ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ 2016 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σημείο εκκίνησης για τις μεγάλες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Ηρακλείου Αττικής αποτελεί η νέα χρονιά, όπως αποτυπώνεται στο πλάνο της δημοτικής αρχής, το οποίο περιγράφει ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2016. Με ύψος στα 38 εκατομμύρια ευρώ ο οικονομικός προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς, ο οποίος εγκρίθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου, περιλαμβάνει την πρόβλεψη είτε για την υλοποίηση, είτε για την διεκδίκηση μεγάλων έργων σε έναν σχεδιασμό που στοχεύει στην πραγμάτωση των προεκλογικών δεσμεύσεων της διοίκησης του Νίκου Μπάμπαλου.

«Είναι αλήθεια ότι η χώρα κινείται σε πάρα πολύ δύσκολο δρόμο. Αυτό δεν πρέπει όμως να μας εμποδίζει να σχεδιάζουμε, να φιλοδοξούμε να διεκδικούμε. Με σωστό προγραμματισμό και σχέδιο, καταβάλουμε προσπάθειες για να πετύχουμε μεγάλα έργα για το Ηράκλειο», τόνισε στην εισήγησή του ο δήμαρχος της πόλης. Ο Νίκος Μπάμπαλος σημείωσε πως ο προϋπολογισμός για το 2016 υπηρετεί την ισόρροπη ανάπτυξη, με δίκαια κατανομή των παρεμβάσεων σε όλες τις γειτονιές και εκκίνηση από τις περιοχές που παρουσιάζουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Για το κομμάτι της προάσπισης της κοινωνικής συνοχής, ο δήμαρχος υπογράμμισε: «Νιώθουμε την ανάγκη και είναι χρέος μας να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας σε αυτούς του δύσκολους καιρούς. Να ενισχύσουμε τις κοινωνικές δομές, να θωρακίσουμε την κοινωνική συνοχή. Σπεύσαμε, ήδη, να πάρουμε μέτρα απέναντι στις συνέπειες τις κρίσης. Χρειάζεται όμως περαιτέρω προετοιμασία και σχεδιασμός, σαν πόλη, σαν κοινωνία».

Τεχνικό ΠρόγραμμαΤο 2016 θα είναι το έτος που θα μπει μπροστά η κατασκευή και η διεκδίκηση μεγάλων έργων για την πόλη. Στα 23,7 εκατομμύρια ευρώ, από το Τεχνικό Πρόγραμμα της νέας χρονιάς ξεχωρίζουν:

- Η ανέγερση του νέου παιδικού σταθμού επί της λεωφόρου Πλαπούτα

- Η κατασκευή αιθουσών πολλαπλών χρήσεων – κλειστών αθλητικών χώρων σε σχολεία της πόλης

- Ανακατασκευή των πεζοδρομιών – συνέχιση των ασφαλτοστρώσεων προβληματικών οδών

- Βελτίωση του γηπέδου του Τυφώνα

- Κατασκευή ενός νέου ΚΑΠΗ στο Παλαιό Ηράκλειο

- Διαμόρφωση κτιρίου στην οδό Πρασίνου Λόγου για χρήση από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου

- Διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας πέριξ των σχολείων της πόλης

- Συνέχιση στην ανάπλαση των πλατειών και των παιδικών χαρών

- Διεύρυνση του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων

- Επέκταση του προγράμματος αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού με σύγχρονες λάμπες τύπου LED

Από το 2015 συνεχίζονται τα έργα:
- Αντικατάσταση του ταρτάν των γηπέδων του τένις

- Ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου της οδού Ζεφύρου

- Ολοκλήρωση του προγράμματος Εξοικονομώ στα δημοτικά της πόλης

- Διαμόρφωση του αύλειου χώρου του 5ου Δημοτικού Σχολείου.

Μεγάλες διεκδικήσειςΠαράλληλα, ο Δήμος ξεκινά τις διαδικασίες διεκδίκησης μεγάλων έργων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής:

Με την εκπόνηση της οριστικής μελέτης για την υπογειοποίηση της Μελίνας Μερκούρη, έργο το οποίο θα αποσυμφορήσει από το φόρτο της διαμπερούς κυκλοφορίας τις γειτονιές του κέντρου του Ηρακλείου.

Με την τροποποίηση της μελέτης για την ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου, με στόχο την ανάπλαση του δρόμου χωρίς να θιγούν ιδιωτικές περιουσίες.

Και βέβαια, είναι συνεχιζόμενες οι προσπάθειες για την εκπλήρωση ενός πάγιου αιτήματος της ηρακλειώτικης κοινωνίας τα τελευταία χρόνια, αυτό της απόκτησης του Κτήματος Φιξ.

Οι υπόλοιποι βασικοί άξονεςΦυσικά σε πρώτο πλάνο, μαζί με το τεχνικό πρόγραμμα, οι υπόλοιποι βασικοί άξονες της πολιτικής του Δήμου:

Καθαριότητα - Αποφασιστική ενίσχυση του στόλου της Υπηρεσίας.

Ενδεικτικά, προβλέπεται η προμήθεια έξι νέων οχημάτων (μεταξύ των οποίων 3 απορριμματοφόρα και ένα σάρωθρο) τα οποία, μαζί με το νέο καδο-πλυντήριο, που αποκτήθηκε φέτος, την αγορά νέων κάδων – απλών και ανακύκλωσης – θα ολοκληρώσουν την αναβάθμιση της Καθαριότητας, η οποία ξεκίνησε από τον πρώτο χρόνο της νέας διοίκησης με την αναδιοργάνωση του προσωπικού και τη μεταφορά της Υπηρεσίας στο νέο, σύγχρονο και λειτουργικό αμαξοστάσιο.

Κοινωνική Πολιτική – Διεύρυνση και θωράκιση των δράσεων πρόνοιας

Κορωνίδα της δημοτικής πολιτικής στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, οι δράσεις πρόνοιας και κοινωνικής συνοχής. Τη νέα χρονιά, οι υφιστάμενες δομές – Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο, Δημοτικά Ιατρεία, Συμβουλευτική κ.α. – ενισχύονται και διευρύνονται με την διεκδίκηση επιπλέον προγραμμάτων και συνεργασιών. Χαρακτηριστική, η επέκταση του προγράμματος της Λαϊκής Βοήθειας, το οποίο, μεταξύ των υπολοίπων, προσφέρει δωρεάν νομικές συμβουλές στους Ηρακλειώτες απέναντι στον κίνδυνο των πλειστηριασμών.


Από το www.syneidisi.com