Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


Τη συμμετοχή των σχολείων της πόλης στο δωρεάν πρόγραμμα ξεναγήσεων και γνωριμίας με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα της διεύθυνσης του ΟΑΚΑ, το οποίο, ως γειτονικός, άλλωστε, Δήμος το Ηράκλειο Αττικής σπεύδει να εκμεταλλευτεί.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Νίκο Μπαρμπούνη, επισκέφτηκε πρόσφατα τον Συντονιστή Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ, Σάββα Ανεστιάδη, ζητώντας του να εντάξει τα σχολεία του Ηρακλείου στο πρόγραμμα επισκέψεων, κάτι που με χαρά ο κ. Ανεστιάδης αποδέχθηκε.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ανέλαβε να γνωστοποιήσει την πρωτοβουλία στα σχολεία, προκειμένου να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, ενώ ο Δήμος θα φροντίσει για τη μετάβαση των μαθητών στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις.

Εκεί, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αθλητικά κέντρα του ΟΑΚΑ, παρακολουθώντας από κοντά δραστηριότητες και προπονήσεις, ενώ, στο πλαίσιο του προγράμματος Kids Athletics, θα μπορέσουν να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με γνωστούς ολυμπιονίκες από το παρελθόν και το παρόν της αθλητικής ελληνικής ιστορίας.

Συνεργασία και σε επίπεδο υποδομής
Παράλληλα, ο Νίκος Μπάμπαλος και ο Σάββας Ανεστιάδης συμφώνησαν Δήμος και ΟΑΚΑ να αναπτύξουν μια στενότερη συνεργασία σε επίπεδο ανταλλαγής είτε υπηρεσιών, είτε υποδομής, στο όνομα μια «καλής γειτνίασης», η οποία θα λειτουργήσει προς όφελος των κατοίκων του Ηρακλείου Αττικής.