ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΚΥΜΗΣ


Το θέμα της διάνοιξης της λεωφόρου Κύμης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της «Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη» Νίκος Μπάμπαλος ζήτησε να πληροφορηθεί για το ποιες είναι και αν έχουν γίνει παρεμβάσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής, στο πλαίσιο των συζητήσεων που έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, αναφορικά με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας στο οποίο όπως ο ίδιος υποστήριξε «μεταξύ άλλων προβλέπεται η διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης».

Ο Νίκος Μπάμπαλος ζήτησε από το Σώμα να ψηφιστεί ομόφωνη απόφαση η οποία θα περιλαμβάνει τις θέσεις όλων των παρατάξεων για αυτό το θέμα και ζήτησε από το Δήμαρχο η συζήτηση αυτή να διεξαχθεί αν είναι δυνατόν με την παρουσία του ίδιου του Περιφερειάρχη ή του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη για το Βόρειο Τομέα της Αττικής. Ο ίδιος ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Οδό Θεσσαλίας στο Κάτω Ψαλίδι.

Αναφορικά με το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Οδό Θεσσαλίας ο Γιώργος Βλαντής παραδέχθηκε ότι υπάρχει «μεγάλο ζήτημα» και πρόσθεσε: « Η πρόθεση μας για επίλυση είναι δεδομένη. Απλώς έχουν ανασταλεί προσωρινά οι όποιες ρυθμίσεις έως ότου βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση για όλη την περιοχή. Το θέμα της Κύμης είναι υπό παρακολούθηση. Έχουμε συνεργασία με τους όμορους δήμους και ιδίως με αυτόν της Πεύκης- Λυκόβρυσης. Πριν τη συνένωση που επέβαλλε ο «Καλλικράτης» υπήρχαν αντιρρήσεις από την πλευρά του Δήμου Λυκόβρυσης, αλλά τώρα αυτές έχουν ξεπεραστεί και υπάρχει απόλυτη σύμπνοια για την προώθηση των κατάλληλων ενεργειών, οποτεδήποτε υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο».

Από το www.zonews.gr