Ο Κ. ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΠΝΟΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΣ, Κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

Στην επικαιρότητα έχει επανέλθει το Κτήμα Φιξ στο δήμο Ηρακλείου Αττικής, καθώς μετά την πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου της πόλης, κ. Νίκου Μπάμπαλου, με τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Αριστείδη Μπαλτά, είχαμε συνάντηση και του επικεφαλής της παράταξης «Πνοή Ηράκλειο», κ. Κυριάκου Κουτρούλη με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Όπως μας ενημέρωσε η παράταξη που ηγείται ο κ. Κουτρούλης: «Την 22η Ιανουαρίου 2016 ο επικεφαλής της παράταξης μας Κυριάκος Κουτρούλης έγινε δεκτός από τον Υπουργό Εσωτερικών, κο Παναγιωτη Κουρουμπλή. Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκε η εκκρεμούσα αίτηση στο ΣΤΕ για τον εκ νέου χαρακτηρισμό ως διατηρητέου ή μη του περιβάλλοντος χώρου και των κτισμάτων στο λεγόμενο «κτήμα Φιξ».

Διαπιστώθηκε συναντίληψη στο γεγονός ότι όλη η έκταση των 27 και πλέον στρεμμάτων έχει τον χαρακτήρα διατηρητέου χώρου και δηλώθηκε εκ μέρους του κου Υπουργού η θέληση του Υπουργείου να βοηθήσει ώστε με κάθε τρόπο το κτήμα αυτό να αποδοθεί στους πολίτες του Ηρακλείου και όλου του λεκανοπεδίου και να αποφευχθεί έτσι η ολική ή μερική ανοικοδόμηση του.

Από την πλευρά μας υπενθυμίσαμε και επισημάναμε την αίτηση της παράταξης μας προς την Περιφέρεια Αττικής και την προεκλογική δέσμευση της Περιφερειάρχου Αττικής κας Δούρου για απόκτηση του κτήματος από την Περιφέρεια και την απόδοση του στους πολίτες.»


Από το www.syneidisi.com