Παρασκευή, Δεκεμβρίου 11, 2015

ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ 2016 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ


Σημείο εκκίνησης για τις μεγάλες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Ηρακλείου Αττικής αποτελεί η νέα χρονιά, όπως αποτυπώνεται στο πλάνο της δημοτικής αρχής, το οποίο περιγράφει ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2016. Με ύψος στα 38 εκατομμύρια ευρώ ο οικονομικός προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς, ο οποίος εγκρίθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου, περιλαμβάνει την πρόβλεψη είτε για την υλοποίηση, είτε για την διεκδίκηση μεγάλων έργων σε έναν σχεδιασμό που στοχεύει στην πραγμάτωση των προεκλογικών δεσμεύσεων της διοίκησης του Νίκου Μπάμπαλου.

«Είναι αλήθεια ότι η χώρα κινείται σε πάρα πολύ δύσκολο δρόμο. Αυτό δεν πρέπει όμως να μας εμποδίζει να σχεδιάζουμε, να φιλοδοξούμε να διεκδικούμε. Με σωστό προγραμματισμό και σχέδιο, καταβάλουμε προσπάθειες για να πετύχουμε μεγάλα έργα για το Ηράκλειο», τόνισε στην εισήγησή του ο δήμαρχος της πόλης. Ο Νίκος Μπάμπαλος σημείωσε πως ο προϋπολογισμός για το 2016 υπηρετεί την ισόρροπη ανάπτυξη, με δίκαια κατανομή των παρεμβάσεων σε όλες τις γειτονιές και εκκίνηση από τις περιοχές που παρουσιάζουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Για το κομμάτι της προάσπισης της κοινωνικής συνοχής, ο δήμαρχος υπογράμμισε: «Νιώθουμε την ανάγκη και είναι χρέος μας να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας σε αυτούς του δύσκολους καιρούς. Να ενισχύσουμε τις κοινωνικές δομές, να θωρακίσουμε την κοινωνική συνοχή. Σπεύσαμε, ήδη, να πάρουμε μέτρα απέναντι στις συνέπειες τις κρίσης. Χρειάζεται όμως περαιτέρω προετοιμασία και σχεδιασμός, σαν πόλη, σαν κοινωνία».

Τεχνικό ΠρόγραμμαΤο 2016 θα είναι το έτος που θα μπει μπροστά η κατασκευή και η διεκδίκηση μεγάλων έργων για την πόλη. Στα 23,7 εκατομμύρια ευρώ, από το Τεχνικό Πρόγραμμα της νέας χρονιάς ξεχωρίζουν:

- Η ανέγερση του νέου παιδικού σταθμού επί της λεωφόρου Πλαπούτα

- Η κατασκευή αιθουσών πολλαπλών χρήσεων – κλειστών αθλητικών χώρων σε σχολεία της πόλης

- Ανακατασκευή των πεζοδρομιών – συνέχιση των ασφαλτοστρώσεων προβληματικών οδών

- Βελτίωση του γηπέδου του Τυφώνα

- Κατασκευή ενός νέου ΚΑΠΗ στο Παλαιό Ηράκλειο

- Διαμόρφωση κτιρίου στην οδό Πρασίνου Λόγου για χρήση από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου

- Διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας πέριξ των σχολείων της πόλης

- Συνέχιση στην ανάπλαση των πλατειών και των παιδικών χαρών

- Διεύρυνση του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων

- Επέκταση του προγράμματος αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού με σύγχρονες λάμπες τύπου LED

Από το 2015 συνεχίζονται τα έργα:
- Αντικατάσταση του ταρτάν των γηπέδων του τένις

- Ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου της οδού Ζεφύρου

- Ολοκλήρωση του προγράμματος Εξοικονομώ στα δημοτικά της πόλης

- Διαμόρφωση του αύλειου χώρου του 5ου Δημοτικού Σχολείου.

Μεγάλες διεκδικήσειςΠαράλληλα, ο Δήμος ξεκινά τις διαδικασίες διεκδίκησης μεγάλων έργων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής:

Με την εκπόνηση της οριστικής μελέτης για την υπογειοποίηση της Μελίνας Μερκούρη, έργο το οποίο θα αποσυμφορήσει από το φόρτο της διαμπερούς κυκλοφορίας τις γειτονιές του κέντρου του Ηρακλείου.

Με την τροποποίηση της μελέτης για την ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου, με στόχο την ανάπλαση του δρόμου χωρίς να θιγούν ιδιωτικές περιουσίες.

Και βέβαια, είναι συνεχιζόμενες οι προσπάθειες για την εκπλήρωση ενός πάγιου αιτήματος της ηρακλειώτικης κοινωνίας τα τελευταία χρόνια, αυτό της απόκτησης του Κτήματος Φιξ.

Οι υπόλοιποι βασικοί άξονεςΦυσικά σε πρώτο πλάνο, μαζί με το τεχνικό πρόγραμμα, οι υπόλοιποι βασικοί άξονες της πολιτικής του Δήμου:

Καθαριότητα - Αποφασιστική ενίσχυση του στόλου της Υπηρεσίας.

Ενδεικτικά, προβλέπεται η προμήθεια έξι νέων οχημάτων (μεταξύ των οποίων 3 απορριμματοφόρα και ένα σάρωθρο) τα οποία, μαζί με το νέο καδο-πλυντήριο, που αποκτήθηκε φέτος, την αγορά νέων κάδων – απλών και ανακύκλωσης – θα ολοκληρώσουν την αναβάθμιση της Καθαριότητας, η οποία ξεκίνησε από τον πρώτο χρόνο της νέας διοίκησης με την αναδιοργάνωση του προσωπικού και τη μεταφορά της Υπηρεσίας στο νέο, σύγχρονο και λειτουργικό αμαξοστάσιο.

Κοινωνική Πολιτική – Διεύρυνση και θωράκιση των δράσεων πρόνοιας

Κορωνίδα της δημοτικής πολιτικής στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, οι δράσεις πρόνοιας και κοινωνικής συνοχής. Τη νέα χρονιά, οι υφιστάμενες δομές – Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο, Δημοτικά Ιατρεία, Συμβουλευτική κ.α. – ενισχύονται και διευρύνονται με την διεκδίκηση επιπλέον προγραμμάτων και συνεργασιών. Χαρακτηριστική, η επέκταση του προγράμματος της Λαϊκής Βοήθειας, το οποίο, μεταξύ των υπολοίπων, προσφέρει δωρεάν νομικές συμβουλές στους Ηρακλειώτες απέναντι στον κίνδυνο των πλειστηριασμών.


Από το www.syneidisi.com
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

21 σχόλια:

 1. εκπλήρωση ενός πάγιου αιτήματος της ηρακλειώτικης κοινωνίας τα τελευταία χρόνια, αυτό της απόκτησης του Κτήματος Φιξ

  TI ΜΠΑΜΠΑΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΤΕΣ;;;;;;

  ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟ ΦΙΞ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ;;;;;;

  ΤΟ ΜΕΣΟ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ ΑΠΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ!!!!

  ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΕΣΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΜΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΦΙΞ!!!!!

  ΟΧΙ ΡΕ!!!!!!

  ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΞ!!!!!!

  ΑΡΚΕΤΑ ΧΤΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΤΣΙΜΕΝΤΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ!!!!!!!

  ΔΕ ΤΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝΕ;;;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2016
  ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ :
  ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΜΜΟΝΗ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ (ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ).

  ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ (ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ , (ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΠΥΡΕΣ τα μέσα στην παρένθεση δεν τα είπε αλλά προφανώς τα αινούσε ΑΠ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ)
  ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΜΙΛΑΓΕ (ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΦΥΣΙΚΑ) ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
  ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΚΡΕΤΙΝΕ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
  ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΡΚΕΤΑ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟ)
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝ ΓΙΝΕΙ.
  ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΦΑΜΙΛΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΡΓΑ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΟΥΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ (ίσως και κάποιοι απ αυτούς ΛΑΜΟΓΙΑ)Ν ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα ίδια που λέγαν και οι προηγούμενοι σε μπαμπαλική εκδοχή. Και το παιδί της μπύρας να ρωτήσεις θα σου πει ότι έγινε τεράστιο έργο σε όλους τους τομείς και ειδικά στην καθαριότητα. Τα ίδια πάλι. Για την καθαριότητα ακούγαμε ότι είναι θέμα 1-2 μήνες, τώρα πήγαμε στα 1-2 χρόνια, μετά θα πάμε σε 1-2 θητείες.

  Για την υπογειοποίηση της ΜΜερκούρη; Δε μπορεί οι ίδιοι που λέγαν τότε να την μπαζώσουν τώρα να λένε να την ανοίξουν. Δηλαδή τι είναι τα δημόσια έργα; Εντάξει κάναμε λάθος άντε πάλι απτην αρχή; Δηλαδή κάθε 10 χρόνια θα κάνουν καινούριο σκάψιμο και ράβε ξήλωνε;

  Για τους αθλητικούς χώρους και τα τένις; Ο κόσμος δεν έχει όρεξη να πάει στην άλλη άκρη να παίξει τένις με τον δήμαρχο, ο κόσμος θέλει να χει ένα πάρκο στη γειτονιά του με ωραίο πράσινο να μπορεί να κάνει μια βόλτα. Αλλά αλλού το πράσινο τσιμεντώθηκε κι αλλού το αφήσαν να χαλάσει και μετά θα πουν βλέπετε δε πιάνουν τα δέντρα εδώ να φυτέψουμε κάνα καινούριο παιδικό σταθμό.

  Γ&Δ εκτός από τον παιδικό σταθμό στη Πλαπούτα έχουμε και μερικούς ακόμα στα σκαριά σε δουλειά να βρισκόμαστε.

  Δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας πέριξ των σχολείων, αυτό το ζήταγαν και οι κάτοικοι στη Χρυσανθέμων και δεν ακούσαμε να τους απαντήσει κανείς το ίδιο και για την ανάπλαση παιδικών χαρών, υποτίθεται ανάπλασαν την παιδική χαρά στην Παναγίτσα που ήταν ίσως η μοναδική σε άριστη κατάσταση και οι υπόλοιπες είναι στο ίδιο μαύρο χάλι, είναι σοβαρά πράματα αυτά;

  Για την Ηρακλείου να δούμε πως θα γίνει να μη θιγούν ιδιωτικές περιουσίες, μη μας πουν ότι θα την υπογειοποιήσουν κι αυτή.

  Τώρα για τα κοινωνικά παντοπωλεία και τις ιστορίες αυτές, άμα θέλει ο δήμος να δείξει κοινωνική αλληλεγγύη να ξεκινήσει από τα δημοτικά τέλη να κάνουμε σύγκριση με τα δημοτικά τέλη σε αντίστοιχες περιοχες όπως Πατήσια και Καλλιθέα να δούμε τι πληρώνουν εκεί που στο κάτω κάτω το Ηράκλειο δεν είναι και καλύτερο όπως το κάναν.

  Και για τα πεζοδρόμια εγώ ρωτάω φύτεψαν πουθενά κανένα δέντρο ή αντίθετα κάθε τόσο κόβουν και δέντρα χωρίς να τα αντικαθιστούν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 1. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ (ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ) ΗΤΑΝ ΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΥΡΑΣ. ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕ (ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΕ Ο ΧΑΣΟΔΗΜΑΡΧΟΣ)

  2. ΟΝΤΩΣ ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΜΠΑΖΩΜΑ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΤΟ 2004 , ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ.
  ΤΟ ΑΝ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ή ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΥΝΟΥΜΕ.

  3. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΧΩΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΟΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΚ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ..

  4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΗ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ «ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ».

  5. ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ : ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
  ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΕΙΣ ΣΕ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΥΨΗΛΑ ΤΕΛΗ ΕΧΟΥΝ.
  ΘΑ ΦΕΡΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕ ΜΟΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΡΚΕΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ 2014 ΤΑ ΔΗΜ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ 1,59ΕΥΡΩ/ΤΜ ΚΑΙ ΤΟ 2015 2,38ΕΥΡΩ/ΤΜ, επίσης ότι περπατούσε πετούσε και βρισκόταν στη Σαλαμίνα ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΕΛΗ .
  ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ (ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΤΡΩΓΑΝ) ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.
  ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπορεί να μου πει κάποιος πως γίνεται ο δήμος να βγάζει ένα τέτοιο πρόγραμμα με τόσα εκατομύρια και έργα τύπου υπογειοποίησης Μ.Μερκούρη που όπως είπατε πριν μόλις 10 χρόνια της αλλάξαν τα φώτα......

  αλλά να μη μας λένε τίποτα για τον σταθμό ΗΣΑΠ στο Ψαλίδι που ακούγαμε πως ήταν έτοιμος να γίνει και ήταν επιθυμία χιλιάδων πολιτών και κάποτε το βαζε κι ο Μπάμπαλος στο πρόγραμμά του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. για τις μελέτες, τις οποίες θα τις πληρώσει ο δήμος, και ας μη πάρει ποτέ το κονδύλι για τα έργα
  σχολή Γεωργόπουλου ο άμπαλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μόνο η μελέτη της υπογειοποίησης της Μερκούρη θα κοστίσει πάρα πολλά χώρια το ίδιο το έργο αν ποτέ γίνει. Γιατί δεν εξέταζαν την υπογειοποίηση του σταθμού αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχουν κονδύλια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΕΡΓΟ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΔΩΝ. (ΜΕΛΕΤΗ)

  ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 615.000€

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Με την υπογειοποιηση του ΗΣΑΠ τι κερδίζει το Ηράκλειο; Τίποτα Οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι καφετέριες στο κέντρο του Ηρακλείου που θα απλωθούν πολύ περισσότερο.
  Άσε που δεν θέλει ο ίδιος ο Ησαπ την υπογειοποιηση.
  Με την υπογειοποιση της Μελίνας Μερκούρη το Ηράκλειο δεν θα έχει αυτή την κίνηση που έχουμε και δεν μπορούμε να πάμε στα σπίτια μας.
  Σε αυτό το δήμο κάποτε ας έλθει και ένας δήμαρχος που να ενδιαφερθεί για τους κατοίκους του.
  Όσο για τις μελέτες αυτές θα κοστίσουν περί τα 50.000 και όχι οι βλακείες που γράφονται παραπάνω.
  Τέτοιες μελέτες (της τάξεως των 600.000 ευρω) έκανε ο Γεωργοπουλος, ο Βλασσοπουλος και ο Μαστορακος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΒΒ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ.
  ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΡΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ;

  για τον ΨΕΥΤΑΡΑ που γράφει πιο πάνω
  'Όσο για τις μελέτες αυτές θα κοστίσουν περί τα 50.000 και όχι οι βλακείες που γράφονται παραπάνω.'

  τα στοιχεία για την μελέτη τα δίνει ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης:

  *********************
  Ο Αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος δηλώνει σχετικά:

  “Θέτουμε τρεις βασικές προτεραιότητες για τους δώδεκα Δήμους των βορείων προαστίων. Άλλες χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής και άλλες θα βασιστούν σε κοινοτική χρηματοδότηση ή πόρους του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

  Για να γίνουν απολύτως αντιληπτές οι προτεραιότητες της διοίκησής μας ξεχωρίζουμε από τον πίνακα εκτελεστέων έργων ενδεικτικά 12 έργα από το σύνολο των εκτελεστέων που λύνουν χρόνια προβλήματα στον βόρειο τομέα. (Επισυνάπτεται και ολόκληρος ο σχετικός πίνακας)

  ΕΡΓΟ : ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΔΩΝ. (ΜΕΛΕΤΗ)

  ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 615.000€

  Το έργο αφορά την εκπόνηση μελέτης ολοκληρωμένης παρέμβασης, για την κατασκευή του έργου της υπογειοποίησης των οδών Μελίνας Μερκούρη και Κηφισίας στο Ηράκλειο Αττικής.
  **********************

  ΡΕ ΨΕΥΤΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ;

  ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΤΑ 615.000€ ΓΙΑ 50.000;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. όπως είναι γνωστό ο αντιπεριφεριάρχης έχει καλές με τον δήμαρχο μας, πάλι μαζί θα τα φάμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΣΗ ΕΙΝΑΙ 3 Χ 17.000 ΕΥΡΩ.
  ΑΝ ΤΩΡΑ ΤΟ 3Χ 17.000 ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ 650.000 ΕΥΡΩ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙΣ.

  ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ. ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ 39 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ 17/12/2015 ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016.
  ΜΠΑΜΠΑΛΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ, ΜΗΝ ΚΩΛΩΣΕΙΣ ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΟΙ ΧΕΣΤΕΣ (ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ)
  ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ (ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΦΙΞ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ, ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΤΙΡΙΑ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙ έτσι μειώνεις το παρκάρισμα-κίνηση και λίγο ακόμα το κέντρο)

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Τελικά το κόστος της μελέτης είναι 51.000 ή 615.000; Δηλαδή θέλετε να μας πείτε ότι ο αντιπεριφερειάρχης βγάζει ανακοίνωση και λέει ψέμματα; Θα μας τρελάνετε;

  Γ&Δ τα πάρκα μπορείς να μας πεις που θα γίνουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Το πως ο αντιπεριφερειάρχης βγάζει ανακοίνωση κι ο Γ&Δ τον διαψεύδει δε το ξέρω, το που θα γίνουν τα πάρκα επίσης δε το ξέρω, εκείνο που βλέπω είναι ότι ο Γ&Δ άλλαξε τελευταία τη στάση του, τώρα αν αυτό οφείλεται σε καμιά σύμβαση ή κάτι άλλο επίσης δε το ξέρω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΔΩΝ.
  ΚΑΕ
  9781.02.003

  ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΟΥ
  ΟΔΟΠΟΙΙΑ

  ΦΟΡΕΑΣ
  ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ
  ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  ΦΟΡΕΑΣ
  ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
  ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  ΠΡΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ
  (με ΦΠΑ)
  615.000,00

  ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ
  ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  ΕΡΓΟΥ 2015 (ΝΟΜΙΚΗ
  ΔΕΣΜΕΥΣΗ)
  0,00


  ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ
  ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  ΕΡΓΟΥ 2016 (ΝΟΜΙΚΗ
  ΔΕΣΜΕΥΣΗ)
  615.000,00

  ΣΥΝΟΛΟ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
  ΕΩΣ 31-12-2014
  0,00

  ΥΠΟΛΟΙΠΟ
  ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
  (Ν/Δ) 01-01-2015
  615.000,00

  ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ
  ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ 2015
  0,00


  -------> ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ <----------
  ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ 2016
  -------> 50.000,00 <----------  Αποφ. 369 ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡ. ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΩΝ ΕΡΓΩΝ 2016
  http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=17203:39i-synedriasi-p-s-2015&catid=123&Itemid=98

  ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ.
  ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ)

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΙΝΕΙ 11.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΥΚΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ κλπ. ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝ ΕΔΙΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΞ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ;;;;;;;;;;;;;;;

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. O προυπολογισμός λέει 615000 τα υπόλοιπα είναι λόγια να λέμε, αλλιώς τι σόι προυπολογισμός είναι;

  Από 615000 μέχρι τις 50000 η διαφορά είναι 12 φορές πάνω. Δηλαδή τόσο έξω πέσαν στους υπολογισμούς που δε ξέραν από την αρχή να βάλουν προυπολογισμό ας πούμε 60000; Στο τέλος θα μας πεις ότι οι 615000 είναι και για να ρίξουν το θέατρο και να κάνουν καινούριο λάκο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Για να τελειώνουν οι μπαμπαλίες με το ΦΙΞ:

  Το πρόβλημα είναι ότι το ΦΙΞ είναι ιδιωτικό. Από που κι ως που θα το πάρει ο δήμος; Επειδή τα δικά του δάση έγιναν τσιμέντα;

  Και το παραμύθι ότι 'θα γίνει μόνο πνεύμονας πρασίνου' δε περνάει πια. Θα αρχίσει ο δήμος να λέει ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες και τα παιδάκια κλαίνε γιατί δεν έχουν παιδικό σταθμό ή ειδικό σχολείο ή νηπιαγωγείο ή κάτι άλλο και θα πέφτουν τα τσιμέντα βροχή.

  Και το ειδικό σχολείο ξεκίνησε όταν ο δήμος διεκδίκησε την έκταση και είδαμε που κατέληξε.

  Μη πούμε για το κτήμα Δανιγγέλη που τα τσιμέντα έχουν βγει μέχρι το δρόμο. Κανένας ιδιώτης δε θα έκανε τέτοιο πράγμα.

  Όσο για τον άλλο δήμο να ρωτήσουμε κάνεναν κάτοικο της περιοχής να μας πει αν έγιναν και κει παρόμοια με παιδικούς σταθμούς και αντιδράσεις κατοίκων αντί να πετάει ο Γ&Δ μπαμπαλίες. Κατά τα άλλα ανάπλαση πρασίνου δηλαδή τι θα κάνουν με τόσα μύρια; Θα φυτέψουν τόσα δέντρα ή θα ρίξουν και κανένα κτίριο;

  Αλλά βρήκαμε τώρα ότι ξέρετε θα σας φτιάχναμε πάρκο άμα μας χαρίζαν το ΦΙΞ γιατί τόσα χρόνια κόβουμε τα δέντρα για να ρίχνουμε ντουβάρια οπότε δεν έμεινε πουθενά χώρος. Νομίζουν μερικοί ότι απευθύνονται σε μπαμπουίνους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ. ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΛΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΜΠΑΛΙΕΣ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ.
  ΒΛΕΠΩ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΙΛΙΚΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ,
  ΑΛΛΑ
  ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΡΙΧΝΩ ΙΔΕΕΣ.
  ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ή ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ TOTE ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ, ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑ ΓΡΑΨΕΙ : «ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥΣΤΗ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ»

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ Ο Γ&Δ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ο γδ θα καταλήξει ο Κωστάκης του μπόμπου

  ΑπάντησηΔιαγραφή