Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!!


Με την ελπίδα η κυβέρνηση να ακούσει τις φωνές τόσο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, όσο και εν γένει της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ζητούν την παράταση των συμβάσεων για τους εργαζόμενους στους δήμους με πεντάμηνη απασχόληση – η οποία λήγει στις προσεχείς ημέρες – ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, υποδέχθηκε τους υπαλλήλους του Δήμου που ανήκουν στην σχετική κατηγορία για να τους ευχαριστήσει για την «πολύτιμη», όπως είπε, προσφορά τους όλο αυτό το διάστημα.

«Ήθελα να σας δω πρώτα ως άνθρωπος και έπειτα ως δήμαρχος. Για να σας μεταφέρω τις θερμότερες των ευχαριστιών και τα συγχαρητήρια, τόσο του Δήμου, όσο και των πολιτών, στους οποίους προσφέρατε πολλά μέσα από τις δημοτικές υπηρεσίες. Η παρουσία σας ήταν πολύτιμη, η δε απουσία σας θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τον Δήμο», τόνισε ο δήμαρχος.

Όπως εξήγησε ο Νίκος Μπάμπαλος, η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο εξάντλησαν κάθε διαθέσιμο μέσο προκειμένου να πιεστούν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς να δώσουν την δυνατότητα στους δήμους να κρατήσουν τους εν λόγω συμβασιούχους στις υπηρεσίες τους. Στις ενέργειες συγκαταλέγονται, αφενός η ομόφωνη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία κοινοποιήθηκε στην Κυβέρνηση, αφετέρου η ένωση της φωνής με τα συνδικαλιστικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ), προκειμένου οι πιέσεις εντατικοποιηθούν σε επίπεδο επαφών με τους υπουργούς.
«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Δυστυχώς μας έκλεισαν τις πόρτες», υπογράμμισε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε: «Εάν ο Δήμος είχε τη νομική δυνατότητα θα σας κρατούσαμε όλους. Άλλωστε, θυμίζω, οι δημοτικές υπηρεσίες διαθέτουν σήμερα το ιστορικά χαμηλότερο αριθμό εργαζομένων στη σύγχρονη εποχή του Δήμου και οι ανάγκες είναι αυξημένες».

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δεν εγκαταλείπει, όμως, τα όπλα. Σύμφωνα με το Νίκο Μπάμπαλο, η πίεση προς την Κυβέρνηση θα συνεχιστεί είτε για να παραταθούν οι υφιστάμενες συμβάσεις, είτε, στο μέλλον τουλάχιστον, οι εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν αυτό το διάστημα στον Δήμο να έχουν προτεραιότητα πρόσληψης σε επόμενη σχετική προκήρυξη.

Και ο αγώνας συνεχίζεται άμεσα: ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, Ηλίας Λοΐζος, ζήτησε τη συμμετοχή όλων των δημοτικών υπαλλήλων, ειδικά των συμβασιούχων, στην αυριανή κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ, την ίδια ημέρα, ο δήμαρχος δεσμεύθηκε το δημοτικό συμβούλιο να επαναλάβει την απόφασή του με το αίτημα παραμονής των συμβασιούχων στις δημοτικές υπηρεσίες, απόφαση που θα σταλεί εκ νέου στα αρμόδια κυβερνητικά γραφεία.
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

4 σχόλια:

 1. Καλά αφού τους ευχαρίστησε ο Μπαμπαλάκος και τους δέχτηκε πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως δήμαρχος τότε να μείνουν ήσυχοι ότι το θέμα τους θα τακτοποιηθεί οπωσδήποτε :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βουλευτής Καλοχαιρέτας: "Ετελείωσε!"

  https://www.youtube.com/watch?v=vc32sUIZ4DU

  ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔ

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΜΑ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΙΝΟΣ ΕΙΠΕ ΚΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. O Μπάμπαλος είναι πάντα στο κλίμα της εποχής ( Μαστορακικός και πράσινος επί Μαστοράκου κλπ.)


  http://www.liberal.gr/arthro/24766/epikairotita/2015/apokalupsi-2i-koroidia-to-eniaio-misthologio--exairoun-ergazomenous-stis-deko-ieromenous-kai-dinoun-mponous-se-dieuthuntes-politikon-grafeion.html

  Αποκάλυψη 2η: Κοροϊδία το ενιαίο Μισθολόγιο – Εξαιρούν εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, ιερωμένους
  Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, 00:16 - Τελευταία ενημέρωση: 00:22
  57

  -A +A
  Στάχτη στα μάτια της τρόικας επιχειρεί να ρίξει η κυβέρνηση με το Σχέδιο Νόμου με τα προαπαιτούμενα που κατέθεσε στη Βουλή.
  Ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο ήδη ισχύει, αφού έχει ψηφιστεί από την κυβέρνηση Σαμαρά, και αφορά το σύνολο του στενού και ευρύτερου Δημόσιου τομέα και τους ΟΤΑ. Ο Ο σχετικός Νόμος αφορούσε και το σύνολο των εταιριών όπου το δημόσιο είχε μετοχική συμμετοχή, χωρίς όμως να έχει εφαρμοστεί αποφασιστικά μέχρι σήμερα, αφού οι διοικητές των εταιριών αυτών επικαλούμενοι τη νομική μορφή των εταιριών τους αρνούνταν να υπακούσουν στην πολιτική τους ηγεσία.
  Επί υπουργίας Χρήστου Σταικούρα μάλιστα, είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΡΚΟ γιατί είχε αρνηθεί τότε να εφαρμόσει το νόμο περί ενιαίου μισθολογίου, επικαλούμενος το ειδικό καθεστώς στις ΔΕΚΟ!
  Με την χθεσινή διάταξη Νόμου που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, αντί να εξορθολογήσει προς τα κάτω τους μισθούς των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ, τους εξαιρεί από το ενιαίο μισθολόγιο, ικανοποιώντας προφανώς τις πελατειακές σχέσεις που έχει δομήσει μαζί τους.
  Παράλληλα εξαιρεί από το ενιαίο μισθολόγιο όλους τους ιερωμένους, ικανοποιώντας ένα από τα βασικά αιτήματα της εκκλησίας.
  Από την άλλη, φαίνεται ότι επιβραβεύονται όσοι διορίζονται με κομματικό κριτήριο, αφού ο νόμος προβλέπει υψηλά επιδόματα για διευθυντές πολιτικών γραφείων, γενικούς Γραμματείς, Διευθυντές, υπαλλήλους ειδικών θέσεων, ειδικούς γραμματείς κλπ. Και κατάταξη των περισσοτέρων στο καταληκτικό Μισθολογικό Κλιμάκιο ή σε υψηλότατα μισθολογικά κλιμάκια με πολλαπλασιαστή επί των αμοιβών τους…
  Δυστυχώς το ενιαίο μισθολόγιο που κατατέθηκε προς ψήφιση αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα γιατί αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει ποτέ!
  Γιατί το πελατειακό κράτος είναι τελικά αυτό που ανεβάζει και αποθεώνει κυβερνήσεις… Και όποια κυβέρνηση το χάσει, χάνεται κι αυτή…
  Δείτε από το συννημένο αρχείο ΕΔΩ, το άρθρο 7 παράγραφος 2

  ΑπάντησηΔιαγραφή