ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ


Το θέμα της κεντρικής πλατείας συζητήθηκε μία ακόμη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, η επικεφαλής του συνδυασμού «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου» Ειρήνη Κατσινοπούλου τόνισε ότι ο κανονισμός για τη διαχείριση του χώρου της κεντρικής πλατείας των ΗΣΑΠ δεν έχει εφαρμοστεί βάσει των όσων ψηφίστηκαν και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Ψηφίσαμε με χίλια ζόρια και με συλλογή υπογραφών από το σύνολο της μειοψηφίας έναν κανονισμό χρήσης.

Είχαμε επισημάνει ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η εφαρμογή του. Και όλοι είδαμε αυτές τις κατασκευές οι οποίες μας βγάζουν τη γλώσσα μέσα στα μούτρα μας. Και επιπλέον θα θέλαμε να ξέρουμε επειδή έχουμε περάσει στη νέα χρονιά τι γίνεται με τις οφειλές που έχουν λήξει από πέρυσι, αν έχουν εισπραχθεί και αν έχουν ανανεωθεί οι άδειες χρήσης».

Αναφορικά με τις αιτιάσεις που εκφράστηκαν από την επικεφαλής του «Δικτύου Πολιτών» για την εφαρμογή του κανονισμού χρήσης κοινοχρήστων χώρων, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Υποδομών Γιώργος Βλαντής υποστήριξε: «Κάποια ζητήματα που τέθηκαν όλοι γνωρίζουν ότι έχουν συζητηθεί σε εξαντλητικό βαθμό στο Συμβούλιο. Σχετικά με το θέμα της πλατείας και την εφαρμογή του κανονισμού κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες θα διευθετηθούν σήμερα αφού φέραμε το σχετικό θέμα προς ψήφιση. Είναι σαφέστατα σε γνώση μας κάποιες παρεκτροπές που έχουν σημειωθεί στο χώρο της κεντρικής πλατείας. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε ως Δήμος είναι να τηρήσουμε μέχρι κεραίας όλα όσα προβλέπει ο κανονισμός. Τα ζητήματα χωροθέτησης και πληρωμών ρυθμίζονται στο έπακρο».

Από το www.zonews.gr