ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ…


Τρελαίνει κόσμο ο Μπάμπαλος…
Αυτό με την ανακαίνιση των γηπέδων τέννις ήμουν σίγουρος ότι το είχα ξαναδιαβάσει…
το ερώτημα ήταν: είμαι εγώ τόσο πολύ μπροστά ή κάτι άλλο τρέχει.
Αρχίζω λοιπόν να ψάχνομαι, και τελικά δυστυχώς δεν είμαι τόσο πολύ μπροστά, αφού η διοίκηση του Μπάμπαλου είχε βγάλει πανομοιότυπο δελτίο τύπου τον Σεπτέμβριο του 2014!!!!
Να σας πω την αλήθεια υπολόγιζα ότι το είχα διαβάσει πιο πρόσφατα, αλλά έτσι και αλλιώς ο καιρός περνάει γρήγορα και πολλές φορές χάνουμε την αίσθηση του χρόνου.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον όμως η σύγκριση των 2 δελτίων τύπου για το ίδιο θέμα με διαφορά 2 ετών.
Στο δελτίο τύπου που δημοσιοποιήθηκε 12 μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της διοίκησης από τον Μπάμπαλο (βιάζονταν με το καλημέρα να δείξει έργο) διαβάζουμε ότι το έργο της αντικατάστασης του τατρτάν θα χρηματοδοτούνταν από το υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού. Η χρηματοδότηση αυτή προφανώς είχε εξασφαλιστεί από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου με προϋπολογισθέν ποσό 70.103 ευρώ.
Στο σημερινό δελτίο τύπου διαβάζουμε ότι το κόστος της αλλαγής του ταρτάν εξασφάλισε ο δήμος μετα΄ από μειοδοτικό διαγωνισμό να είναι 31.000 ευρώ και μάλιστα παρουσιάζει ως επίτευγμα ότι το ποσό αυτό είναι 57% λιγότερο από εκείνο που είχε προϋπολογιστεί ΑΛΛΑ αυτά τα 31.000 ευρώ θα τα πληρώσει ο δήμος από ιδίους πόρους!!!!
Άρα η διοίκηση του Μπάμπαλου έχασε την χρηματοδότηση από το υπουργείο πολιτισμού, καθυστέρησε 2 ολόκληρα χρόνια για τις διαδικασίες (διαγωνισμούς) για 2 γήπεδα τέννις και από την άλλη προσπαθεί να παρουσιάσει ως επίτευγμα ύστερα από 2 χρόνια ότι το κόστος μετά από τις φοβερές ενέργειες της διοίκησης μειώθηκε στο μισό! Το οποίο όμως θα το χρεωθεί ο δήμος.
Επί της ουσίας το κόστος δε μειώθηκε κατά 57% αλλά αυξήθηκε κατά 31.000 ευρώ.
Άραγε αυτή η τεράστια διαφορά στην αρχική εκτίμηση του κόστους για την αλλαγή του ταρτάν μπορεί να σημαίνει ανάλογη διαφορά στην ποιότητα? Σίγουρα υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο και μάλιστα είναι πάρα πολύ πιθανό να είναι τραγική και θα γίνει αντιληπτή με την φθορά του τάπητα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Πρόκειται για ακόμα μία απόπειρα υποβάθμισης της νοημοσύνης των δημοτών με σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων μέσα από επικοινωνιακές λοβιτούρες που τελικά αντί να αναδεικνύεται το «θετικό» αποτέλεσμα της διοίκησης αντίθετα εκτίθεται και από πάνω!
Αν για 2 γήπεδα τέννις χρειάζεται η διοίκηση του Μπάμπαλου που είχε έτοιμη την χρηματοδότηση αλλά από ότι φαίνεται την έχασε μέσα από τα χέρια της, χρειάζεται 2 χρόνια να προχωρήσει στην ανακατασκευή τους, αυτό και μόνο καταδεικνύει την ανυπαρξία ικανότητας για διοίκηση.
Το να κοκορεύεται η διοίκηση ότι μείωσε το κόστος κατά 57% που θα πληρωθεί από το ταμείο του δήμου αφού έχασε το 100% μίας χρηματοδότησης που θα την απάλλασσέ από το κόστος του έργου και που θα εξασφάλιζε, προφανώς, καλύτερη ποιότητα υλικών εδώ το σύμπτωμα γίνεται ανησυχητικό.
Νομίζω ότι η αντιπολίτευση οφείλει (έτσι και αλλιώς) να προστατεύσει τους δημότες τόσο σε ότι αφορά την παράδοξη διαχείριση της δημοτικής αρχής όσο και ηθικά, μην επιτρέποντας την προσβολή της νοημοσύνης των δημοτών που επιχειρεί να επιβάλλει η διοίκηση του Μπάμπαλου μέσα από κούφια επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.