ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ» - ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 FM»

Εδώ και ενάμισι χρόνο η διοίκηση του Δήμου μας φέρνει προ τετελεσμένων δυσμενών γεγονότων σε ό,τι αφορά το ραδιόφωνο. Όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση του ραδιοφώνου και του Δήμου και κυρίως ο Δήμαρχος φάνηκαν μη ειλικρινείς ως προς τις προθέσεις τους για το ραδιόφωνο και τους εργαζόμενους σ΄αυτό.

Ποτέ δε μάθαμε με τι κριτήρια έγιναν οι προηγούμενες απολύσεις και τώρα, πάντα με την εύκολη δικαιολογία της εξυγίανσης, ουσιαστικά αποφασίζει να προχωρήσει σε εκ΄ περιτροπής εργασία 3 ημερών την εβδομάδα και μείωση του μισθού κατά 40% των εργαζομένων που έχουν απομείνει.

Δυστυχώς η διοίκηση ποτέ δεν προσπάθησε να βρει τρόπους ώστε να αναβαθμίσει πραγματικά το ραδιόφωνο και να το αποδώσει στους πολίτες του Ηρακλείου σαν εργαλείο πολιτισμού, επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Πολλές φορές στο παρελθόν ο Δήμαρχος ζήτησε τη βοήθεια της Περιφέρειας για άλλα ελάσσονα ζητήματα και βρήκε ανταπόκριση, αλλά ποτέ για το ραδιόφωνο όπως όφειλε.

Το «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής- Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» καταδικάζει απερίφραστα την αντιδημοκρατική μεθόδευση και στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του «Επικοινωνία 94FM».

Η συχνότητα του «Επικοινωνία 94FM» είναι δημόσια περιουσία, δεν εκχωρείται και δεν πωλείται.

Ζητάμε:

Να εφαρμοστεί ένα σχέδιο ανάπτυξης για τον σταθμό με τη συμμετοχή των εργαζομένων, των κοινωνικών φορέων και των συλλογικοτήτων της πόλης και των ίδιων των κατοίκων της.

Εκσυγχρονισμό και βελτίωση του τεχνικού εξοπλισμού, για να μπορεί να εκπέμπει και να ακούγεται τουλάχιστον σε όλα τα σημεία της πόλης.

Ποιοτική αναβάθμιση του προγράμματος και άνοιγμα του στην τοπική κοινωνία και τους φορείς.

Απ' ευθείας αναμετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Συνεργασία με άλλους Δήμους και την Περιφέρεια ώστε να γίνει η φωνή όλης της Βόρειας Αθήνας.

Διεκδίκηση κρατικής διαφήμισης και σχεδιασμό ειδικών προγραμμάτων προβολής των εμπορικών επιχειρήσεων και κάθε δραστηριότητας της πόλης μας αλλά και των γύρω περιοχών.