙ ΚΑΝΑΣ ΜΑΜΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΙ ΑΠΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΟΥ

  ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ !@#@$%% ΓΙΑ ΤΑΧΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Η ΑΓΑΘΟΥ ΖΩΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΣΙΜΕΝΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Periklis Perdikaris Ευαγγελε μου σαν καλος νομοθετης που εισαι δεν μου απαντησες!!! Τελικα.... πρεπει να φερουν ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ & ΛΟΥΡΙ τα ζωα ΝΑΙ η ΟΧΙ? (που να ξερει ο απλος πολιτης οτι αυτο το συγκεκριμενο ζωο ειναι υπο παρακολουθηση απο τα φιλοζωικα σωματεια & τον Δημο? Προσφατα ειχα παει σε ενα χωριο στην Βουλγαρια και ολα τα αδεσποτα ειχαν ταυτοτητα και λουρι ΠΟΣΟ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ,ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΡΕ ΠΕΡΔΙΚΛΗ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΝ ΕΙΠΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ο κ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ:

  Μ ΑΡΕΣΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ κ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ.
  ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ
  ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.

  ΥΓ γενικα δεν απαντω σε επωνιμους εχουν δεν εχουν δικιο. ΑΛΛΑ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Γ&Δ.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Νομιμότητα είναι να καπνίζεις το πούρο μέσα στους χώρους του δημαρχείου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Γεια σου Περη αρχοντα!!!!!Εχεις κανει την μ@@@@ια επιστημη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. 'παρά μόνο σε προφορικό επίπεδο δόθηκαν υποσχέσεις οι οποίες και δεν τηρήθηκαν όπως εμφαίνεται και τις οποίες επανέλαβαν για πολλοστή φορά κατά την διάρκεια της συνεδρίασης χωρίς φυσικά να δεσμευτούν συγκεκριμένα για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους'

  ΓΝΩΣΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΑΚΑ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΒΑΡΕΘΟΥΝ

  ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ

  ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΠΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή