ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕΤΩΠΟ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Α.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αναφορικά με την παραίτηση των Μελών του Δ.Σ της Αθλητικής Ένωσης Ηρακλείου και προς απάντηση των έωλων κατηγοριών που εκτοξεύονται προς πάσα κατεύθυνση – από την «κωμική διαιτησία» που απειλεί μάλιστα δημοσιογράφους και ποδοσφαιριστές (!) - μέχρι τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Δήμου, η Δημοτική Αρχή αισθάνεται την ανάγκη να πει τα πράγματα με το όνομά τους για να ξέρουν οι δημότες Ηρακλείου ποιοι είναι εκείνοι που εκμεταλλεύονται το φίλαθλο κοινό και ποιοι με έργα και πράξεις προασπίζουν τον αθλητισμό στην πόλη μας.

Είναι απαρέγκλιτη απόφαση της παρούσας δημοτικής αρχής να κινείται πάντα στο πλαίσιο των νόμιμων διαδικασιών που νοικοκυρεύουν και διασφαλίζουν το συμφέρον των δημοτών προς πάσα κατεύθυνση.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι ότι ξεκίνησε η διαδικασία για την οριστική αδειοδότηση του Ανοικτού Γηπέδου Ποδοσφαίρου επί της Πρασίνου Λόφου, αφού πρώτα εξασφαλίσαμε μόλις φέτος την προσωρινή άδεια λειτουργίας του, δηλαδή 15 ολόκληρα χρόνια μετά την κατασκευή του! Να σημειωθεί δε ότι για να παρθεί και αυτή η προσωρινή έγκριση απαιτήθηκαν εργασίες αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι για πρώτη φορά να απαιτηθεί φέτος από την Αθλητική Ένωση Ηρακλείου να αποδώσει τα μισθώματα του κυλικείου που βρίσκεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γηπέδου και που από το 2008(!) εκμεταλλεύεται εμπορικά.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι ότι για πρώτη φορά προχωράμε στην διακήρυξη τον όρων δημοπρασίας για τη διαφημιστική εκμετάλλευση των χώρων του Γηπέδου.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να έχει αναλάβει ο Δήμος εξολοκλήρου τα έξοδα συντήρησης, φύλαξης, λογαριασμών ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και πετρελαίου του Γηπέδου που ανέρχονται ετησίως σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι ότι για πρώτη φορά φέτος ψηφίστηκε Κανονισμός Λειτουργίας για το Γήπεδο και υπογράφτηκε ιδιωτικό συμφωνητικό με τους όρους παραχώρησης των εγκαταστάσεων από τον Δήμο προς τους αθλητικούς συλλόγους που τις χρησιμοποιούν.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να απαιτήσει φέτος ο Δήμος το αυτονόητο, δηλαδή οι αθλητικές ενώσεις που χρησιμοποιούν το Γήπεδο να το αποδίδουν καθαρό μετά από κάθε χρήση που κάνουν, όπως ορίζεται ρητά στην παρ.9 του άρθρου 7 του Κανονισμού Λειτουργίας, προκειμένου ο χώρος να είναι καθαρός για τους μικρούς αθλητές. Απαίτηση που πράττει άλλωστε και προς τιμήν του ο Αθλητικός Σύλλογος Ερμής Ειρήνη που επίσης κάνει χρήση των εγκαταστάσεων του Γηπέδου.

Μετά τα παραπάνω, γίνεται προφανές σε όλους ότι πίσω από την παραίτηση του Δ.Σ της Ένωσης βρίσκονται λόγοι και αιτίες που δεν αφορούν ούτε την δημοτική αρχή, ούτε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για τον αθλητισμό στην πόλη μας.


Από το www.syneidisi.com


Σχόλιο του Blogger
Διαβάζοντας την ανακοίνωση του πρώην Δ.Σ. της Α.Ε. Ηρακλείου και την απάντηση του Δήμου, είναι λογικό να αναρωτιέται ο αναγνώστης ποιος από τους 2 έχει δίκιο.
Βέβαια η νυν διοίκηση του δήμου έχει αναπτύξει ένα φοβερό ταλέντο, μέσα από τις ανακοινώσεις της και τα δελτία τύπου, και να έχει δίκιο, να το χάνει εξαιτίας της αντιπαλότητας και του ηγεμονικού ύφους που εκφράζει μέσα από τα κείμενα της.

Η δημοτική αρχή αναφέρεται στην διαδικασία οριστικής αδειοδότησης του γηπέδου της πρασίνου λόφου, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δε πρόκειται να συμβεί διότι οι διαστάσεις του δεν είναι οι προβλεπόμενες όπως ορίζει ο κανονισμός.

Σε ότι αφορά την προσωρινή αδειοδότηση για την οποία, όπως αναφέρει η ίδια η διοίκηση του δήμου, δαπανήθηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο πλαίσιο ποιας νομιμότητας έγινε?

15 ολόκληρα χρόνια χρειάζονταν αδειοδότηση το γήπεδο, ή κρίθηκε απαραίτητη λόγω της συμμετοχής της Α.Ε. Ηρακλείου στην Γ' Εθνική?

Σχετικά με το κυλικείο το οποίο σαφώς και η Α.Ε. Ηρακλείου θα πρέπει να πληρώσει ότι οφείλει στον δήμο.

Το γήπεδο ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου, και έχει χρέος για τα έξοδα που απαιτούνται, δεν καταλαβαίνω γιατί το αναφέρει η ανακοίνωση σαν επιχείρημα στήριξης στα αθλητικά σωματεία. Δηλαδή για τα σχολεία για τα οποία έχει την ίδια υποχρέωση ο δήμος, θα το χρεώσει σαν χάρη στους γονείς των μαθητών?

"Δε θεωρεί υποχρέωση του να το διατηρεί καθαρό και να τηρούνται οι όροι υγιεινής, παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις μας αλλά και τις διαμαρτυρίες αποστολών των φιλοξενουμένων ομάδων αλλά και των γονέων και μικρών αθλητών του Δήμου Ηρακλείου αφού οι Ακαδημίες του Συλλόγου φιλοξενούν καθημερινά πάνω από 280 μικρούς αθλητές." αναφέρει στην ανακοίνωση η Α.Ε. Ηρακλείου και στην ανακοίνωση του ο δήμος απαντά...

"...προκειμένου ο χώρος να είναι καθαρός για τους μικρούς αθλητές. Απαίτηση που πράττει άλλωστε και προς τιμήν του ο Αθλητικός Σύλλογος Ερμής Ειρήνη που επίσης κάνει χρήση των εγκαταστάσεων του Γηπέδου.¨

Στο άρθρο 7 παράγραφος 9 του κανονισμού αναφέρει
"Τα Αθλητικά Σωματεία είναι υπεύθυνα για την καθαριότητα των χώρων άθλησης που χρησιμοποιούν και οφείλουν να παραδίδουν τον χώρο στην κατάσταση που τον παρέλαβαν."
Προφανώς υπάρχει ένα θέμα εδώ, υπάρχει κάποιος από τον δήμο που να ελέγχει την παράδοση - παραλαβή το χώρου?
Στο πλαίσιο της συντήρησης των γηπέδων δεν συμπεριλαμβάνεται και η καθαριότητα των χώρων?

Άραγε πριν από την ολοκλήρωση του κανονισμού έγιναν επαφές με παράγοντες των αθλητικών σωματείων, που έχουν σίγουρα μεγαλύτερη εμπειρία, ή αγνοήθηκαν πανηγυρικά και κλίθηκα απλά να υπογράψουν έναν ιδιωτικό συμφωνητικό?
Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος είναι ο συντάκτης του κανονισμού, αν και να σας πω την αλήθεια για κοπτοραπτική το κόβω από διάφορους κανονισμούς που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο δήμος είχε παρόμοια αντιδικεία με την ΕΠΑΦΗ ΕΝΕΡΓΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε επίπεδο ανακοινώσεων, και σε αυτή την περίπτωση ο δήμος εμφανίζεται όχι μόνο να μην ενστερνίζεται τα παράπονα των συλλόγων αλλά να τους βγάζει και κατηγορούμενους.