ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΠΝΟΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ”


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Κουτρούλη και την παράταξή του για την ευκαιρία που μας δίνει να αναφέρουμε όσα έχουμε κάνει μέσα σε 20 μήνες διοίκησης για την περιοχή στα Ηπειρώτικα, στη συμβολή των οδών Κνωσού και Φαιστού, την οποία μας κατηγορεί ότι «ξεχάσαμε» όταν εκείνος θυμήθηκε να την… θυμηθεί…
Στην «ξεχασμένη», λοιπόν, αυτή γειτονιά σε μόλις 20 μήνες – επαναλαμβάνουμε – διοίκησης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής:
Προχώρησε στην ασφαλτόστρωση των οδών Κνωσού και Ανεξαρτησίας. Στην οδό Ανεξαρτησίας δε, μπήκαν κουπαστές στις άκρες του πεζοδρομίου.
Προχώρησε στην αλλαγή και την ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού τόσο της παιδικής χαράς, όσο και των γύρω δρόμων (παράδρομος Αττικής οδού)
Απομάκρυνε τους κάδους που προηγούμενες διοικήσεις είχαν τοποθετήσει δίπλα ακριβώς στην παιδική χαρά και τους τοποθέτησε σε εσοχές, εντός ασφαλούς ορίου για τα παιδιά που χρησιμοποιούν τον χώρο.
Προχωρά στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων με εργολαβία που έχει ξεκινήσει από την λεωφόρο Πλαπούτα
Παράλληλα, με ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής εξασφαλίσθηκε η χρηματοδότηση με 40 χιλιάδες ευρώ και υλοποιούνται άμεσα έργα ανάπλασης της παιδικής χαράς επί των οδών Φαιστού και Ελευθερωτών, προκειμένου αυτή σύντομα να είναι πιστοποιημένη, ασφαλής και λειτουργική για τα παιδιά της γειτονιάς. Τα έργα που θα γίνουν αφορούν:
Την αλλαγή του δαπέδου της παιδικής χαράς, με την τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας.
Την περίφραξη του χώρου
Την τοποθέτηση νέων παιχνιδιών.
Και αυτά μέσα σε δύο χρόνια, με ορίζοντα να γίνουν ακόμα περισσότερα…
Περισσότερα, όπως η απόκτηση του Ο.Τ. 502Γ (επί των οδών Ελευθερωτών, Φαιστού και Κνωσού), την οποία φυσικά και θα προχωρήσουμε, σε αντίθεση με εκείνους που όψιμα εκφράζουν το ενδιαφέρον τους, ενώ, όταν είχαν την ευθύνη, ήταν εκείνοι που πραγματικά παραπλάνησαν τους Ηρακλειώτες.
Γιατί, εάν έχει ξεχάσει ο κ. Κουτρούλης ας του το θυμίσουμε:  αυτός δεν ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στις 7-9-2006 όταν 20 ημέρες πριν από τις τότε δημοτικές εκλογές (τυχαίο;) το δημοτικό συμβούλιο αποφάσιζε την δέσμευση του συγκεκριμένου οικοπέδου των 160τμ (απόφαση 232/7-9-06); Και αν τα κίνητρα αυτής της εισήγησης και της απόφασης, δεν ήταν ψηφοθηρικά αλλά ένδειξη αληθινού ενδιαφέροντος για την πόλη, γιατί ο ίδιος στους δύο μήνες που παρέμεινε αντιδήμαρχος μέχρι να παραδώσει στην επόμενη δημοτική αρχή, δεν προχώρησε το θέμα ώστε ο χώρος να περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου και των δημοτών; Αυτοί λοιπόν, είναι εκείνοι που εγκαλούν μια διοίκηση με 20 μήνες θητείας, αυτοί που, όταν μπορούσαν, δεν έκαναν τίποτα.
Ο Δήμος προχωρά, η πόλη αλλάζει, γίνεται Ανθρώπινη. Ο κόσμος το έχει καταλάβει. Κάποιους άλλους τους ενοχλεί…»