ΜΕ ΜΑΝΟΥΒΡΕΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Δε με αφήνει σε ησυχία ο Μπάμπαλος σήμερα…
Πρίν από λίγο διάβασα την ανακοίνωση – απάντηση? σε πρόσφατο δελτίο τύπου της ΑΚΕΠ…
Το συμπέρασμα μου είναι ότι για ακόμα μία φορά με μία σπασμωδική κίνηση ο δήμαρχος προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά τελικά πατάει τα κορδόνια του.
Αναφέρει: Στις τελευταίες εκλογές οι πολίτες του Ηρακλείου πήραν μια απόφαση: να αφήσουν στη λήθη της ιστορίας αυτούς που, και ως πρώην διοικούντες, αλλά και ως  αντιπολίτευση, προβάλουν πάντα το “τι δεν μπορεί να γίνει”…
Θα δεχόμουν αυτή την παρατήρηση από μεριάς μπάμπαλου, αλλά η στενή συνεργασία του με τον Σ. Γεωργόπουλο που τον έχει «υιοθετήσει» ενώ οι Ηρακλείωτες τον γκρέμισαν στην λήθη με 15%, δε μου αφήνει και πολλά περιθώρια.
Μάλιστα φήμες λένε ότι η συνεργασία πάει τόσο καλά που στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές αν δεν είναι ο ίδιος ο Σ. Γεωργόπουλος υποψήφιος με τον μπάμπαλο θα είναι η γυναίκα του.
Η λήθη που αναφέρεται ο μπάμπαλος λοιπόν αφορά από το 2010 και μετά.
Στην ανακοίνωση της, η ΑΚΕΠ αναφέρεται στην ενεργή εμπλοκή του σημερινού δημάρχου ως αρμόδιος αντιδήμαρχος την περίοδο της μελέτης και διαμόρφωσης της πλατείας όπως είναι σήμερα και που ο ίδιος με τόλμη και παρρησία θέλει να αλλάξει!!!
Από την λήθη των πολιτών του Ηρακλείου επωφελήθηκε ο ίδιος αφού ο κόσμος λησμόνησε το μερίδιο της ευθύνης του ιδίου για το μπάχαλο της πλατείας, και ακόμα και σήμερα δεν συνδέει ότι εκείνος που συμμετείχε στην τότε διαμόρφωση που εξελίχθηκε σε μπάχαλο είναι σήμερα ίδιος που «τολμάει» να αλλάξει το μπάχαλο.
Στο δελτίο τύπου υπάρχουν σαφή ερωτήματα που δεν απαντάει ούτε σε ένα από αυτά, συνεπώς ο χαρακτηρισμός «απάντηση» είναι άκυρος, και γι’ αυτόν τον λόγο χαρακτηρίζω την «απάντηση» ως σπασμωδική αντίδραση.
Αυτή η σπασμωδική ανακοίνωση, χωρίς να απαντά ή να αντιτάσσεται έστω σε ένα από τα ερωτήματα που περιλαμβάνονται στο δελτίο τύπου της αντιπολίτευσης, μαρτυρά την έλλειψη σεβασμού στον ρόλο της αντιπολίτευσης και προσπάθεια περιθωριοποίησης καίριων ερωτημάτων που αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών.
Επίσης κάτι που είναι σημαντικό, όταν μία ερώτηση αφορά το παρόν και η δήθεν απάντηση παραπέμπει στο παρελθόν αυτό και μόνο υποδηλώνει ότι κάποιος προσπαθεί να αποφύγει το συμβάν στον παρόντα χρόνο, και για να το πάω παραπέρα, να θεωρεί ότι θα κριθεί σε μέλλοντα χρόνο (στις δημοτικές εκλογές του 2019), πάει λοιπόν το παρόν περίπατο για τους διοικούντες.
Δυστυχώς για τον Μπάμπαλο και τον κάθε δήμαρχο, οι επιλογές της διοίκησης κρίνονται καθημερινά και απλά οι πολίτες, μη έχοντας άλλη επιλογή, θα κάνουν ταμείο την ώρα της κάλπης.
Προκαλώ τον δήμαρχο να βγάλει μία ανακοίνωση στην οποία να αναφέρει σε ποια έργα ή αποφάσεις ήταν υπέρ ως αντιπολίτευση.
Επειδή γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις, ως αντιπολίτευση ψήφιζε κατά και σήμερα ως διοίκηση κόβει κορδέλες θέλοντας να καρπωθεί το «έργο».
Νομοτελειακά το ψωμοτύρι της αντιπολίτευσης είναι η στάση του κατά, και καλό είναι και η ΑΚΕΠ να το θυμάται αυτό, γιατί όταν τα πράγματα έρχονται τούμπα ξαφνικά τα κατά γίνονται υπέρ  και τούμπλαλιν.
Στα τελευταία δελτία τύπου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έχουν τεθεί σημαντικά ερωτήματα που αν διέθετε την παραμικρή σοβαρότητα η διοίκηση του δήμου θα έπρεπε να απαντήσει και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, και όχι να κρύβεται πίσω από την “ασφάλεια” που της παρέχει η εξουσία για ακόμη 3 χρόνια.