Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥΧΟΙ


Άκρως θετικής απήχησης από τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο Αττικής, έτυχε η ανακοίνωση της απόφασης να μειωθούν κατά 50% τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν στον Δήμο οι εν λόγω επιχειρήσεις, πρωτοβουλία την οποία πήρε η δημοτική αρχή και ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, ενημέρωσε σχετικά τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων σε δύο, διαδοχικές συναντήσεις που είχε μαζί τους, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος προχώρησε σε αυτή την κίνηση:

«Πήραμε αυτή την απόφαση για να στηρίξουμε, κυρίως, τα παιδιά. Τους Ηρακλειώτες μαθητές και τις οικογένειές τους, οι οποίοι τυχόν να πληρώσουν εκείνοι το μάρμαρο από την αύξηση της κρατικής φορολόγησης στις επιχειρήσεις σας. Σαν αντιστάθμισμα και για να μην σταματήσει κανένα παιδί από την φροντιστηριακή εκπαίδευση, ελαφρύνουμε τα φορολογικά σας βάρη, στο κομμάτι που έχουμε δυνατότητα ως Δήμος», τόνισε ο δήμαρχος.

Ως μεγάλη ανακούφιση χαρακτήρισαν οι φροντιστηριούχοι τη μείωση των δημοτικών τελών, προχωρώντας στη δέσμευση ότι θα λάβουν κάθε μέτρο προκειμένου να μην αναγκαστεί, για οικονομικούς λόγους, κάποιο παιδί να εγκαταλείψει τα μαθήματα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους και να αναπτύξουν περαιτέρω πεδία συνεργασίας.


Από www.syneidisi.com


Σχόλιο Blogger
Είναι εντυπωσιακό που ο δήμος Ηρακλείου (Ν. Μπάμπαλος) εξακολουθεί να παρουσιάζει με νέο δελτίο τύπου την φοβερή πρωτοβουλία για μείωση 50% των δημοτικών τελών για τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων!!!!

Ενώ στο απόσπασμα φαίνεται να έχει καταλάβει ο δήμαρχος ότι το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι γονείς των μαθητών (την αύξηση του Φ.Π.Α),  σαν αντιστάθμισμα αυτού μειώνει τα δημοτικά τέλη στους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων...
και εδώ είναι που αναρωτιέται ο ποιητής...
το αντιστάθμισμα για εκείνους που θα πληρώσουν το μάρμαρο ποιο είναι?

Και ας υποθέσουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία έχει κάποιο νόημα, πόσοι είναι οι δικαιούχοι αυτής της ευεργετικής ανακούφισης?

Ανάμεσα στους δικαιούχος μήπως είναι και τα ιδιωτικά σχολεία της πόλης?

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

1 σχόλιο:

  1. Μπλόκερ αυτή τη φορά έχεις δίκιο θυμίζεις το παλιό καλό σου εαυτό πριν μπλέξεις με τους βλα-βλα!!!!!!!!

    Τώρα για τα δελτία τύπου που λες άμα ο ΒΒ το βρίσκει επιτυχία μια και μέχρι τώρα έχει αποτύχει σε πολλά τότε θα το βγάλει σε πολλά ακόμα δελτία τύπου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή