ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στην γειτονιά της Καναπίτσας συνεχίζεται η εκστρατεία του Δήμου Ηράκλειου Αττικής για την σταδιακή αποκατάσταση των πεζοδρομίων της πόλης. Η νέα εργολαβία ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και ήδη τα συνεργεία έπιασαν δουλειά στα πρώτα, προβληματικά σημεία, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίας (διασταύρωση οδών Θησέως και Ζεφύρου).

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αποξήλωση των παλαιών πλακών και την αντικατάστασή τους με καινούργιες, τη διαμόρφωση των χώρων γύρω από τα υπάρχοντα δέντρα (με την συμπλήρωση πράσινου όπως χρειάζεται), αλλά και παράλληλες μικροεπεμβάσεις στο δίκτυο απορροής των υδάτων.

Εξάλλου, δημιουργείται από τον Δήμο ακόμα ένα συνεργείο το οποίο, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα εκκινήσει ταυτόχρονες εργασίες σε πεζοδρόμια στην περιοχή κάτω από τις γραμμές του ηλεκτρικού (πέριξ οδού Ακροπόλεως).

«Το έχουμε τονίσει και πάλι: βάλαμε μπροστά την αποκατάσταση των πεζοδρομίων της πόλης μας από τις πρώτες κιόλας ημέρες της θητείας μας στη δημοτική αρχή, κόντρα στο ελληνικό πρότυπο που θέλει τέτοια έργα να γίνονται προεκλογικά. Και το κάναμε, όχι απλά γιατί ήταν από τους βασικούς άξονες των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, αλλά γιατί πρόκειται για παρέμβαση που έχει να κάνει με την καθημερινότητα των πολιτών. Να μπορούν δηλαδή να περπατάνε ελεύθερα και ασφαλώς στους δρόμους της πόλης, μιας πόλης που θα έχει την εικόνα που της αξίζει», σημειώνει η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μαριάννα Ζούρου.


Από το www.syneidisi.com