Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2015

ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ


Διάβασα για τα μεγαλόπνοα σχέδια της διοίκησης για υπογειοποίηση της Μ. Μερκούρη, λες και ζούμε σε άλλη χώρα, χωρίς κρίση, που υπάρχουν τα περιθώρια για τέτοιες υπερ-δαπάνες…

Τέτοιες ανακοινώσεις και συσκέψεις μου θυμίζουν έναν προηγούμενο θεσμό που το μόνο έργο που κατάφερε, μετά από δεκάδες μελέτες που κόστισαν ένα κάρο χρήματα για τον δήμο, είναι το ρολοί.
Με την αναφορά στον προηγούμενο θεσμό θυμήθηκα ότι τον πρώτο χρόνο δημαρχίας του, είχε την δυνατότητα να κάνει κάποιες ψιλο-εργασίες θέλοντας να αποδείξει ότι άλλαξαν τα πράγματα με την νέα διοίκηση.
Στον δεύτερο χρόνο άρχισε να αναφέρεται στο αβάσταχτο χρέος που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση, δαπανώντας ένα σεβαστό ποσό για το περίφημο έντυπο με την κρεμάλα.
Για να δούμε αν θα γίνει κάτι ανάλογο και με την σημερινή διοίκηση, η οποία καρπώθηκε αρκετά ποσά που επεστράφησαν στα ταμεία του δήμου, και με αυτά τα χρήματα προσπαθεί να δείξει και να μας πείσει, ότι με την χρηστή διοίκηση και με τις επιλογές της σε μία τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο για την χώρα, μέσα σε ένα χρόνο έχει καταφέρει να διαθέτει ποσά για «έργα» στην πόλη μας.
Κοντός ψαλμός…

οι προεκλογικές δεσμεύσεις για άμεση αποκατάσταση στο πρόβλημα της καθαριότητας παραμένουν προεκλογικές φανφάρες καθώς η εικόνα στους δρόμους του Ηρακλείου είναι απαράδεκτη.
και μία προφητεία…
Τα οχήματα για τον εξοπλισμό της υπηρεσίας καθαριότητας θα έρθουν από τον Ορχομενό
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

11 σχόλια:

 1. ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΡΕ ΚΩΣΤΑΚΗ;

  ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΒΛΑΚΕΠ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

  ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑΛΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΛΑ

  ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

  ΠΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΩΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

  ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΒΛΑΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΩΣΟΥΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όλοι οι παλιοί και βέβαια και ο Μπάμπαλος πρέπει να φύγουν


  http://www.liberal.gr/arthro/22454/oikonomia/2015/asfalistiko-mesaiona-fernei-i-kubernisi-tou-tritou-mnimoniou.html
  Ασφαλιστικό Μεσαίωνα φέρνει η κυβέρνηση του τρίτου Μνημονίου
  Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015,

  Ο «βασιλιάς» μένει γυμνός, αποκαλύπτει το αληθινό του πρόσωπο και αναγκάζεται με την «ουρά στα σκέλια» να εφαρμόσει το πιο αντιλαϊκό ασφαλιστικό σύστημα, εκλιπαρώντας γονυπετής τους δανειστές να του δώσουν μια θετική αξιολόγηση, αλλά περισσότερο ελπίζοντας να του πετάξουν τη «σανίδα» σωτηρίας του, τη μείωση του χρέους και γρήγορα, γιατί ο χρόνος τελειώνει.
  Κανένας «μανδύας», κοινωνικά ραμμένος, δεν μπορεί να κρύψει το ανάλγητο πρόσωπο του νεομνημονιακού μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις βασικές συντάξεις φτώχειας που σχεδιάζονται, τον τριπλασιασμό των εισφορών σε Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΑΑ), αλλά και το «μαχαίρι» στις κύριες συντάξεις.
  Όσο κι αν στο χθεσινό Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, η ανησυχία όλων των κυβερνητικών στελεχών ήταν διάχυτη.
  Αλλά φυσικά χωρίς Αξιωματική Αντιπολίτευση, η κυβέρνηση μπορεί και «χορεύει» μόνη της, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός, ο οποίος άλλωστε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα όλο το «σχέδιο» που καλείται να εκπληρώσει με τις ευλογίες των δανειστών, εδώ και μια εβδομάδα, εμπλουτίζει το λεξιλόγιο του με τις «άγνωστες» μέχρι πρότινος γι' αυτόν λέξεις του «εθνικού διαλόγου», της συνεννόησης και της συναίνεσης.
  Το «ολοκαύτωμα» των συνταξιούχων
  Με ή χωρίς συναίνεση όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι για αρκετό, όχι πολύ όμως, διάστημα μόνος του θα… μοιράζει την τράπουλα και έτσι μπορεί να προχωρήσει και στο «Ολοκαύτωμα» των συνταξιούχων, αφού τα μέτρα που θα ζητήσει από τους βουλευτές του να ψηφίσουν σε λίγες ημέρες, μεταξύ άλλων, προβλέπουν:
  - μείωση 20% των βασικών συντάξεων μέσω της εισαγωγής της «Εθνικής Σύνταξης» των 384 ευρώ
  - τριπλασιασμό των εισφορών σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ
  - μείωση 15% στις κύριες συντάξεις του Δημοσίου, των πρώην Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΚΟ), αλλά και των μηχανικών, των γιατρών κ.α., που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ, αφού μπαίνει «πλαφόν» στα ποσοστά αναπλήρωσης.
  Κι αν όλα τα ανωτέρω έπονται, η αρχή του σχεδίου «αφανισμού» των συνταξιούχων, όπως έχει αποκαλύψει ήδη το liberal.gr, έρχεται από τον Ιανουάριο του 2016 με την εφαρμογή των μέτρων – περικοπών ύψους 1,8 δισ. ευρώ που περιλαμβάνονται στον νέο κρατικό προϋπολογισμό.
  Με το «καλημέρα» του 2016, δηλαδή, μειώνονται 10% οι επικουρικές, το 20% των δικαιούχων του ΕΚΑΣ το χάνει, αλλάζει ο συντελεστής υπολογισμού του εφάπαξ καθώς μειώνεται έως και 8%, μειώνονται οι επικουρικές άνω των 300 ευρώ και είναι δεδομένο ότι αυξάνονται οι εισφορές για τον ΟΓΑ.
  Νέο «πλιάτσικο» στις επιχειρήσεις
  Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ακόμη και με τη λήψη όλων των ανωτέρω μέτρων μπορεί να μην αποφευχθεί η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά τουλάχιστον 0,5%, προκειμένου να μην πιέσει η τρόικα – κουαρτέτο για μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις.
  Μια αύξηση φυσικά που θα «γονατίσει» όσες επιχειρήσεις έχουν καταφέρει και παραμένουν ακόμη όρθιες, θα τις «στραγγίξει» από την όποια ρευστότητα διαθέτουν ακόμη, ενώ θα επιβεβαιώσει τις «μαύρες» προβλέψεις ότι η ανεργία μπορεί να εκτιναχθεί και πάνω από το 30%.
  Βέβαια, παραμένει ακόμη άγνωστο πώς το οικονομικό επιτελείο θα περάσει το συγκεκριμένο σχέδιό του από την τρόικα – κουαρτέτο, αφού θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι η τρόικα είχε απαιτήσει και επιβάλει σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ακριβώς τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αφού είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας αλλά και να μην μειωθούν ακόμη περισσότερο οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα, που όλα αυτά τα χρόνια είναι ο «αιμοδότης» του Δημοσίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το θέμα είναι ότι όταν επιτέλους θα φύγουν όλοι αυτοί οι εγκέφαλοι τύπου βλακό μπουμπού και δε συμμαζεύεται το Ηράκλειο θα ναι τόσο κατεστραμένο που η μόνη λύση θα ναι η μετακόμιση για όποιον μπορεί

  Έτσι γίνεται σε όλες τις υποβαθμισμένες περιοχές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι υποβαθμισμένοι δημιουργούν ανάλογο περιβάλλον και έχουν ανάλογους εκπροσώπους. Για να βγει ο ....,.....κακομοίρης ο Μπάμπαλος αναγκάστηκε να έχει αντιδήμαρχο παιδείας αυτή που έχει όταν όλοι οι καθηγητές που προίσταται έχουν παραπάνω πτυχίο από αυτή. Άσε τις δημόσιες σχέσεις . Για να αλλάξει το σούργελο, πρέπει να το αλλάξουν αυτοί που ψηφίζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΑΛΟΥΣ

  ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΧΟΥΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τελικά τι έγινε με το ραδιόφωνο , που ξοδεύει χωρίς έσοδα και σπαταλά τα λεφτά των δημοτών επειδή προσφέρει πολιτισμό ; Το τακτοποίησε η Κυρία Πρόεδρος του συλλόγου Καζαντζίδη ( την επιστράτευσε και αυτή ο Μπάμπαλος για το ανάλογο λούκι ψήφων , καλά να πάθουν ) . Πολύς πολιτισμός υπάρχει σε αυτόν τον τόπο που τον λέτε υποβαθμισμένο. Μας κατάλαβαν και κάτι με «νταούλια και ζουρνάδες» από τη Μακεδονία και το παρουσίασαν στις εκδηλώσεις του Δήμου , σε καιρούς που σε λίγο θα ψάχνουμε να έχουμε και κάτι να δουλέψουμε για να ζήσουμε.

  Και με την ευκαιρία, σε κάθε εκδήλωση στο Δήμο στριμώχνονται όλοι για να μπουν στη λίστα και δίνεται ένα χαρτάκι με τα ονόματα αυτών που ο εκφωνητής αναγγέλλει ότι την τιμούν με την παρουσία τους. Εκτός από το αστείο/γελοίο του θέματος, δεν σκέφτονται ότι ορισμένοι μπορεί και να μην την τιμούν ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΓΔ η κριτική γίνεται σε επίπεδο θεσμών άντε και αλαζονείας
  μάλλον δε το έπιασες, βιάζεσαι να το παίξεις εξυπνάκιας, περιμένω πρόσκληση για καφέ...
  αν δε φοβάσαι φυσικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ:
  α) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ το Γ&Δ (ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ)
  β) ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

  ΑΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΕ , ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.

  ΥΓ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ) ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΑΝ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΩΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟ (ή κάτι άλλο) ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΟΣΟ ΓΙΑ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ
  ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Με μπέρδεψε το υποκοριστικό...
  σε ότι αφορά το θέμα με την πώρωση δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, και επειδή ξέρεις πολλά όπως φαίνεται, υπάρχει ένα πρόσωπο στον δήμο που καθοδηγεί σίγουρα μπορεί να κάνει και κουμάντο και επηρεάζει από τους πιο υπερφίαλους μέχρι και τον πιο ταπεινό δήμαρχο των τελευταίων 15 ετών... (φαντάζομαι ξέρεις σε ποιον αναφέρομαι)

  εγώ που ξέρω λιγότερα ζυγίζω τα γεγονότα και τις καταστάσεις

  πάντως την πρόσκληση για καφέ την περιμένω εδώ και πολλά χρόνια ή εκτός αν με σνομπάρεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΕΓΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ. (ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΛΛΟΣ).
  ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ (ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΛΕΣ, και αν επηρεάζονται, επηρεάζονται ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΛΥ, ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΡΟΥΦ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΙΣΟΡΡΟΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ) ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

  ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΣΝΟΜΠΑΡΩ ΚΑΝΕΝΑ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΝΗ (ΔΕΝ ΚΤΥΠΑΩ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΚΤΊΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ), αλλά δυστυχώς θα σε αφήσω με την απορία.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή