ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ… ΔΕΝ ΣΠΑΤΕ ΑΥΓΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ… ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΝΕΤΕ


Στις 21-6-2016 κληθήκαμε από τους κατοίκους της ξεχασμένης από το Δήμο περιοχής στα Ηπειρώτικα στη συμβολή των οδών Κνωσσού και Φαιστού.
Πρόκειται, για δύο χώρους πρασίνου, μια παιδική χαρά και μια μικρή έκταση εγκαταλελειμμένη, η οποία έμεινε σ’ αυτή τη κατάστασή, παρ΄ όλο που ο κος Δήμαρχος προεκλογικά είχε δεσμευθεί να απαλλοτριώσει αυτή προς όφελος των κατοίκων.
Πρόκειται για μια λωρίδα γής η οποία καθαρίζεται και συντηρείται από τους κατοίκους διότι ο Δήμος είναι άφαντος.
Η εικόνα που αντιμετωπίσαμε με τους κατοίκους συγκεντρωμένους , είναι αυτή της παλιάς γειτονιάς. Δίπλα στην Αττική Οδό με τους ρύπους και τη κυκλοφορία στα ύψη, οι κάτοικοι αυτοί προστατεύουν τους περιφραγμένους χώρους πρασίνου και μάλιστα είχαμε τη τιμή να γνωρίσουμε την εθελόντρια κηπουρό-καθαρίστρια η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Γιατί, βλέπετε ο πραγματικός εθελοντισμός ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ, δεν ακολουθείται από κάμερες, ούτε προβάλλεται ούτε διαφημίζεται..
Η εθελόντρια αυτή με το μικρό ποτιστήρι της, τη ψαλίδα της, τη σκούπα και το φαράσι της ποτίζει τα εκεί ευρισκόμενα μικρά δέντρα , καθαρίζει το χώρο, ποτίζει το γκαζόν και καλύπτει στο έπακρο την απουσία του Δήμου ο οποίος εμφανίζεται μόνο για να κουρέψει το γκαζόν.

Μας υποδέχθηκαν διαμαρτυρόμενοι, γιατί εμφανίστηκε ξαφνικά ο Δήμος και πίστεψαν ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να αντικατασταθούν οι σπασμένες πλάκες στους διαδρόμους που περιβάλλουν τους χώρους πρασίνου.
Δυστυχώς διαψεύστηκαν…
Με μεγάλη τους έκπληξη, το προσωπικό του Δήμου εμφανίστηκε και έκοψε την περίφραξη στο ένα τμήμα πρασίνου και τοποθέτησε δεύτερη πόρτα εισόδου , χωρίς καμία αιτιολογία. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αλλά ποιός να τους ακούσει;;;;;;;
Προσπαθούσαν να καταλάβουν τί εξυπηρετούσε το άνοιγμα της δεύτερης πόρτας. Και άρχισαν οι φήμες…
Κάποια κυρία, ψηφοφόρος…, ζήτησε να ανοιχτεί η πόρτα για να μπορεί ελεύθερα να αφήνει το σκύλο της εντός του χώρου πρασίνου. Εξαγριώθηκαν, διαμαρτυρήθηκαν, ο χώρος που προστατεύουν ο χώρος που τους δίνει ανάσα βρισκόταν σε κίνδυνο καταστροφής. Γιατί, δυστυχώς λίγοι είναι οι ευσυνείδητοι φιλόζωοι… και μέριμνα από τον Δήμο δεν υπάρχει…
Η παράταξή μας στις 22-6-16, την επομένη μέρα, με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 11156/22-6-2016 επιστολή της ζήτησε τη παρέμβαση του κου Δημάρχου ώστε να μην ανοιχτεί η πόρτα αυτή η οποία δεν είχε καμμία λογική αναγκαιότητα και να τιμήσει έτσι τους ανθρώπους αυτούς που με το πραγματικό εθελοντισμό τους προστατεύουν το πράσινο, ενα από τα πολυτιμότερα αγαθά ίσως σήμερα.

Ηράκλειο, 22-06-2016Προς: Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής κ. Νικ Μπάμπαλο
Κοιν: Αντιδημάρχους κ. Δημητρόπουλο
και κ. Σπυρόπουλο
Κύριε Δήμαρχε,
Κληθήκαμε από τους κατοίκους της οδού Κνωσσού στην περιοχή Ηπειρώτικα του Δήμου μας και σας μεταφέρουμε τις διαμαρτυρίες τους για το γεγονός ότι επιχειρείται από το Δήμο να διανοιχτεί δεύτερη πόρτα στον εκεί ευρισκόμενο χώρο πρασίνου, χωρίς καμία λογική αιτιολογία.
Κύριε Δήμαρχε,
Όπως διαπιστώσαμε, οι χώροι πρασίνου διατηρούνται από την εθελοντική εργασία των εκεί κατοίκων, χωρίς καμία παρέμβαση του Δήμου.
Οι ανησυχίες που εκφράστηκαν, αφορούν στο γεγονός ότι η δεύτερη αυτή πόρτα θα οδηγήσει στην ανέλεγκτη είσοδο ζώων με αποτέλεσμα την καταστροφή του πρασίνου. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι εκτός από μία πινακίδα που καλεί για την προστασία του περιβάλλοντος, καμία άλλη απαγορευτική πινακίδα – όπως επιτάσσει ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου- υφίσταται στους χώρους πρασίνου.
Κατόπιν των ανωτέρω, ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση για να σταματήσει το άνοιγμα της πόρτας, διότι καμία λογική αναγκαιότητα δεν επιβάλει το άνοιγμα αυτής.
Κύριε Δήμαρχε,
Οφείλουμε σα Δήμος να ενθαρρύνουμε και να προστατεύουμε πρωτοβουλίες κατοίκων εκεί που ο Δήμος είναι απών.
Για τη Δημοτική Παράταξη
Πνοή Ηράκλειο
Κυριάκος Κουτρούλης
Η αντίδραση του κου Δημάρχου ήταν ακαριαία…
Το προσωπικό του Δήμου πήγε αμέσως και άνοιξε τη πόρτα.
Εξάλλου, το έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη, «Εμείς αποφασίζουμε και Εμείς διατάσσουμε»…
…και εμείς απαντάμε!!
Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι, εμείς είμαστε αποφασισμένοι – Κύριε Δήμαρχε ο χώρος θα προστατευθεί – είτε το θέλετε είτε όχι, και άν αληθεύουν οι φήμες, λυπούμαστε πολύ, ΔΕΝ σπάτε αυγα όπως λέτε… κάνετε ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ.
Υ.Σ Αν θέλετε πραγματικά να κάνετε κατι απαλλοτριώστε το χώρο, αντικαταστήστε τις σπασμένες πλάκες, απομακρύνετε την πινακίδα που καλεί τους φιλόζωους εντός του χώρου πρασίνου και βάλτε απαγορευτικές και αφήστε την γειτονιά στην ησυχία της.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΟΥΣΜΑ
Συμβολή οδών Βίτσι και Ναυαρίνου στον Πράσινο Λόφο.
Ελιές!!! Πολύτιμα δέντρα, που δεν χρειάζονται σαν τις νεραντζιές να τις κάνουμε λεμονιές….
Οι κάτοικοι μας κατήγγειλαν – κουτσούρεμα – καταστροφή.
Χθές, 23-6-2016 η ελιά κατακρεουργήθηκε. Οι φήμες τί λένε…(;;;;;)
Ότι εμποδίζουν τη «ΘΕΑ» ψηφοφόρου – υποστηρικτή..
Αν αληθεύουν οι φήμες, κύριε Δήμαρχε… ΔΕΝ σπάτε αυγά όπως λέτε… -ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ- κάνετε.

ΤΡΙΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ
Οδός Βορείου Ηπείρου.
Μονοδρομήθηκε το τμήμα από την οδό Πεύκων με κατεύθυνση προς Πρασίνου Λόφου. Οι κάτοικοι αγανακτισμένοι, γιατί, για να πάνε στο σπίτι τους πρέπει να διανύσουν απόσταση κυκλική ερχόμενοι από την οδό Πρασίνου Λόφου τουλάχιστον 500 μέτρων.
Οι φήμες οργιάζουν…
Το ζήτησε ψηφοφόρος… ίσως δυο… οι γνώμες διίστανται…
Αν αληθεύουν οι φήμες, κύριε Δήμαρχε… ΔΕΝ σπάτε αυγά όπως λέτε… -ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ- κάνετε.
Εν κατακλείδι κύριε Δήμαρχε, οφείλετε να δώσετε δημόσιες εξηγήσεις. Ποιός ζήτησε τις ανωτέρω παρεμβάσεις που οι κάτοικοι στη πλειοψηφία τους είναι αντίθετοι.
Ποιός αποφάσισε και γιατί(;;;;;;)!!
Τις εξηγήσεις αυτές τις οφείλετε στους δημότες πρώτα και μετά σε εμάς. Εκτός εάν η δήλωσή σας ότι θα είστε Δήμαρχος όλων των δημοτών ήταν και αυτή προεκλογική σας δέσμευση σαν όλες τις άλλες.
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…………… Για την ΠΝΟΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ,
Κυριάκος Κουτρούλης.