ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!!

Με την ελπίδα η κυβέρνηση να ακούσει τις φωνές τόσο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, όσο και εν γένει της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ζητούν την παράταση των συμβάσεων για τους εργαζόμενους στους δήμους με πεντάμηνη απασχόληση – η οποία λήγει στις προσεχείς ημέρες – ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, υποδέχθηκε τους υπαλλήλους του Δήμου που ανήκουν στην σχετική κατηγορία για να τους ευχαριστήσει για την «πολύτιμη», όπως είπε, προσφορά τους όλο αυτό το διάστημα.

«Ήθελα να σας δω πρώτα ως άνθρωπος και έπειτα ως δήμαρχος. Για να σας μεταφέρω τις θερμότερες των ευχαριστιών και τα συγχαρητήρια, τόσο του Δήμου, όσο και των πολιτών, στους οποίους προσφέρατε πολλά μέσα από τις δημοτικές υπηρεσίες. Η παρουσία σας ήταν πολύτιμη, η δε απουσία σας θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τον Δήμο», τόνισε ο δήμαρχος.

Όπως εξήγησε ο Νίκος Μπάμπαλος, η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο εξάντλησαν κάθε διαθέσιμο μέσο προκειμένου να πιεστούν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς να δώσουν την δυνατότητα στους δήμους να κρατήσουν τους εν λόγω συμβασιούχους στις υπηρεσίες τους. Στις ενέργειες συγκαταλέγονται, αφενός η ομόφωνη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία κοινοποιήθηκε στην Κυβέρνηση, αφετέρου η ένωση της φωνής με τα συνδικαλιστικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ), προκειμένου οι πιέσεις εντατικοποιηθούν σε επίπεδο επαφών με τους υπουργούς.
«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Δυστυχώς μας έκλεισαν τις πόρτες», υπογράμμισε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε: «Εάν ο Δήμος είχε τη νομική δυνατότητα θα σας κρατούσαμε όλους. Άλλωστε, θυμίζω, οι δημοτικές υπηρεσίες διαθέτουν σήμερα το ιστορικά χαμηλότερο αριθμό εργαζομένων στη σύγχρονη εποχή του Δήμου και οι ανάγκες είναι αυξημένες».

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δεν εγκαταλείπει, όμως, τα όπλα. Σύμφωνα με το Νίκο Μπάμπαλο, η πίεση προς την Κυβέρνηση θα συνεχιστεί είτε για να παραταθούν οι υφιστάμενες συμβάσεις, είτε, στο μέλλον τουλάχιστον, οι εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν αυτό το διάστημα στον Δήμο να έχουν προτεραιότητα πρόσληψης σε επόμενη σχετική προκήρυξη.

Και ο αγώνας συνεχίζεται άμεσα: ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, Ηλίας Λοΐζος, ζήτησε τη συμμετοχή όλων των δημοτικών υπαλλήλων, ειδικά των συμβασιούχων, στην αυριανή κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ, την ίδια ημέρα, ο δήμαρχος δεσμεύθηκε το δημοτικό συμβούλιο να επαναλάβει την απόφασή του με το αίτημα παραμονής των συμβασιούχων στις δημοτικές υπηρεσίες, απόφαση που θα σταλεί εκ νέου στα αρμόδια κυβερνητικά γραφεία.